Rod Stewart: Πούλησε για σχεδόν 100 εκατομμύρια δολάρια τα δικαιώματα της μουσικής του

Ο Rod Stewart είναι ένας από τους καλλιτέχνες με τις υψηλότερες πωλήσεις παγκοσμίως.

Ο Rod Stewart πούλησε τα δικαιώματα της μουσικής του στην Iconic Artists Group του Irving Azoff για περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια.

Η Iconic Artists Group κατέληξε σε συμφωνία για μία ευρεία συνεργασία με τον Rod Stewart για να αποκτήσει, να αναπτύξει και να επεκτείνει τη μουσική κληρονομιά του έξι δεκαετιών σε νέες γενιές θαυμαστών.

Αυτή η ιστορική συμφωνία περιλαμβάνει τα τραγούδια του Rod Stewart τόσο από τη μνημειώδη σόλο καριέρα του όσο και από τα χρόνια του με τα εμβληματικά συγκροτήματα Faces και Jeff Beck Group.

Διαφήμιση

Στην Iconic Artists Group, ο Rod Stewart εντάσσεται σε ένα λαμπερό ρόστερ καλλιτεχνών που περιλαμβάνει τους Beach Boys, τη Cher, τον Joe Cocker, τον Nat King Cole, τον David Crosby, τον Dan Fogelberg, τον Dean Martin, τον Graham Nash, τη Linda Ronstadt και τον Stephen Stills.

Η εξαιρετική δισκογραφία του Rod Stewart περιλαμβάνει δέκα Νο. 1 άλμπουμ και 31 singles στο Top 10 στο Ηνωμένο Βασίλειο, έξι από τα οποία έφτασαν στο Νο. 1. Στις ΗΠΑ, έχει 17 άλμπουμ στο Top 10, εκ των οποίων τέσσερα κατέκτησαν το Νο. 1 και 16 singles στο Top 10.

Ο Rod Stewart ενταχθεί δύο φορές στο Rock & Roll Hall of Fame και είναι ένας από τους καλλιτέχνες με τις υψηλότερες πωλήσεις παγκοσμίως.

Το Billboard κατέταξε τον Rod Stewar ως τον 15ο Καλλιτέχνη Όλων των Εποχών και έκτο μεταξύ των ανδρών σόλο καλλιτεχνών.

Διαφήμιση

Επίσης, είναι ο 13ος πιο επιτυχημένος καλλιτέχνης στο Billboard 200 όλων των εποχών και ο δεύτερος πιο επιτυχημένος Βρετανός σόλο καλλιτέχνης όλων των εποχών, ενώ για έξι συνεχόμενες δεκαετίες έχει κυκλοφορήσει albums που έχουν καταφέρει να πουλήσουν τουλάχιστον ένα εκατομμύριο αντίτυπα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο Rod Stewart επιτίθεται στον Ed Sheeran: «Δεν ξέρω κανένα από τα τραγούδια του»

«Φέτος συμπληρώνω 60 χρόνια στη μουσική βιομηχανία. Είναι η κατάλληλη στιγμή και νιώθω τυχερός που βρήκα συνεργάτες όπως ο Irving και η ομάδα του στην Iconic στους οποίους μπορώ να εμπιστευτώ το έργο ζωής μου και τη μελλοντική μου μουσική κληρονομιά», δήλωσε ο ίδιος.

Ο Rod Stewart θα κυκλοφορήσει στις 23 Φεβρουαρίου μέσω της Warner Records το 32ο άλμπουμ του, «Swing Fever», έναν διαχρονικό χαιρετισμό στα τραγούδια των χρόνων των big band, σε συνεργασία με τον Jools Holland και την Rhythm & Blues Orchestra.

Η παγκόσμια περιοδεία του συνεχίζεται το 2024 και θα ολοκληρώσει τις εκπληκτικές εμφανίσεις του στο Λας Βέγκας και στο The Colosseum at Caesars Palace με την 200ή παράστασή του φέτος το καλοκαίρι.

Ο Irving Azoff, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Iconic, ανέφερε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε έναν από τους πιο καταξιωμένους τραγουδοποιούς της εποχής μας, τον Rod Stewart, στην οικογένεια της Iconic».

Διαφήμιση

«Η νέα μας συνεργασία με τη HPS μας παρέχει τους πόρους και την ευελιξία να κάνουμε σημαντικές συμφωνίες όπως αυτή και να συνεχίσουμε την επιτυχία των θρυλικών καλλιτεχνών μας και της κληρονομιάς τους», τόνισε.

Ο Scot French, Governing Partner στη HPS, σχολίασε: «Η Iconic έχει δημιουργήσει μία εντυπωσιακή πλατφόρμα και ένα χαρτοφυλάκιο καλλιτεχνών και χαιρόμαστε που παρέχουμε τη χρηματοδότηση που θα επιτρέψει στην εταιρεία να επεκτείνει περαιτέρω τις δραστηριότητές της και να προωθήσει την αποστολή της να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των μουσικών ταλέντων»

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Η Nelly Furtado επιστρέφει με το νέο άλμπουμ «7»

Η Nelly Furtado επιστρέφει στη δισκογραφία μετά από επτά χρόνια με το έβδομο άλμπουμ της - με τίτλο «7». Η...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...