Roger Waters: Η BMG διέκοψε τη συνεργασία τους για τα σχόλιά του για το Ισραήλ

Η διαμάχη για τις πολιτικές απόψεις του Roger Waters έχει κορυφωθεί τα τελευταία χρόνια.

Η BMG πρόκειται να χωρίσει τους δρόμους της με τον Roger Waters, τον συνιδρυτή των Pink Floyd, του οποίου τα εμπρηστικά σχόλια για το Ισραήλ, την Ουκρανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν προκαλέσει πολλές διαμάχες.

Η εταιρεία με έδρα τη Γερμανία είχε υπογράψει εκδοτική συμφωνία με τον Roger Waters το 2016 και ήταν προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει τη νέα ηχογράφηση του άλμπουμ «Dark Side of the Moon» (1973) των Pink Floyd το 2023, αλλά ο νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Thomas Coesfeld ακύρωσε τη συμφωνία μετά την ανάληψη των καθηκόντων του την 1η Ιουλίου 2023.

Το άλμπουμ κυκλοφόρησε τελικά τον Οκτώβριο του 2023 μέσω της βρετανικής Cooking Vinyl.

Διαφήμιση

Τώρα, πηγές αναφέρουν στο Variety ότι η BMG ετοιμάζεται να χωρίσει τους δρόμους της με τον βετεράνο μουσικό.

Ενώ η δισκογραφία του Roger Waters με τους Pink Floyd είναι αναμφισβήτητα μία από τις πιο επιδραστικές και κερδοφόρες της rock εποχής, οι αμφιλεγόμενες πολιτικές δηλώσεις του τα τελευταία χρόνια έχουν αναμφισβήτητα οδηγηθεί από τον αντισιωνισμό στον αντισημιτισμό.

Επίσης, ο Waters πέρυσι μίλησε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών μετά από πρόσκληση της Ρωσίας, υποστηρίζοντας ότι η εισβολή της στην Ουκρανία το 2022 δεν ήταν «απρόκλητη».

Ο Roger Waters έχει επικριθεί ευρέως για τα σχόλιά του, αλλά παρέμεινε προκλητικός, εκφράζοντας τις αμφιλεγόμενες απόψεις συχνά στις πρόσφατες περιοδείες του, ενώ παράλληλα αμφισβητούσε κάθε ισχυρισμό περί αντισημιτισμού.

Διαφήμιση

Οι δηλώσεις του έχουν εξοργίσει τους πρώην συνεργάτες του στους Pink Floyd, καθώς έχουν απομακρύνει αρκετούς μνηστήρες που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν τα δικαιώματα της μουσικής του συγκροτήματος, τα οποία λέγεται ότι διατίθενται στην αγορά προς πώληση έναντι μισού δισεκατομμυρίου δολαρίων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο Roger Waters θεωρεί «προβοκάτσια» τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ

Ο Roger Waters ανέφερε ότι «απολύθηκε» από την BMG σε μία βιντεοσκοπημένη συνέντευξή του με τον Glenn Greenwald τον περασμένο Νοέμβριο.

Όμως η είδηση αυτή κρύφτηκε περίπου 24 λεπτά μετά την έναρξη της συνομιλίας και ακολούθησε μία μακρά, προσωπική ομιλία, στην οποία ο τραγουδιστής υποστήριξε ότι η ρήξη του με την εταιρεία ήταν αποτέλεσμα της πίεσης που ασκούσαν φιλοϊσραηλινά συμφέροντα στη μητρική εταιρεία της BMG, την Bertelsmann.

Ο Roger Waters ισχυρίζεται συχνά ότι υπήρξαν συνωμοσίες εναντίον του που τον εμποδίζουν να δημοσιοποιεί τις πεποιθήσεις του, κυρίως σε συνέντευξή του στο Rolling Stone το 2022.

Πηγή της εταιρείας δήλωσε ότι δεν συμφωνεί με την εκδοχή του Waters για τα γεγονότα και ότι ο Coesfeld, ο οποίος είναι μέλος της οικογένειας που ελέγχει την Bertelsmann, σίγουρα θα είχε συζητήσει το θέμα μαζί τους, πήρε την απόφαση μόνος του.

Διαφήμιση

Η Bertelsmann εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εξέφραζε την «αλληλεγγύη της στο Ισραήλ» λίγο μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Η κίνηση αυτή είναι η τελευταία σε μία σειρά αλλαγών στο μουσικό τμήμα της BMG από τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο Thomas Coesfeld, ο οποίος ανέλαβε το τιμόνι από τον ιδρυτικό διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Hartwig Masuch τον περασμένο Ιούλιο.

Αν και η πλειονότητα αυτών των κινήσεων ήταν εσωτερικές και διαρθρωτικές, φαίνεται να σηματοδοτούν μία αλλαγή κατεύθυνσης για την εταιρεία που ανήκει στην Bertelsmann, η οποία έχει αναδειχθεί στην τέταρτη μεγαλύτερη παγκόσμια μουσική εταιρεία από την ίδρυσή της το 2008, κυρίως με ωριμότερους αλλά αξιόπιστους καλλιτέχνες, από τον Lenny Kravitz και τους Mötley Crüe μέχρι την Kylie Minogue και τους 5 Seconds of Summer.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

60 χρόνια Χρήστος Νικολόπουλος στο Ηρώδειο

Ο Χρήστος Νικολόπουλος με έναν γαλαξία αστέρων για μία...

Ολυμπιακοί Αγώνες: Celine Dion και Lady Gaga έλαμψαν στην τελετή έναρξης

Δείτε τις θεαματικές εμφανίσεις της Celine Dion και της...

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Οι 2NE1 επιστρέφουν – Παγκόσμια περιοδεία για τα 15 χρόνια τους

Οι 2NE1 θα γιορτάσουν τα 15 χρόνια από το ντεμπούτο τους με μία σειρά επετειακών συναυλιών. Οι 2NE1 επιστρέφουν. Η...

Top Stories

Ολυμπιακοί Αγώνες: Celine Dion και Lady Gaga έλαμψαν στην τελετή έναρξης

Δείτε τις θεαματικές εμφανίσεις της Celine Dion και της...

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...