Shakira: Μετατρέπει τον πόνο σε δύναμη στο νέο άλμπουμ «Las Mujeres Ya No Lloran»

H Shakira μετατρέπει τα δάκρυά της σε διαμάντια.

Επτά χρόνια μετά την τελευταία δισκογραφική δουλειά της, η Shakira κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ της «Las Mujeres Ya No Lloran» (Οι Γυναίκες Δεν Κλαίνε Πια).

Τα τελευταία χρόνια, η Κολομβιανή τραγουδίστρια είχε σίγουρα τους λόγους της να κλάψει στην προσωπική ζωή της, αλλά δεν αφήνεται στον πόνο και τη θλίψη.

Αντίθετα, μετέτρεψε τον πόνο και τον θυμό σε ένα δυνατό soundtrack δύναμης και πνεύματος. Το πρώτο άλμπουμ της μετά από επτά χρόνια είναι ένας οδηγός ενδυνάμωσης που θα αγγίξει όποιον έχει ζήσει την απώλεια, έχει αντιμετωπίσει δυσκολίες, αλλά κατάφερε να τις ξεπεράσει.

Διαφήμιση

Το νέο αυτό άλμπουμ, που κυκλοφόρησε είναι μία κάθαρση για τη Shakira, η οποία εμφανίζεται πιο ευάλωτη και ειλικρινής από ποτέ στα πιο προσωπικά τραγούδια της μέχρι σήμερα.

«Το νέο μου άλμπουμ, που κυκλοφορεί στις 22 Μαρτίου, το δημιούργησα μαζί σας, με τη γυναικεία αγέλη μου που ήταν εκεί σε κάθε βήμα», σχολιάζει.

«Η δημιουργία αυτού του έργου ήταν μία αλχημική διαδικασία. Καθώς έγραφα κάθε τραγούδι έχτιζα ξανά τον εαυτό μου. Καθώς τα τραγουδούσα, τα δάκρυά μου μεταμορφώνονταν σε διαμάντια και η ευαλωτότητά μου σε δύναμη», προσθέτει.

Συνδυάζοντας latin, rock και hip-hop, η Shakira μετατρέπει αβίαστα τον πόνο σε τέχνη.

Διαφήμιση

Η Shakira αποπνέει δύναμη καθ’ όλη τη διάρκεια του «Las Mujeres Ya No Lloran». Αυτό το τολμηρό και συναισθηματικό άλμπουμ αποσκοπεί να εμπνεύσει κάθε γυναίκα, αλλά και να τιμήσει τις φίλες της, που στάθηκαν δίπλα της και στις χαρές και στις λύπες.

Ο τίτλος του άλμπουμ είναι μία ωδή στους ενδυναμωτικούς στίχους της τεράστιας επιτυχίας της «Bzrp Music Sessions, Vol. 53» σε συνεργασία με τον Αργεντινό παραγωγό Bizarrap, όπου τραγούδησε: «Las mujeres ya no llora, las mujeres facturan» (Οι γυναίκες δεν κλαίνε πια, βγάζουν χρήματα).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Η Shakira αρνήθηκε να αλλάξει τους στίχους του «Bzrp Music Sessions #53» για τον Gerard Piqué

Το 2023, η Shakira και Bizarrap κέρδισαν στα Latin Grammy Awards το βραβείο για το Τραγούδι της Χρονιάς και το Καλύτερο Pop Τραγούδι για το «BZRP Music Sessions Vol. 53», το οποίο επίσης έσπασε πάνω 14 ρεκόρ Guinness.

Το «Las Mujeres Ya No Lloran» περιέχει 16 τραγούδια – οκτώ νέα τραγούδια και επτά συνεργασίες που κυκλοφόρησαν νωρίτερα.

Μεταξύ αυτών το «Music Sessions Vol. 53» με τον Bizarrap, το «TQG» με την Karol G, το «Te Felicito» με τον Rauw Alejandro, το «El Jefe» με τους Fuerza Regida και το «Copa Vacía» με τον Manuel Turizo.

Διαφήμιση

Η Cardi B συμμετέχει στο πρώτο τραγούδι του άλμπουμ, που ονομάζεται «Puntería» και συνοδεύεται από ένα ολοκαίνουργιο music video με τη συμμετοχή του ηθοποιού Lucien Laviscount από τη σειρά «Emily In Paris» του Netflix.

Shakira, Cardi B - Puntería (Official Video)

Σε άλλα σημεία του άλμπουμ, το tejano συγκρότημα Grupo Frontera εμφανίζεται στο τραγούδι «(Entre Paréntesis)», ενώ ο Rauw Alejandro συμμετέχει στο «Cohete».

Επίσης, ο Tiësto ανέλαβε να δημιουργήσει το remix της βραβευμένης με Latin Grammy επιτυχίας «Music Sessions Vol. 53» της Shakira και του Bizarrap.

Ο Bizarrap κάνει ακόμα μία εμφάνιση στο άλμπουμ σε ένα τραγούδι με τον τίτλο «La Fuerte».

Μία ξεχωριστή συνάντηση βρίσκεται προς το τέλος του άλμπουμ στο «Acróstico», στο οποίο συμμετέχουν οι δύο γιοι της Shakira, ο Milan και ο Sasha.

Το άλμπουμ «Las Mujeres Ya No Lloran» ολοκληρώνεται με το «Puntería (Vinyl Version/Spanish Version)», το οποίο θα περιλαμβάνεται ως bonus track αποκλειστικά στις εκδόσεις βινυλίου.

Το «Las Mujeres Ya No Lloran» διαδέχεται το «El Dorado» του 2017, το οποίο παρέμεινε για πέντε εβδομάδες στο No. 1 του Top Latin Albums Chart του Billboard και περιελάμβανε επιτυχημένα τραγούδια όπως το «Chantaje» με τον Maluma, το «La Bicicleta» με τον Carlos Vives, το «Deja vu» με τον Prince Royce και το «Me Enamoré».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Η Cardi B «ονειρευόταν πάντα» να συνεργαστεί με τη Shakira

Συνολικά, οκτώ άλμπουμ της Shakira έχουν ανέβει στο Top 10 του Top Latin Albums Chart, έξι από τα οποία κατέκτησαν την κορυφή, μεταξύ των οποίων τα «Dónde Están Los Ladrones?» (1998), «Fijación Oral: Vol. 1» (2005) και «Sale El Sol» (2010).

Αποκαλυπτικό, ειλικρινές αλλά και λαμπερό, το «Las Mujeres Ya No Lloran» είναι ένα από τα καλύτερα άλμπουμ της Shakira μέχρι σήμερα και αποτελεί μία μαρτυρία της δύναμης και της ανθεκτικότητάς της, καθώς μετατρέπει μία οδυνηρή πραγματικότητα σε ένα όμορφο έργο τέχνης.

Το tracklist του «Las Mujeres Ya No Lloran»

1. Puntería (με την Cardi B)
2. La Fuerte (με τον Bizarrap)
3. Tiempo Sin Verte
4. Cohete (με τον Rauw Alejandro)
5. (Entre Paréntesis) (με τους Grupo Frontera)
6. ⁠Cómo Dónde y Cuándo
7. ⁠Nassau
8. ⁠Última
9. Te Felicito (με τον Rauw Alejandro)
10. ⁠Monotonía (με τον Ozuna)
11. Bzrp Music Sessions, Vol. 53
12. TQG (με τ Karol G)
13. Acróstico (με τους Milan & Sasha)
14. Copa Vacía (με τον Manuel Turizo)
15. El Jefe (με τους Fuerza Regida)
16. ⁠Bzrp Music Sessions, Vol. 53 (Tiësto Remix)
17. Punteria (Vinyl Version)

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem μπορεί να «σκότωσε» τον Slim Shady στο νέο άλμπουμ του...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...