Olivia Rodrigo: Σταματά τη διανομή χαπιών επείγουσας αντισύλληψης στις συναυλίες της

Οι τοπικές ομάδες για το δικαίωμα στην άμβλωση θα εξακολουθήσουν να έχουν παρουσία στις συναυλίες της Olivia Rodrigo, αλλά τους ζητήθηκε να μην διανέμουν δωρεάν χάπια επείγουσας αντισύλληψης.

Οι οργανώσεις για τις αμβλώσεις που φιλοξενούνται στην περιοδεία «Guts World Tour» της Olivia Rodrigo δεν θα διανέμουν πλέον χάπια επείγουσας αντισύλληψης στις συναυλίες της τραγουδίστριας.

Η διανομή χαπιών επείγουσας αντισύλληψης και προφυλακτικών στη συναυλία της Olivia Rodrigo στο St. Louis έγινε είδηση λόγω της σχεδόν ολικής απαγόρευσης των αμβλώσεων στο Μιζούρι και των προσπαθειών της πολιτείας να χαρακτηρίσει παράνομη την πρόσβαση στο χάπι της επόμενης μέρας.

Ωστόσο, οι διοργανωτές δήλωσαν στο Variety ότι μετά την ευρεία κάλυψη του θέματος από μέσα ενημέρωσης, τα τοπικά ταμεία για τις αμβλώσεις ενημερώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης ότι δεν επιτρέπεται πλέον να διανέμουν δωρεάν χάπια επείγουσας αντισύλληψης και άλλους πόρους αναπαραγωγικής υγείας στις συναυλίες.

Διαφήμιση

Σύμφωνα με τρεις πηγές σε τοπικά ταμεία για τις αμβλώσεις, η απόφαση αυτή προήλθε από την ομάδα της Olivia Rodrigo και μεταφέρθηκε μέσω του Slack από το Εθνικό Δίκτυο Ταμείων Αμβλώσεων (NNAF), το οποίο συνεργάστηκε με την pop star για να στήσει περίπτερα σε κάθε έναν από τους σταθμούς της περιοδείας της στη Βόρεια Αμερική.

Η Jade Hurley, διευθύντρια επικοινωνίας του Ταμείου Αμβλώσεων της Ουάσινγκτον ανέφερε ότι το NNAF δήλωσε ότι η ομάδα της Olivia Rodrigo προτιμά να μην διανέμουν πλέον λιπαντικά, προφυλακτικά και χάπια επείγουσας αντισύλληψης επειδή «υπάρχουν παιδιά στις συναυλίες».

«Η πραγματικότητα είναι ότι οι νέοι κάνουν σεξ και οι νέοι χρειάζονται πρόσβαση στην αντισύλληψη και στην επείγουσα αντισύλληψη. Αυτό που κάνουμε είναι εντελώς νόμιμο και στα 50 κράτη», είπε η Hurley στο Variety.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Olivia Rodrigo: «Συνειδητοποίησα ότι δεν είμαι τόσο ξεχωριστή»

Η Destini Spaeth, πρόεδρος του Ταμείου Αμβλώσεων του Prairie, το οποίο θα έχει περίπτερο στη συναυλία της Olivia Rodrigo στις 15 Μαρτίου στο St. Paul της Μινεσότα, διαφωνεί έντονα με την απόφαση.

Διαφήμιση

«Υπάρχει κάτι πραγματικά θετικό στο να έχει μία 16χρονη ή 15χρονη ένα χάπι της επόμενης ημέρας και μερικά προφυλακτικά στο συρτάρι της για να τα χρησιμοποιήσει όταν τα χρειάζεται», υποστήριξε.

Συνεχίζει: «Το σεξ και τα εργαλεία σεξουαλικής υγείας – είτε πρόκειται για την άμβλωση, το χάπι της επόμενης ημέρας, τα προφυλακτικά – δαιμονοποιούνται επειδή θεωρείσαι άσωτος», συνέχισε.

«Δεν το βλέπουμε ως ένδειξη υπευθυνότητας. Εάν τα παιδιά δεν λαμβάνουν την εκπαίδευση που χρειάζονται στο σχολείο, τουλάχιστον μπορούν να βασιστούν σε οργανώσεις αναπαραγωγικής υγείας στις κοινότητές τους για να λάβουν αυτές τις πληροφορίες και τους πόρους», ανέφερε.

Ενώ στον οργανισμό απαγορεύτηκε κατηγορηματικά να διανέμει χάπια επείγουσας, λιπαντικά και προφυλακτικά στη συναυλία της Olivia Rodrigo το βράδυ της Παρασκευής, η Spaeth διευκρίνισε ότι το Prairie Abortion Fund θα διανέμει ενημερωτικό υλικό καθώς και καπέλα, κουμπιά και αυτοκόλλητα.

Τα τοπικά ταμεία διένεμαν πόρους σεξουαλικής υγείας στην περιοδεία «Guts World Tour» τουλάχιστον από τη συναυλία στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας 8 Μαρτίου.

Διαφήμιση

Η πρωτοβουλία έγινε είδηση παγκοσμίως μετά τη διάδοση στα κοινωνικά δίκτυα μιας φωτογραφίας των δωρεάν φυλλαδίων που διανεμήθηκαν από το Right by You και το Ταμείου Αμβλώσεων του Μιζούρι στη συναυλία της Olivia Rodrigo στο St. Louis.

Η πρωτοβουλία έλαβε σε μεγάλο βαθμό θετική ανταπόκριση, αλλά, όπως συμβαίνει με οτιδήποτε αφορά τις αμβλώσεις, όμως προκάλεσε αντιδράσεις στους συντηρητικούς κύκλους.

Αφού ξεκίνησε την περιοδεία «Guts World Tour» τον Φεβρουάριο, η Olivia Rodrigo ανακοίνωσε την έναρξη του «Fund 4 Good», μιας πρωτοβουλίας για την αναπαραγωγική υγεία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Η Lana Del Rey εκθειάζει την Billie Eilish και την Olivia Rodrigo

Το ταμείο, που πήρε το όνομά του από την επιτυχία της «Good 4 U», θα παραχωρεί ένα μέρος όλων των εσόδων από τα εισιτήρια των σταθμών της περιοδείας της στη Βόρεια Αμερική στο Εθνικό Δίκτυο Ταμείων Αμβλώσεων (NNAF) και θα παρέχει περίπτερα για τις τοπικές ομάδες σε κάθε γήπεδο.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Η Mabel τιμά τις γυναίκες της ζωής της με το «Female Intuition»

Η Mabel εμπιστεύεται το ένστικτό της. Η Mabel κυκλοφορεί το ολοκαίνουργιο single και music video «Female Intuition». Το «Female Intuition», είναι...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...