Η Olivia Rodrigo εξηγεί τους emo στίχους του «Lacy» και του «All-American Bitch»

Η Olivia Rodrigo ανοίγει ένα παράθυρο στην έμπνευσή της.

Η Olivia Rodrigo αποκάλυψε την έμπνευση των «emo» στίχων των πρόσφατων αριστουργημάτων της «Lacy» και «All-American Bitch» από το υποψήφιο για Grammy δεύτερο άλμπουμ της, «Guts», που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο.

Κατά τη διάρκεια μίας αποκαλυπτικής συνέντευξής της στο «The Kelly Clarkson Show», η Olivia Rodrigo εξήγησε πώς γεννήθηκε το συγκλονιστικό outro του «Lacy».

Οι στίχοι «Και απεχθάνομαι τα ζηλιάρικα μάτια μου και πόσο πολύ σε ερωτεύτηκαν / Ναι, απεχθάνομαι το σάπιο μυαλό μου και πόσο πολύ σε λατρεύει», προσφέρουν μία ματιά στο συναισθηματικό βάθος του τραγουδιού.

Διαφήμιση

Σε μία ανάλαφρη στιγμή, η 20χρονη τραγουδίστρια και τραγουδοποιός παραδέχτηκε: «Πολύ emo εκ μέρους μου, να το γράψω αυτό».

Συνεχίζοντας, η Olivia Rodrigo εξήγησε ότι η έμπνευση για το συγκεκριμένο τραγούδι εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος ποίησης που παρακολούθησε στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας.

Η αρχική σπίθα προήλθε από ένα ποίημα με τίτλο «Lacy» που δημιούργησε για μία εργασία Εντυπωσιασμένη από το δημιούργημά ρης, αποφάσισε να το μετατρέψει σε τραγούδι.

«Έκανα μαθήματα ποίησης στο USC. Έγραψα ένα ποίημα με τίτλο “Lacy” για μία από τις εργασίες και μου άρεσε πολύ. Και είπα: “Θα το κάνω τραγούδι!”», ανέφερε.

Διαφήμιση

Η αινιγματική έμπνευση

Υπάρχουν πολλές εικασίες σχετικά με το πρόσωπο στο οποίο αναφέρεται του «Lacy».

Οι θαυμαστές έχουν συμπεριλάβει στις εικασίες τους για διάφορα πρόσωπα, με τα οποία υποθέτουν ότι έχει έρθει σε ρήξη η τραγουδίστρια, από την Taylor Swift μέχρι την Gracie Abrams και τη Sabrina Carpenter.

Ωστόσο, η Olivia Rodrigo αρνείται να αποκαλύψει την πραγματική σημασία του τραγουδιού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  MTV EMA 2023: Η Taylor Swift προηγείται στις υποψηφιότητες των βραβείων

Σε πρόσφατη συνέντευξή της στους Los Angeles Times, εξέφρασε την εκτίμησή της για τους θαυμαστές που προσφέρουν «πιο δημιουργικές απαντήσεις», αφήνοντας να εννοηθεί ότι το αινιγματικό «Lacy» μπορεί να αποτελεί μία απεικόνιση του προηγούμενου εαυτού της.

Η Olivia Rodrigo τόνισε τη δέσμευσή της να μην αποκαλύπτει τα θέματα των τραγουδιών της, δηλώνοντας ότι δεν θα ήταν «αριστοκρατικό» να μοιραστεί τέτοιες λεπτομέρειες.

Διαφήμιση

Επίσης, σημείωσε ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα προηγούμενο όπου θα έπρεπε να διευκρινίζει την έμπνευση πίσω από κάθε τραγούδι που γράφει.

Η μεταφορά για τα ανέφικτα πρότυπα

Η Kelly Clarkson ζήτησε επιπλέον από την Olivia Rodrigo να εξηγήσει την έμπνευση του «All-American Bitch», με το οποίο ανοίγει το άλμπουμ της «Guts».

Το τραγούδι περνάει απρόσκοπτα από τις αιθέριες χορωδιακές στιγμές σε ένα ωμό grunge ξέσπασμα, εμποτισμένο με punk στοιχεία.

Η Olivia Rodrigo ξεκινά το «All-American Bitch» με τους στίχους: «Είμαι τόσο ελαφριά όσο ένα φτερό, είμαι τόσο άκαμπτη όσο μία σανίδα».

«Πάντα πίστευα ότι ήταν μία πολύ ενδιαφέρουσα φράση, και ήθελα να τη βάλω σε ένα τραγούδι εδώ και πολύ καιρό», παραδέχθηκε η νεαρή pop star.

«Το παιχνίδι φαίνεται κάπως αδύνατο. Έτσι σκέφτηκα ότι ήταν ένας καλός τρόπος να περιγράψω τα αδύνατα πρότυπα που υπάρχουν για εμάς τις γυναίκες», εξήγησε.

Με αυτόν τον τρόπο, η Olivia Rodrigo υφαίνει επιδέξια μία μεταφορά για να απεικονίσει τις ανέφικτες απαιτήσεις που συναντούν οι γυναίκες στην κοινωνία μας, αλλά και στη μουσική βιομηχανία.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

60 χρόνια Χρήστος Νικολόπουλος στο Ηρώδειο

Ο Χρήστος Νικολόπουλος με έναν γαλαξία αστέρων για μία...

Ολυμπιακοί Αγώνες: Celine Dion και Lady Gaga έλαμψαν στην τελετή έναρξης

Δείτε τις θεαματικές εμφανίσεις της Celine Dion και της...

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Η Taylor Swift είναι «εντελώς έκπληκτη» από το ρεκόρ του «The Tortured Poets Department»

Η Taylor Swift ευχαρίστησε τους θαυμαστές της για την πρωτοφανή στήριξή τους. Η Taylor Swift γιόρτασε την απίστευτη επιτυχία του...

Top Stories

Ολυμπιακοί Αγώνες: Celine Dion και Lady Gaga έλαμψαν στην τελετή έναρξης

Δείτε τις θεαματικές εμφανίσεις της Celine Dion και της...

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...