Το τραγούδι των Queen που ο Freddie Mercury πίστευε ότι κανένας δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί

Η δικαιολογημένη αλαζονεία του Freddie Mercury για μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των Queen.

Υπάρχει πάντα μία μικρή δόση αλαζονείας σε οποιοδήποτε σπουδαίο rock συγκρότημα και κάποιες φορές αυτός ο εγωισμός μπορεί να δικαιολογείται – ειδικά στην περίπτωση των Queen και του Freddie Mercury.

Παρόλο που ο Freddie Mercury είχε περισσότερο χάρισμα και αντοχή από οποιονδήποτε άλλο τραγουδιστής που περπάτησε στη Γη, ήταν ακόμα πιο υπερήφανος για τον εαυτό του ως μουσικός και θεωρούσε ότι το «Bohemian Rhapsody» ήταν το τραγούδι που κανείς δεν θα μπορούσε να ανταγωνιστεί.

Ενώ θα ήταν εύκολο να πούμε απλά ότι ο Freddie Mercury έχει δίκιο και να τελειώσουμε, αξίζει να εξετάσουμε γιατί το «Bohemian Rhapsody» εξακολουθεί να είναι ένα από τα πιο διάσημα rock τραγούδια όλων των εποχών – αλλά και ένα από τα πιο ασυνήθιστα τραγούδια που σημείωσαν επιτυχία αυτού του μεγέθους.

Διαφήμιση

Αυτό που δημιούργησε ο Freddie Mercury ήταν ουσιαστικά τρία διαφορετικά τραγούδια στριμωγμένα σε ένα τραγούδι. Μέσα στο «Bohemian Rhapsody» υπάρχουν τα συστατικά για πολλές διαφορετικές επιτυχίες, αλλά για να καταλάβεις το νόημά του, πρέπει να εξετάσεις τον τρόπο με τον οποίο έγινε η ηχογράφησή του.

Ενώ το «A Night At The Opera» είχε αρχίσει ήδη να γίνεται ένας από τους πιο ακριβούς δίσκους στη βρετανική ιστορία, το ένα τρίτο αυτού του κόστους θα μπορούσε να αποδοθεί στο «Bohemian Rhapsody» με βάση τη διάρκεια των ηχογραφήσεών του.

Κανείς δεν θα μπορούσε να παίξει το οπερατικό κομμάτι με τη μία, ενώ όσο κι αν προσπαθούσε ο Roger Taylor, πιθανότατα χρειάστηκαν πολλές λήψεις για να πετύχει την τεράστια υψηλή νότα ακριβώς πριν από το riff της κιθάρας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Freddie Mercury: Το κλασικό τραγούδι των Queen που έγραψε σε πέντε λεπτά

Η δισκογραφική εταιρεία μπορεί να αντιστάθηκε όταν οι Queen ήθελαν να κυκλοφορήσουν το «Bohemian Rhapsody» ως single, αλλά ο Freddie Mercury ήταν ανένδοτος.

Διαφήμιση

Όπως σχολίασε ο ίδιος αργότερα: «Με ποιον μπορείς να το συγκρίνεις; Πες μου ένα συγκρότημα που έχει κάνει ένα οπερατικό single. Ξέρετε, ήμασταν κάθετοι ότι θα γινόταν επιτυχία στο σύνολό του. Έχουμε αναγκαστεί να κάνουμε συμβιβασμούς, αλλά δεν θα κόβαμε ποτέ ένα τραγούδι.»

Παρά το γεγονός ότι έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός παραδοσιακού progressive rock τραγουδιού, το «Bohemian Rhapsody» δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί progressive rock με την παραδοσιακή έννοια.

Ο Freddie Mercury δεν ήθελε να δώσει την απάντησή του σε ένα συγκρότημα όπως οι Yes ή οι Genesis και οι πιθανότητες είναι ότι ακόμα και οι γίγαντες του progressive rock δεν θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα τραγούδι τόσο τολμηρό, ειδικά με τα εκατομμύρια overdubs που προστέθηκαν στο τέλος.

Στην πραγματικότητα, το μόνο άλλο συγκρότημα που θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα τραγούδι όπως το «Bohemian Rhapsody» ήταν οι ίδιοι Queen δεκαετίες αργότερα.

Αφού κυκλοφόρησαν την καλύτερη pop μουσική της δεκαετίας του 1980, το τελευταίο άλμπουμ του Freddie Mercury κατά τη διάρκεια της ζωής του, «Innuendo», ξεχώρισε για το ομώνυμο τραγούδι.

Διαφήμιση

Το «Innuendo» ήταν αρκετά περίπλοκο για να ανταγωνιστεί το «Bohemian Rhapsody», με ένα πιο ήρεμο κομμάτι με κιθάρα φλαμένκο πριν κορυφωθεί σε ένα εκκωφαντικό φινάλε.

Εκτός από τη rock σκηνή, πολλοί καλλιτέχνες της σύγχρονης εποχής έχουν βρει τρόπους να συνδυάσουν διαφορετικά κομμάτια όπως έκανε ο Freddie Mercury, από τον Thom Yorke που δημιούργησε ένα μίνι έπος με το «Paranoid Android» των Radiohead μέχρι το «This is America» του Childish Gambino.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο Brian May λέει ότι δεν του άρεσε ποτέ το «Under Pressure» των Queen και του David Bowie

Λίγοι καλλιτέχνες μπόρεσαν να ανταγωνιστούν το αριστούργημα του Freddie Mercury, όμως το «Bohemian Rhapsody» έδωσε επίσης την έμπνευση για μερικά από τα πιο φιλόδοξα τραγούδια των τελευταίων πενήντα ετών.

Queen – Bohemian Rhapsody (Official Video Remastered)

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Ο ZAYN έδωσε την πρώτη του συναυλία μετά τους One Direction

Ο ZAYN απέφευγε τις ζωντανές εμφανίσεις εδώ και εννέα...

Ο Diddy ζητά συγγνώμη για το σοκαριστικό βίντεο με τον ξυλοδαρμό της Cassie

Ο Diddy δήλωσε «αποφασισμένος να γίνει καλύτερος άνθρωπος». Ο Sean...

Eurovision 2024: Το Ισραήλ κατηγορεί τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους για «πρωτοφανές μίσος»

Η ισραηλινή δημόσια τηλεόραση υποστήριξε ότι η αντιπροσωπεία της χώρας στη Eurovision 2024 δέχτηκε μίσος επειδή «είμαστε Ισραηλινοί και...

Top Stories

Άννα Βίσση: Ακούστε το νέο τραγούδι «Χρυσόψαρα»

Η Άννα Βίσση κάνει για ακόμα μία φορά την...

Billie Eilish: Ξαναγράφει τους κανόνες της pop με το νέο άλμπουμ «Hit Me Hard And Soft»

Η Billie Eilish πειραματίζεται και ωριμάζει καλλιτεχνικά στα 10...

Η Μαρίνα Σάττι κυκλοφορεί το νέο EP «P.O.P.» – Μία ελληνική ανατροπή

Η Μαρίνα Σάττι πρωταγωνιστεί στην επέλαση της ελληνικής «P.O.P.»...

Kendrick Lamar: Το «Not Like Us» κάνει ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard Hot 100

Το τέταρτο No. 1 στην καριέρα του Kendrick Lamar. Η...

Ο Childish Gambino κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ «Atavista»

Το προτελευταίο άλμπουμ του Donald Glover ως Childish Gambino. Ο...