Rob Halford: Ο Ozzy Osbourne «αξίζει να χριστεί ιππότης»

Ο Rob Halford στηρίζει την υποψηφιότητα του Ozzy Osbourne για τον τίτλο του ιππότη.

Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί ένα αυξανόμενο κίνημα που υποστηρίζει την αναγνώριση της εξαιρετικής συμβολής του Ozzy Osbourne στη μουσική βιομηχανία μέσω της ανακήρυξης του σε ιππότη και ο Rob Halford των Judas Priest συμφωνεί.

Ο Rob Halford δήλωσε την υποστήριξή του στην υποψηφιότητα του Ozzy Osbourne κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Classic Rock.

«Αν κάποιος αξίζει τον τίτλο του ιππότη, αυτός είναι ο Ozzy Osbourne. Απλά για τη χαρά που έδωσε στους ανθρώπους όλα αυτά τα χρόνια», ανέφερε.

Διαφήμιση

Ο Rob Halford έχει πράγματι δίκαιο, ο Πρίγκιπας του Σκότους αξίζει τον τίτλο του ιππότη.

Πριν γίνει σόλο καλλιτέχνης, ο Ozzy Osbourne έγινε διάσημος ως ο αρχικός τραγουδιστής του πρωτοποριακού heavy metal συγκροτήματος Black Sabbath, το οποίο σχηματίστηκε στο Μπέρμιγχαμ του Ηνωμένου Βασιλείου το 1968.

Μαζί, δημιούργησαν επιδραστικά κλασικά doom metal τραγούδια όπως τα «Paranoid», «Iron Man» και «War Pigs».

Αφού αποχώρησε από τους Black Sabbath το 1978 λόγω προσωπικών προβλημάτων, ο Ozzy Osbourne ξεκίνησε μία επιτυχημένη σόλο καριέρα που σφραγίστηκε από πολυπλατινένια άλμπουμ και πολυάριθμα διαχρονικά τραγούδια.

Διαφήμιση

Η απάντηση της βρετανικής κυβέρνησης στο αίτημα

Πριν από ένα χρόνο, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου επιβεβαίωσε ότι ο Ozzy Osbourne ήταν υπό εξέταση για τον τίτλο του ιππότη, αφού χιλιάδες άνθρωποι υπέγραψαν ένα αίτημα που ζητούσαν να δοθεί στον τραγουδιστή η τιμητική διάκριση.

Επιπλέον, αρκετοί από τους βουλευτές του Μπέρμιγχαμ ζήτησαν να χριστεί ιππότης ο Ozzy.

Τον Ιανουάριο του 2023, η διοργανώτρια του αιτήματος έλαβε επιστολή από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Πολιτισμού, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Αθλητισμού σχετικά με την προσπάθειά της να πάρει ο frontman των Black Sabbath τον τίτλο του ιππότη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Rob Halford: Η σχέση των Judas Priest με το κοινό τους και η οικογένεια του heavy metal

Η επιστολή ανέφερε: «Όπως γνωρίζετε, ο κ. Osbourne εξετάζεται εδώ και καιρό για μία τιμητική διάκριση. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν τα έχει καταφέρει. Όπως είμαι βέβαιος ότι θα εκτιμήσετε, υπάρχει εξαιρετικά έντονος ανταγωνισμός για τον πολύ περιορισμένο αριθμό των διαθέσιμων βραβείων».

Μόνο λίγοι και εκλεκτοί μπορούν να λάβουν αυτή τη διάκριση λόγω της περιορισμένης διαθεσιμότητας.

Διαφήμιση

Ακόμη και με σημαντική υποστήριξη, η επιτυχία δεν μπορεί να είναι εγγυημένη, καθώς οι αποφάσεις ανήκουν τελικά στην επιτροπή επιλογής που διορίζεται από τον βασιλεύοντα μονάρχη.

«Το γεγονός ότι ο κ. Osbourne δεν αναγνωρίζεται με μία τιμητική διάκριση δεν σημαίνει ότι η προσφορά του δεν εκτιμάται. Με περίπου 1.000 βραβεία διαθέσιμα σε κάθε γύρο, και ίσως σε έξι ή επτά φορές, δυστυχώς δεν είναι δυνατόν κάθε υποψήφιος, όσο πολύτιμη και αν είναι η προσφορά του, να επιτύχει», τόνισε η επιστολή.

«Ωστόσο, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η περίπτωση αυτή παραμένει υπό εξέταση προς το παρόν. Όμως, δεν μπορούμε δυστυχώς να δώσουμε καμία εγγύηση ως προς την τελική έκβαση ή το χρονοδιάγραμμα», σημειωνόταν.

Ο Ozzy Osbourne πληροί τα κριτήρια

Σύμφωνα με τις επίσημες κατευθυντήριες γραμμές που παρέχει η βρετανική κυβέρνηση, οι τιμητικές διακρίσεις απονέμονται σε άτομα των οποίων οι υπηρεσίες ωφελούν σημαντικά την κοινότητα ή το έθνος τους. Λαμβάνοντας υπόψη το παραγωγικό μουσικό έργο του Osbourne και την παγκόσμια επιρροή του, σίγουρα πληροί αυτά τα κριτήρια.

Ο τίτλος του ιππότη έχει τεράστιο βάρος τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο. Όχι μόνο αναβαθμίζει το κύρος του αποδέκτη του, αλλά χρησιμεύει και ως σύμβολο σεβασμού και θαυμασμού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ozzy Osbourne: «Όταν γνώρισα τον Paul McCartney ήταν σαν να συνάντησα τον Ιησού Χριστό»

Ο κατάλογος των ονομάτων των Βρετανών πολιτών που παρασημοφορούνται από τη βρετανική μοναρχία ανακοινώνονται κάθε χρόνο από το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου στο όνομα του Βρετανού μονάρχη.

Παρά το γεγονός ότι έχει αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της διάγνωσής του με τη νόσο του Πάρκινσον, ο Ozzy Osbourne συνεχίζει να επιμένει και να διατηρεί τη σημασία του στη heavy metal σκηνή.

Αμέτρητοι μουσικοί τον αναγνωρίζουν ως πηγή έμπνευσης – μία απόδειξη του βαθύτατου αντίκτυπού του στο σύγχρονο rock ‘n’ roll.

Με μία τόσο ένδοξη ιστορία, είναι εύκολο αντιληπτό γιατί οι υποστηρικτές του Ozzy Osbourne πιστεύουν ότι αξίζει επίσημη αναγνώριση μέσω του τίτλου του ιππότη.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το postmelody.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλοι τις ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Don't miss

Λόγω εξάντλησης των εισιτηρίων, η Νατάσσα Μποφίλιου προσθέτει 8 ακόμα παραστάσεις στο «VOX». Η Νατάσσα Μποφίλιου θα συνεχίσει μέχρι τον Απρίλιο τις παραστάσεις της με...
Η κίνηση του 9χρονου γιου του Alicia Keys που έφτιαξε την ημέρα της Billie Eilish. Η φιλία της Alicia Keys και της Billie Eilish ξεκίνησε...
Ένα εντυπωσιακό μουσικό σόου στον πάγο με τα τραγούδια των ταινιών «Frozen». Ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα στον πάγο, για μικρούς και μεγάλους, έρχεται στο Θέατρο Παλλάς...
Οι Ride συμπληρώνουν στο Release Athens 2024 μία βραδιά με μερικές από τις κορυφαίες στιγμές του εναλλακτικού rock.  Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Ride,...
Το νέο music video των Paramore είναι μία μεταφορά για την επόμενη ημέρα του συγκροτήματος. Οι Paramore ξεκίνησαν το τελευταίο άλμπουμ της «This Is Why»...

Read more