Όταν ο Freddie Mercury έδιωξε τον Sid Vicious από το στούντιο

«Τον έπιασε από τον γιακά και τον έσπρωξε έξω από την πόρτα».

Δύο τιτάνες της rock συγκρούστηκαν όταν ο Freddie Mercury των Queen ήρθε αντιμέτωπος με τον Sid Vicious των Sex Pistols το 1977.

Τα δύο συγκροτήματά τους βρίσκονταν σε πολύ διαφορετικά στάδια στις αντίστοιχες καριέρες τους. Οι Queen ήταν ήδη βασιλιάδες της ροκ με πολυπλατινένιες πωλήσεις δίσκων και επιτυχίες όπως τα «Killer Queen», «Somebody to Love» και «Bohemian Rhapsody». Εν τω μεταξύ, οι Sex Pistols ήταν οι ατίθασοι πρωτοεμφανιζόμενοι του punk, που ήταν τότε η πιο καυτή νέα μόδα της rock.

Τον Δεκέμβριο του 1976, οι Queen ακύρωσαν μία τηλεοπτική εμφάνισή τους στην εκπομπή «Tonight» στην περιοχή του Λονδίνου. Τους αντικατέστησαν οι Sex Pistols και το αποτέλεσμα ήταν μία από τις πιο διαβόητες συνεντεύξεις στην ιστορία της τηλεόρασης.

Διαφήμιση

Έτσι, ίσως η μοίρα έφερε τους Queen και τους Sex Pistols την ίδια στιγμή στα Wessex Sound Studios στα τέλη του καλοκαιριού του 1977. Τα συγκροτήματα δούλευαν σε διαφορετικά στούντιο, αλλά αυτό δεν απέτρεψε τη δημιουργία μίας σύντομης αντιπαράθεσης μεταξύ του Freddie Mercury και του Sid Vicious.

Οι Queen ήταν απασχολημένοι με τις εργασίες για το «News Of The World» όταν εμφανίστηκε ο αρχικός απρόσκλητος επισκέπτης τους.

Ο πρώτος επισκέπτης από τους Sex Pistols δεν ήταν ο Sid Vicious, αλλά ο John Lydon, γνωστός και ως Johnny Rotten. Σύμφωνα με τον roadie των Queen, Peter Hince, ο John Lydon «σύρθηκε στα τέσσερα στο στούντιό μας μέχρι την πλευρά του πιάνου, είπε: “Γεια σου Freddie” και έφυγε στα τέσσερα».

Ο Bill Price, ο ηχολήπτης που εργαζόταν εκείνη την εποχή με τους Sex Pistols στο πρώτο άλμπουμ τους, ήξερε ότι αυτή μάλλον δεν ήταν έξυπνη κίνηση.

Διαφήμιση
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Το τραγούδι των Queen που ο Freddie Mercury πίστευε ότι κανένας δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί

«Ο Johnny επέστρεψε και είπε: “Πήγα να δω τον Freddie”», θυμήθηκε ο Bill Price στη σειρά ντοκιμαντέρ «Classic Albums» του BBC.

«Και καθώς το είπε, ακούστηκε ένα χτύπημα στην πόρτα, ο παραγωγός των Queen είπε: “Ο Freddie έπαιζε πιάνο. Ένα από τα μέλη του συγκροτήματος απλά σύρθηκε στα τέσσερα στο στούντιό μας μέχρι την πλευρά του πιάνου, είπε: ‘Γεια σου Freddie’, και έφυγε στα τέσσερα. Μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι δεν θα το ξανακάνει;”», περιέγραψε.

Παρά την περίεργη συμπεριφορά του, ο John Lydon ήταν τουλάχιστον ευγενικός. Πράγματι, ο Brian May σημείωσε αργότερα ότι ο τραγουδιστής των Sex Pistols «έδειχνε πάντα μεγάλο σεβασμό» όταν διασταυρώνονταν οι δρόμοι τους. Ο Sid Vicious, από την άλλη πλευρά, δεν έδειχνε σεβασμό.

Ο Freddie Mercury έβαλε τον Sid Vicious στη θέση του

«Μια μέρα ήμασταν στο control room και ο Fred καθόταν στο γραφείο», θυμήθηκε ο Peter Hince και συνέχισε: «Και ξαφνικά ακούσαμε μία φωνή και ήταν ο Sid Vicious που είχε μπει μέσα και ήταν φανερά χάλια. Και φώναξε μέσα στο δωμάτιο: “Έχετε καταφέρει ακόμη να φέρετε το μπαλέτο στις μάζες;”».

Ο Sid Vicious αναφερόταν σε μία πρόσφατη τότε συνέντευξη που είχε δώσει ο Freddie Mercury στο NME εκφράζοντας την αγάπη του για το μπαλέτο. Ο frontman των Queen δεν διασκέδασε με την ατάκα του μπασίστα.

Διαφήμιση

«Ω, ναι, Simon άγριε», απάντησε ο Freddie Mercury. «Προσπαθούμε να κάνουμε ό, τι καλύτερο μπορούμε, αγαπητέ μου».

Στη συνέχεια, ο τραγουδιστής των Queen άρχισε να κουνάει τις παραμάνες στο σακάκι του Sid Vicious και να σχολιάζει την punk εμφάνισή του. Όταν ο μπασίστας τον πλησίασε, ο Freddie Mercury του είπε: «Τι θα κάνεις γι’ αυτό;».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  John Lydon: Η στιγμή που τον έκανε να μισήσει τον David Bowie για πάντα

«Ο Fred πήγε πάνω, τον έπιασε από τον γιακά και τον έσπρωξε έξω από την πόρτα», αποκάλυψε ο Peter Hince.

«[Ο Vicious] μισούσε το γεγονός ότι μπορούσα να μιλήσω έτσι», θυμήθηκε ο Freddie Mercury σε συνέντευξή του μετά το περιστατικό. «Νομίζω ότι επιβιώσαμε από αυτή τη δοκιμασία», συμπλήρωσε.

«Ο Sid μπήκε μέσα. Ο Sid ήταν ένας ηλίθιος, ξέρετε. Ήταν ένας ηλίθιος», πρόσθεσε περιχαρής ο Roger Taylor δεκαετίες αργότερα.

Η σκληρή απάντηση του Sid Vicious

Βέβαια, αυτό δεν εμπόδισε τον μπασίστα των Sex Pistols να εκφράσει τη γνώμη του. Λίγους μήνες μετά το περιστατικό, ο Sid Vicious έδωσε συνέντευξη στο BBC Radio One και μοιράστηκε την αποστροφή του για τον frontman των Queen.

«Είδα τον Freddie Mercury με σάρκα και οστά. Οι εικόνες δεν μπορούν να αποδώσουν πόσο αποκρουστικός είναι αυτός ο τύπος. Είναι απολύτως αποτρόπαιος», είπε χαρακτηριστικά.

«Μοιάζει με γέρικο Τούρκο. Φοράει μία μεγάλη μπλε σκιά που φτάνει μέχρι κάτω από τα μάτια του. Και αυτή η αηδιαστική φωνή. Και μουρμουρίζει: “Ω, το μπαλέτο είναι πολύ καλό αυτή τη χρονιά”. Είναι εντελώς απαίσιος. Δεν έχω γνωρίσει ποτέ κανέναν σαν κι αυτόν», συνέχισε.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Η Chappell Roan παλεύει με τις συνέπειες της επιτυχίας της: «Έχει γίνει τρομακτικό»

«Πατάω φρένο σε οτιδήποτε με κάνει πιο γνωστή», είπε η Chappell Roan για τη μάχη της να προστατεύσει την...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...