Robbie Robertson: Τα παιδιά του κατηγορούν τη χήρα του για απάτη και οικονομική κακοποίηση ηλικιωμένου

Ο Robbie Robertson των The Band πέθανε σε ηλικία 80 ετών στις 9 Αυγούστου 2023.

Τα παιδιά του Robbie Robertson κατηγορούν τη χήρα του, Janet Zuccarini, για απάτη και οικονομική κακοποίηση ηλικιωμένου κατά τα τελευταία χρόνια της ζωής του μουσικού.

Η αγωγή, που κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες, υποστηρίζει ότι η Zuccarini «εκμεταλλεύτηκε τη σχέση της με τον ευάλωτο και άρρωστο Robertson για να πλουτίσει εις βάρος των παιδιών του, οι οποίοι ήταν οι αποκλειστικοί δικαιούχοι της περιουσίας του».

Η διαμάχη επικεντρώνεται κυρίως στην αγορά μιας πολυτελέστατης κατοικίας στο Beverly Hills, που κάποτε ανήκε στον David Geffen.

Διαφήμιση

Ο Robbie Robertson και η Janet Zuccarini, ιδιοκτήτρια εστιατορίου από το Τορόντο, είχαν σχέση από το 2018 και το 2021, εκείνη φέρεται να τον «έπεισε» να πουλήσει το σπίτι του για να αγοράσουν μαζί ένα «σπίτι επίδειξης».

Σύμφωνα με την αγωγή, το ζευγάρι συμφώνησε να έχει τη συνιδιοκτησία του σπιτιού, ωστόσο τα παιδιά του Robertson ισχυρίζονται πως εκείνος κάλυψε εξ ολοκλήρου την προκαταβολή.

Δύο χρόνια αργότερα, η Zuccarini φέρεται να τον έπεισε να παντρευτούν κρυφά, οργανώνοντας έναν ιδιωτικό γάμο τον Μάρτιο του 2023 «πίσω από την πλάτη» της οικογένειας του μουσικού. Ο Robbie Robertson πέθανε λίγους μήνες αργότερα, τον Αύγουστο, σε ηλικία 80 ετών.

Πριν από τον γάμο, η Janet Zuccarini φέρεται να έκανε τον Robbie Robertson να υπογράψει ένα προγαμιαίο συμβόλαιο που συνέταξαν οι δικηγόροι της, καθώς και μία τροποποιημένη συμφωνία συνιδιοκτησίας η οποία ανέφερε ότι, σε περίπτωση θανάτου του ενός, οι κληρονόμοι του θα συνέχιζαν να πληρώνει το μισό της υποθήκης.

Διαφήμιση
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο Bob Dylan λύνει τη σιωπή του για τον θάνατο του Robbie Robertson των The Band

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι η Zuccarini προχώρησε σε όλα αυτά ενώ ο Robertson πάλευε με τον καρκίνο, υποβαλλόταν σε χειρουργείο και χημειοθεραπεία και έπαιρνε διάφορα φάρμακα, συμπεριλαμβανομένων οπιοειδών, THC και αντιψυχωτικών.

Τα παιδιά του Robbie Robertson υποστηρίζουν ότι η «διανοητική κατάστασή του είχε επιδεινωθεί σοβαρά» και ισχυρίζονται πως η Janet Zuccarini γνώριζε ότι «δεν μπορούσε να διαβάσει τα έγγραφα μόνος του» και ότι «στην εξασθενημένη κατάστασή του, δεν θα καταλάβαινε τις λεπτομέρειες» αυτών που υπέγραφε.

Επιπλέον, τα παιδιά του Robertson υποστηρίζουν ότι η Zuccarini επιδίωξε κρυφά το προγαμιαίο συμβόλαιο και τον γάμο, έτσι ώστε ούτε εκείνοι ούτε η πρώην σύζυγός του, Dominique Bourgeois (με την οποία ο Robertson διατηρούσε στενή σχέση), να «μπορέσουν να εξετάσουν τα έγγραφα εκ των προτέρων ή να συζητήσουν το περιεχόμενό τους μαζί του».

Ισχυρίζονται ότι έμαθαν για τον γάμο – στον οποίο φέρεται να παρευρέθηκε μόνο η αδερφή και ο γαμπρός της Zuccarini – λίγες ώρες μετά τη διεξαγωγή του, όταν εμφανίστηκαν στο σπίτι τους για ένα πάρτι που νόμιζαν ότι αφορούσε την επέτειο του ζευγαριού, προτού μάθουν ότι στην πραγματικότητα ήταν ένα πάρτι για τον γάμο τους.

Μετά το πάρτι, τα παιδιά του Robbie Robertson δηλώνουν ότι ο πατέρας τους τούς «διαβεβαίωσε» ότι «τίποτα στο σχέδιο διανομής της περιουσίας του δεν είχε αλλάξει» και ότι θα «κληρονομούσαν όλη την περιουσία του μετά τον θάνατό του».

Διαφήμιση

Ως εκ τούτου, τους είπαν ότι θα είχαν την επιλογή είτε να αγοράσουν το σπίτι στο Beverly Hills από την Janet Zuccarini, να της πουλήσουν το δικό του μερίδιο, ή να το πουλήσουν μαζί της και να μοιραστούν τα έσοδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο Bob Dylan λύνει τη σιωπή του για τον θάνατο του Robbie Robertson των The Band

Ωστόσο, η αγωγή υποστηρίζει ότι μετά τον θάνατο του Robbie Robertson, η Zuccarini «πήρε δικηγόρο» και απαίτησε, βάσει της τροποποιημένης συμφωνίας ιδιοκτησίας, οι κληρονόμοι και το καταπίστευμα του Robertson να καλύψει τα έξοδα διαβίωσής της στο σπίτι του Beverly Hills, «από την αποπληρωμή του στεγαστικού δανείου μέχρι τη συντήρηση της πισίνας και τον λογαριασμό της καλωδιακής τηλεόρασης».

«Λαμβάνοντας υπόψη το αναμενόμενο προσδόκιμο ζωής της, που μετράται σε δεκαετίες, η μέτρια περιουσία και το καταπίστευμα του Robertson θα εξαντληθούν, εκτός εάν η Zuccarini αποφασίσει να εγκαταλείψει αυτή την άνετη ζωή και να βρει ένα νέο μέρος για να ζήσει, το οποίο θα μπορεί να πληρώσει μόνη της», αναφέρεται στην αγωγή.

Όταν τα παιδιά του Robbie Robertson αντέδρασαν, οι δικηγόροι της Janet Zuccarini φέρεται να έβγαλαν τον «άσσο από το μανίκι τους», ισχυριζόμενοι ότι τα έγγραφα είχαν συνταχθεί «με τέτοιο τρόπο που, αν η Zuccarini δεν λάμβανε το απροσδόκητο κέρδος της από την περιουσία, θα ισχυριζόταν ότι επέστρεφε στην προηγούμενη συμφωνία»μ η οποία θα απαιτούσε την πληρωμή των εξόδων «εξ ημισείας».

Επιπλέον, οι δικηγόροι της Zuccarini υποστήριξαν ότι με αυτό τον τρόπο η πελάτισσά τους θα την έκανε «παραλειπόμενη σύζυγο με δικαίωμα στο ένα τρίτο ολόκληρου της συνολικής περιουσίας του Robertson».

Τα παιδιά του Robbie Robertson ισχυρίζονται ότι η Janet Zuccarini «ήξερε ότι τον είχε εξαπατήσει».

Η αγωγή υποστηρίζει ότι, λιγότερο από τρεις εβδομάδες μετά το θάνατο του μουσικού, η Zuccarini έστειλε στην Alexandra Robertson ένα μήνυμα που ανέφερε: «Νομίζω ότι ο Robbie δεν κατάλαβε πλήρως τις λεπτομέρειες του τι σημαίνει να πληρώνει το 50% του και να κρατήσει το σπίτι στην περιουσία του».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο Bob Dylan λύνει τη σιωπή του για τον θάνατο του Robbie Robertson των The Band

Κατά τη διάρκεια μιας δια ζώσης συζήτησης με την Αλεξάνδρα και την Delphine, η Zuccarini φέρεται να είπε: «Αν ο Robbie είχε καταλάβει ότι η διατήρηση του σπιτιού στην περιουσία θα σήμαινε την πληρωμή των μισών εξόδων διαβίωσης για πάντα, δεν θα είχε συμφωνήσει ποτέ».

Η δικηγόρος της Zuccarini, Gabrielle A. Vidal, χαρακτήρισε την αγωγή ως «αβάσιμη μυθοπλασία» και είπε: «Η αλήθεια θα αποκαλυφθεί».

«Αυτή είναι μία χονδροειδής και εκμεταλλευτική προσπάθεια από τα παιδιά του Robbie Robertson να ακυρώσουν τις εκφρασμένες επιθυμίες του πατέρα τους για την αγαπημένη του σύζυγο Janet», πρόσθεσε.

Τα παιδιά του Robbie Robertson ζητούν από το δικαστήριο να ακυρώσει την τροποποιημένη συμφωνία συνιδιοκτησίας, ενώ αξιώνουν επίσης αποζημίωση που δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί, σχετικά με τους ισχυρισμούς τους για οικονομική κακοποίηση ηλικιωμένου και παρέμβασης στην κληρονομιά.ηρονομιά.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Η Katy Perry δίνει γεύση από το νέο τραγούδι «Lifetimes»

Η Katy Perry μας προσκαλεί όλους στο πάρτι του νέου άλμπουμ της «143». Η Katy Perry ετοιμάζεται για την κυκλοφορία...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...