Ο Quavo χορηγεί 100.000 δολάρια σε οργανώσεις κατά της ένοπλης βίας

Ο Quavo εγκαινιάζει πρόγραμμα επιχορηγήσεων για την καταπολέμηση της ένοπλης βίας.

Ο Quavo ανακοίνωσε σε συνεργασία με το ίδρυμά του Rocket Foundation το πρόγραμμα «SPARK Grants», το οποίο έχει ως στόχο την ενίσχυση οργανώσεων που εργάζονται για την ελαχιστοποίηση της βίας στις κοινότητες της Ατλάντα, της γενέτειράς του, αλλά και ευρύτερα.

Ο ράπερ, ο οποίος έγινε γνωστός ως μέλος των Migos, ίδρυσε το Rocket Foundation το 2022 προς τιμήν του ανιψιού και συνεργάτη του στο hip-hop συγκρότημα Takeoff, ο οποίος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε την ίδια χρονιά.

Το ίδρυμα έχει στόχο να συμβάλει στον τερματισμό της ένοπλης βίας στις Ηνωμένες Πολιτείες και ξεκίνησε τη δράση του στην Ατλάντα, με σκοπό να αποτελέσει εφαλτήριο για την περαιτέρω εφαρμογή μέτρων ελέγχου της οπλοκατοχής σε όλη τη χώρα.

Διαφήμιση

Το πρόγραμμα «SPARK Grants» θα διαθέσει συνολικά 100.000 δολάρια σε 10 οργανώσεις της Ατλάντα, με τη μορφή επιχορηγήσεων των 10.000 δολαρίων η καθεμία για να βοηθήσει τις κοινότητες και να προωθήσει το μήνυμα του ιδρύματος.

Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται μετά τη συνάντηση του Quavo με την Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Kamala Harris, στο πλαίσιο της συμμετοχής του ιδίου και της οικογένειάς του στις δραστηριότητες του Μαύρης Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης (Congressional Black Caucus) τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Ουάσινγκτον.

Την επόμενη ημέρα, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε τη δημιουργία του Γραφείου Πρόληψης της Ένοπλης Βίας (Office of Gun Violence Prevention), το οποίο ευθυγραμμίζεται σε μεγάλο βαθμό με τους στόχους του Rocket Foundation για τον έλεγχο της οπλοκατοχής.

«Είμαι τιμή μου που ξεκινάμε αυτό το πρόγραμμα επιχορηγήσεων προς τιμήν του Takeoff και των αναρίθμητων οικογενειών που έχουν πληγεί από την ένοπλη βία», δήλωσε ο Quavo.

Διαφήμιση
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Migos: Offset και Quavo απέτισαν φόρο τιμής στον Takeoff για το ένα έτος από τον θάνατό του

«Το Rocket Foundation θα διαθέσει 100.000 δολάρια σε επιχορηγήσεις σε τοπικές οργανώσεις που εργάζονται για τη μείωση της βίας στις κοινότητες της Ατλάντα», συνέχισε.

«Γίνεται πολύ σημαντική δουλειά αυτή τη στιγμή στην πόλη μας και μέρος της αποστολής μας είναι να ενισχύσουμε αυτές τις οργανώσεις και να τις βοηθήσουμε να σώσουν περισσότερες ζωές», τόνισε.

Οι οργανώσεις μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις για τις επιχορηγήσεις από τις 20 Μαρτίου, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής την 21η Απριλίου.

Οι επωφελούμενοι θα ανακοινωθούν στις 18 Ιουνίου, την ημέρα των γενεθλίων του Takeoff, και κατά τη διάρκεια του Εθνικού Μήνα Ενημέρωσης για την Ένοπλη Βία, που λαμβάνει χώρα τον ίδιο μήνα.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Coldplay: Ο Chris Martin αφιέρωσε στην Taylor Swift το «Everglow»

Οι Coldplay βρέθηκαν στη Γερμανία παράλληλα με την Taylor Swift. Ο Chris Martin αφιέρωσε ένα τραγούδι στην Taylor Swift κατά...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...