Pete Townshend: Οι The Who έχουν ένα τελευταίο καθήκον πριν «αποσυρθούν για να πεθάνουν»

Το τέλος πλησιάζει για τους The Who.

Ενώ η κατάληξη αυτή φαινόταν στον ορίζοντα εδώ και καιρό, μέσα από τις δηλώσεις του Roger Daltrey και του Pete Townshend, μία νέα συνέντευξη του δεύτερου επιβεβαιώνει ότι οι The Who πλησιάζουν στο τέλος τους.

Στις 18 και 20 Μαρτίου, οι The Who εμφανίστηκαν με τη συνοδεία ορχήστρας στο Royal Albert Hall του Λονδίνου, έχοντας ως special guests τους Squeeze, στο πλαίσιο της σειράς συναυλιών για τη φιλανθρωπική οργάνωση Teenage Cancer Trust.

Αυτές οι εμφανίσεις ήταν ιδιαίτερα σημαντικές για το συγκρότημα, καθώς ο Roger Daltrey είχε ανακοινώσει τον Ιανουάριο ότι θα αποχωρήσει από τον ρόλο του επιμελητή των φιλανθρωπικών συναυλιών μετά από 24 χρόνια.

Διαφήμιση

Ο τραγουδιστής των The Who ήταν η κινητήρια δύναμη πίσω από τις συναυλίες αυτές από την έναρξή τους το 2000. Έχει φέρει στη σκηνή με τη σημαία του Teenage Cancer Trust σπουδαία ονόματα όπως τους Oasis, τον Paul McCartney και τους The Cure.

Από το 2025 και έπειτα, guest επιμελητές θα επιλέγουν το line-up των συναυλιών.

Ωστόσο, η αποχώρηση του Roger Daltrey από τις συναυλίες του Teenage Cancer Trust υποδηλώνει επίσης ότι ίσως ετοιμάζεται να αποσυρθεί από τη μουσική, ειδικά αν λάβουμε υπόψη ότι σε συνέντευξή του στους Times τον Ιανουάριο είπε ότι οι The Who ήταν ένα κεφάλαια που έχει ουσιαστικά κλείσει.

«Δεν γράφω τα τραγούδια. Ποτέ δεν το έκανα. Πρέπει να καθίσουμε να μιλήσουμε, αλλά προς το παρόν, χαίρομαι που μπορώ να πω ότι αυτό το κομμάτι της ζωής μου έχει τελειώσει», δήλωσε.

Διαφήμιση

Τον προηγούμενο μήνα, ο Pete Townshend ανέφερε ότι χρειάζεται να καθίσουν για μεσημεριανό με τον Roger Daltrey μετά την τελευταία συναυλία της ορχηστρικής περιοδείας τους το καλοκαίρι στο Sandringham Estate.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Η συναυλία που ενέπνευσε τον Joey Ramone να ασχοληθεί με τη μουσική

Όπως δήλωσε στο Record Collector, νιώθει ότι αυτό είναι το «τέλος μίας εποχής».

Το σχέδιο της αποχαιρετιστήριας περιοδείας

Μία νέα συνέντευξη του Pete Townshend στους New York Times ενισχύει την άποψη ότι οι The Who πλησιάζουν στο τέλος τους.

Μετά τα δικά του σχόλια στο τέλος του περασμένου έτους, τον Roger Daltrey να τα επαναλαμβάνει και να αποχωρεί από το Teenage Cancer Trust, και το γεγονός ότι δεν έχουν καμία άλλη συναυλία κλεισμένη στην ιστοσελίδα τους, ο κιθαρίστας δήλωσε ότι το τελευταίο πράγμα που τους απομένει στη λίστα τους είναι μία αποχαιρετιστήρια περιοδεία και μετά μπορούν να «αποσυρθούν για να πεθάνουν».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Pete Townshend υπενθύμισε ότι οι The Who έχουν κυκλοφορήσει μόνο δύο νέα άλμπουμ από το 1983, και ότι το τελευταίο δικό του σόλο άλμπουμ κυκλοφόρησε το 1993.

Διαφήμιση

Όταν ρωτήθηκε αν ήθελε να δημιουργήσει νέα μουσική, απάντησε μελαγχολικά: «Το θέλω και πιστεύω ότι θα το κάνω. Αισθάνομαι ότι υπάρχει ένα πράγμα που μπορούν να κάνουν οι The Who, και αυτό είναι μία αποχαιρετιστήρια περιοδεία όπου θα παίξουμε σε κάθε γωνιά του κόσμου και μετά θα αποσυρθούμε για να πεθάνουμε».

«Δεν με ενθουσιάζουν ιδιαίτερα οι ζωντανές εμφανίσεις με τους The Who. Για να είμαι ειλικρινής, περιοδεύω για τα χρήματα. Η ιδέα μου για μία συνηθισμένη ζωή είναι αρκετά υψηλή»

Ο Pete Townshend τόνισε ότι παρέμεινε «απίστευτα δημιουργικός» και παραγωγικός σε όλη αυτή τη μεγάλη περίοδο, αλλά δεν ένιωσε την ανάγκη να κυκλοφορήσει μουσική.

Αυτό η έλλειψη ενδιαφέροντος προέκυψε μετά την κυκλοφορία του τέταρτου σόλο άλμπουμ του, «White City», το 1985, οι πωλήσεις του οποίου ήταν χαμηλές, καθώς οι καταναλωτές «ήθελαν τον παλιό Pete».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο Pete Townshend δεν πιστεύει ότι οι The Who θα κυκλοφορήσουν άλλο άλμπουμ

Ο κιθαρίστας κατέληξε λέγοντας ότι: «οι AC/DC έκαναν 50 άλμπουμ αλλά όλα τους τα άλμπουμ ήταν ίδια. Αυτός δεν ήταν ο τρόπος λειτουργίας των The Who. Ήμασταν ένα συγκρότημα ιδεών.»

Φαίνεται σίγουρα ότι οι The Who δεν έχουν νέες ιδέες και ότι ο Roger Daltrey και ο Pete Townshend αναζητούν άλλες διεξόδους για τη δημιουργικότητά τους.

Ωστόσο, πριν τελειώσει η εμβληματική τους ιστορία, φαίνεται ότι θα δοθεί στους θαυμαστές μία τελευταία ευκαιρία να τους αποχαιρετήσουν με συγκίνηση.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

60 χρόνια Χρήστος Νικολόπουλος στο Ηρώδειο

Ο Χρήστος Νικολόπουλος με έναν γαλαξία αστέρων για μία...

Ολυμπιακοί Αγώνες: Celine Dion και Lady Gaga έλαμψαν στην τελετή έναρξης

Δείτε τις θεαματικές εμφανίσεις της Celine Dion και της...

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Η Celine Dion θα εμφανιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024

Η Celine Dion θα λάβει αμοιβή ύψους 2 εκατομμυρίων δολαρίων για να εμφανιστεί στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων,...

Top Stories

Ολυμπιακοί Αγώνες: Celine Dion και Lady Gaga έλαμψαν στην τελετή έναρξης

Δείτε τις θεαματικές εμφανίσεις της Celine Dion και της...

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...