Οι Paramore αρνούνται την τιμή από το Τενεσί σε ένδειξη αλληλεγγύης στην Allison Russell

Οι Paramore κατακεραυνώνουν τους Ρεπουμπλικάνους βουλευτές του Τενεσί.

Οι Paramore αρνήθηκαν να αποδεχθούν την τιμητική διάκριση του Τενεσί για την πρόσφατη νίκη τους στα Grammy, μετά την απόρριψη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της πολιτείας μίας παρόμοιας πρότασης για την Allison Russell.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Δημοκρατικός βουλευτής Justin Jones κατέθεσε δύο προτάσεις για την απόδοση τιμών στους καλλιτέχνες της πολιτείες που αναδείχθηκαν νικητές στα πρόσφατα Βραβεία Grammy.

Ενώ η πρόταση για τους Paramore πέρασε από το κοινοβούλιο χωρίς προβλήματα, η πρόταση για την Allison αποκλείστηκε από τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ρεπουμπλικανών, Jeremy Faison, ο οποίος την έστειλε πίσω στην επιτροπή.

Διαφήμιση

Τόσο οι Paramore όσο και η Allison Russell βραβεύτηκαν στα Grammy νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Οι Paramore κέρδισαν το βραβεία για το Καλύτερο Rock Άλμπουμ και την Καλύτερη Ερμηνεία Alternative Μουσικής, ενώ η Allison Russell παρέλαβε το βραβείο Καλύτερης Αμερικανικής Roots Performance για το τραγούδι της «Eve Was Black».

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας δεν έδωσε κανένα λόγο για την απόφασή του.

Η Allison Russell αρχικά απάντησε ευχαριστώντας τον Justin Jones, που κατέθεσε την αρχική πρόταση, καθώς και τη βουλευτή των Δημοκρατικών Gloria Johnson για την υποστήριξή τους:

Διαφήμιση

«Το γεγονός ότι εσείς και η Gloria Johnson παρουσιάσατε αυτή την πρόταση είναι μεγάλη τιμή», ανέφερε.

«Το γεγονός ότι το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα του Τενεσί την απέρριψε, το εκλαμβάνω ως κομπλιμέντο. Ο φανατισμός τους, δυστυχώς, εκτίθεται συνεχώς. Έχουμε φέτος την ευκαιρία να κάνουμε μία πραγματική αλλαγή στο Τενεσί!», συνέχισε.

Οι Paramore εξέφρασαν τη στήριξή τους στην Allison Russell και ανακοίνωσαν σε μία ανάρτηση στις ιστορίες του λογαριασμούς τους στο Instagram ότι «δεν θα αποδεχθούν καμία αναγνώριση ή τιμή από τη Βουλή του Τενεσί μέχρι να δοθεί η ίδια τιμή» στην Καναδή τραγουδίστρια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Οι Paramore σημείωσαν μία ιστορική νίκη στα Grammy 2024

Η τραγουδίστρια του συγκροτήματος, Hayley Williams, επεκτάθηκε επί του θέματος σε δήλωσή της στην εφημερίδα Tennessean.

«Αυτή την εβδομάδα, ο βουλευτής Justin Jones κατέθεσε προτάσεις για να τιμήσει το συγκρότημά μου, τους Paramore, και μία άλλη καλλιτέχνιδα που ζει στο Νάσβιλ, την Allison Russell, για τις πρόσφατες νίκες μας στα Grammy», είπε.

Διαφήμιση

«Όσο ξέρω, αυτές οι προτάσεις δεν έχουν νομικό βάρος. Είναι σαν ένα μεγάλο μπράβο ή σαν να τραγουδάνε όλοι στο εστιατόριο “Happy Birthday”», συνέχισε.

«Οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής επέτρεψαν μόνο την έγκριση της απόφασης που αναγνώριζε τη νίκη των Paramore. Απέκλεισαν την Allison», πρόσθεσε.

Συνεχίζοντας, η Hayley Williams εξήρε το ταλέντο της Allison Russell, η οποία ξεκίνησε την καριέρα της ως μέλος διάφορων συγκροτημάτων, όπως τα Po’ Girl, Birds of Chicago, Our Native Daughters και Sisters of the Strawberry Moon

«Για όσους δεν γνωρίζουν, η Allison Russell είναι μία απίστευτα ταλαντούχα μουσικός και τραγουδοποιός», σημείωσε η τραγουδίστρια των Paramore.

«Η μουσική της αγγίζει διάφορα είδη με ισχυρούς δεσμούς με τη folk και την americana σκηνή. Ίσως την είδατε στη σκηνή των Grammy να τραγουδάει με τη σπουδαία Joni Mitchell. Α, είναι επίσης μαύρη. Είναι μία λαμπερή μαύρη γυναίκα», ανέφερε.

«Ο ξεκάθαρος ρατσισμός της ηγεσίας του κράτους μας είναι ντροπιαστικός και βάναυσος. Εγώ, όπως και οι Paramore, θα συνεχίσουμε να ενθαρρύνουμε τους νέους να συμμετέχουν στις εκλογές με γνώμονα την ισότητα», τόνισε.

Όπως αναφέρει το Variety, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Jeremy Faison εμποδίζει την τιμή ενός παγκοσμίου φήμης μουσικού του Τενεσί.

Το 2021, ο Faison μπλόκαρε την τιμητική διάκριση τραγουδιστή των Brothers Osborne, TJ Osborne, παρά το γεγονός ότι η πρόταση είχε εγκριθεί ομόφωνα από τη Γερουσία της πολιτείας. Ο TJ Osborne είχε πρόσφατα δηλώσει ανοιχτά την ομοφυλοφιλία του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Η SZA συνεργάζεται με τους Paramore

«Η Allison Russell είναι από το Τενεσί και είναι μία φωνή που αγωνίζεται για ένα πιο συμπεριληπτικό και δίκαιο κράτος», δήλωσε ο βουλευτής Justin Jones.

«Εκείνο το βράδυ υπήρχαν δύο προτάσεις στο πρόγραμμα, μία για τους Paramore και μία για την Allison Russell. Και οι δύο έχουν υψώσει τη φωνή τους για τη δικαιοσύνη, αλλά μόνο η μαύρη queer γυναίκα αποκλείστηκε», είπε.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Kurt Cobain: Το τραγούδι των Nirvana που κατέστρεψε τη φωνή του

Η φωνή του τον πρόδωσε - Το τραγούδι των...

Cardi B: Ανατροπή στην ανατροπή με το δεύτερο άλμπουμ της – Πότε θα κυκλοφορήσει

Τι συμβαίνει με το νέο άλμπουμ της Cardi B. Η Cardi...

Η Adele αποθεώνει το «Espresso» της Sabrina Carpenter: «Είναι το απόλυτα αγαπημένο μου»

Η Adele δεν μπορεί να σταματήσει να τραγουδά τη...

Frank Ifield: Πέθανε ο θρύλος της country που βοήθησε τους Beatles να γίνουν γνωστοί

Ο Frank Ifield μεσουράνησε στο Ηνωμένο Βασίλειο τη δεκαετία του '60. Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών ο...

Top Stories

Billie Eilish: Ξαναγράφει τους κανόνες της pop με το νέο άλμπουμ «Hit Me Hard And Soft»

Η Billie Eilish πειραματίζεται και ωριμάζει καλλιτεχνικά στα 10...

Η Μαρίνα Σάττι κυκλοφορεί το νέο EP «P.O.P.» – Μία ελληνική ανατροπή

Η Μαρίνα Σάττι πρωταγωνιστεί στην επέλαση της ελληνικής «P.O.P.»...

Kendrick Lamar: Το «Not Like Us» κάνει ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard Hot 100

Το τέταρτο No. 1 στην καριέρα του Kendrick Lamar. Η...

Ο Childish Gambino κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ «Atavista»

Το προτελευταίο άλμπουμ του Donald Glover ως Childish Gambino. Ο...

Eurovision 2024: Ανακοινώθηκε η βαθμολογία των Ημιτελικών – Η θέση Ελλάδας και Κύπρου

Ανακοινώθηκε η βαθμολογία των χωρών στους δύο ημιτελικούς της...