Γιατί ο Noel Gallagher θεωρούσε τους Oasis εμπόδιο στην καριέρα του

Αν δεν είχαν διαλυθεί οι Oasis, ο Noel Gallagher δεν θα είχε τολμήσει τόσα πράγματα στην καριέρα του.

Σε κάθε συγκρότημα έρχεται η στιγμή που τα μέλη χρειάζονται ένα διάλειμμα το ένα από το άλλο – και η περίπτωση του Noel Gallagher και των Oasis δεν αποτέλεσε εξαίρεση.

Παρόλο που χρειάζεται τα μέλη ενός συγκροτήματος να κάνουν συνεχώς υποχωρήσεις για το καλό του συνόλου, είναι πολύ δύσκολο να προσπαθούν να συμφωνούν όλοι σε κάτι τόσο κάθε φορά που ανεβαίνουν στη σκηνή.

Ενώ ο Noel Gallagher μπορούσε να τσαλακώνει συχνά την υπερηφάνειά του τις περισσότερες φορές όταν εμφανιζόταν με τους Oasis, παραδέχτηκε ότι το συγκρότημα ίσως είχε αποκτήσει μεγαλύτερη παρουσία στην καριέρα του από όσο θα ήθελε.

Διαφήμιση

Από την άλλη, κανένα συγκρότημα που καθορίζει μία γενιά δε θα μπορέσει να μην επισκιάσει τις σόλο καριέρες των μελών του.

Όσο σπουδαία μουσική κι αν έκαναν ο Paul McCartney ή ο John Lennon, κανείς δεν κάθεται και αναρωτιέται γιατί δεν τα κατάφεραν εξίσου καλά ως σόλο καλλιτέχνες και δεν ξέφυγαν από τη σκιά ενός από τα σπουδαιότερα συγκροτήματα όλων των εποχών.

Μέχρι τη διάλυση των Oasis το 2009, για τους περισσότερους το τέλος έμοιαζε αναμενόμενο. Ο Noel και ο Liam δεν είχαν καλές σχέσεις για χρόνια, οπότε η ιδέα να συνεχίσουν ως δύο ευτυχισμένα αδέρφια δεν ήταν εφικτή, ειδικά μετά από ένα από τα πιο δηκτικά άλμπουμ τους, το «Dig Out Your Soul» (2008).

Αφού ο Noel Gallagher αποφάσισε να εγκαταλείψει τους Oasis στο Παρίσι, ακριβώς στο τέλος της περιοδείας τους, αρχικά δεν ήξερε αν ήθελε πραγματικά σόλο καριέρα.

Διαφήμιση
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο Liam Gallagher σβήνει τις ελπίδες για επανένωση των Oasis

Όμως, κανένας τραγουδοποιός δεν χάνει την επιθυμία να δημιουργεί και έτσι ο Noel σύντομα βρέθηκε ξανά στο στούντιο με το δικό του συγκρότημα, βάζοντας στη σειρά τα τραγούδια που του είχαν μείνει από τους Oasis.

Oasis
Michel Linssen/Redferns

Παρόλο που οι Beady Eye πήραν όλα τα υπόλοιπα μέλη των Oasis εκτός του Noel Gallagher και ξεκίνησαν το δικό τους συγκρότημα, το «Noel Gallagher’s High Flying Birds» (2011) μπορεί στην πραγματικότητα να είναι το καλύτερο άλμπουμ που προέκυψε από τη διάλυση των Oasis.

Οι στίχοι είναι πολύ πιο αιχμηροί από πριν, και δεδομένου ότι πολλά από τα τραγούδια προορίζονταν να είναι στον επόμενο δίσκο των Oasis, μοιάζει με ένα συμπλήρωμα στο τέλος των Oasis παρά με την αρχή ενός ολοκαίνουργιου συγκροτήματος.

Ωστόσο, ο Noel Gallagher δέχτηκε πολλές επιθέσεις από τον κόσμο που προτιμούσε τον κλασικό ήχο των Oasis.

Η καταπληκτική τραγουδοποιία του ήταν ακόμα εκεί, όμως ορισμένοι εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τις ελάχιστες κιθάρες και κάποια στοιχεία που θα μπορούσαν να προέρχονταν από δίσκο των Pink Floyd σε κάποια από τα μεταγενέστερα τραγούδια του, όπως το «Riverman» από το «Chasing Yesterday».

Διαφήμιση

Κάνοντας μία αναδρομή στην καριέρα του, ο Noel Gallagher παραδέχτηκε ότι η παρουσία του στους Oasis ίσως να περιόρισε την επιτυχία της σόλο καριέρας του.

«Όταν έγραφα για τους Oasis, έγραφα για κάτι που είχε πολύ αυστηρό ήχο… Κοιτάζοντάς το εκ των υστέρων, ήταν εμπόδιο», είπε μιλώντας στην Gibson.

«Ήταν ως εξής: “Αυτός τραγουδάει, αυτός παίζει κιθάρα, αυτός παίζει μπάσο”, ενώ εδώ τα πράγματα είναι πιο ελεύθερα. Έχει περισσότερη ελευθερία. Όσο πιο ελεύθερος είσαι, τόσο λιγότερους δίσκους θα πουλήσεις, αλλά δεν πειράζει», συνέχισε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Η πρώτη φορά του Noel Gallagher στη σκηνή με τους Oasis: «Η πιο αγχωτική ημέρα της ζωής μου»

Βέβαια, υπάρχουν ορισμένα τραγούδια στη δισκογραφία των High Flying Birds που είναι ξεκάθαρα εμπνευσμένα από τους Oasis, όπως το ακουστικό τραγούδι «Dead To The World», το οποίο θα μπορούσε να ήταν ένα αξιοπρεπές B-side τη δεκαετία του 1990.

Παρ’ όλα αυτά, ίσως αν δεν είχαν διαλυθεί οι Oasis, ο Noel Gallagher δεν θα είχε τολμήσει τόσα πράγματα και ίσως ο Liam Gallagher δεν θα ένιωθε την ανάγκη να ακολουθήσει τη δική του εξαιρετική σόλο καριέρα.

Noel Gallagher's High Flying Birds - Dead To The World (Official Lyric Video)

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Ο Bill Ward δηλώνει θετικός στο ενδεχόμενο επανένωσης των Black Sabbath

Ο Bill Ward «θα ήθελε πολύ» να παίξει ξανά ζωντανά τα τραγούδια των Black Sabbath. Με τον Ozzy Osbourne και...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...