Η Taylor Swift αύξησε το ΑΕΠ της Σιγκαπούρης κατά 200 εκατομμύρια δολάρια

Η Σιγκαπούρη ήταν ο μοναδικός σταθμός της περιοδείας «The Eras Tour» της Taylor Swift στη Νοτιοανατολική Ασία κατόπιν αποκλειστικής συμφωνίας.

Η περιοδεία «The Eras Tour» της Taylor Swift αύξησε το ΑΕΠ της Σιγκαπούρης κατά πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια.

Τον περασμένο Φεβρουάριο έγινε γνωστή η είδηση ότι η Σιγκαπούρη έκανε μία αποκλειστική συμφωνία με την Taylor Swift, έτσι ώστε να μην μπορεί να εμφανιστεί σε καμία άλλη χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας στο πλαίσιο της περιοδείας της.

Έτσι, η 34χρονη τραγουδίστρια πραγματοποίησε έξι συναυλίες στο Εθνικό Στάδιο της Σιγκαπούρης χωρητικότητας 55.000 θεατών, από τις 2 έως τις 9 Μαρτίου, με την πόλη – κράτος να αποτελεί τον μοναδικό σταθμό του «The Eras Tour» στην Ασία.

Διαφήμιση

Σε ένα νέο δημοσίευμά του, το Bloomberg αναφέρει ότι οι αποκλειστικές συναυλίες της Taylor Swift στη Σιγκαπούρη θα προσθέσει 0,2 ποσοστιαίες μονάδες στο ΑΕΠ της χώρας – περίπου το αντίστοιχο ποσό των 200 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ.

Το Forbes αποκάλυψε επίσης ότι η απόφαση της Taylor Swift να εμφανιστεί αποκλειστικά στη Σιγκαπούρη στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας οδήγησε σε αύξηση των κρατήσεων ξενοδοχείων κατά 10%, σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης ξενοδοχείων Smith Travel Research.

Η δημοφιλής ιστοσελίδα ταξιδιωτικών κρατήσεων Trip.com ανέφερε επίσης ότι οι πτήσεις προς τη Σιγκαπούρη από την 1η έως τις 9 Μαρτίου αυξήθηκαν κατά 186%.

Η ζήτηση για πτήσεις από την Μπανγκόκ, τη Μανίλα και την Τζακάρτα προς τη Σιγκαπούρη αυξήθηκε κατά 20% κατά την ίδια περίοδο, σύμφωνα με την JetStar Asia.

Διαφήμιση

Ωστόσο, η απόφαση της Taylor Swift να επισκεφθεί αποκλειστικά τη Σιγκαπούρη στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας στο πλαίσιο της περιοδείας της «The Eras Tour» έχει προκαλέσει ανάμικτες αντιδράσεις από τις γειτονικές χώρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Η Taylor Swift είναι ο πιο μεταφρασμένος καλλιτέχνης στον κόσμο

Ενώ ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης χαρακτήρισε τη συμφωνία «έξυπνη», ένας βουλευτής από τις Φιλιππίνες την επέκρινε, λέγοντας: «Αυτό δεν είναι κάτι που κάνουν οι καλοί γείτονες. Οι χώρες μας είναι καλές φίλες. Γι’ αυτό και τέτοιες ενέργειες πληγώνουν».

Σε απάντησή του, ο πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης δήλωσε ότι ήταν μία «επιτυχημένη συμφωνία».

«Μερικές φορές η μία χώρα κάνει μία συμφωνία, άλλες φορές μία άλλη. Δεν λέω κατηγορηματικά, “Θα έρθεις μόνο εδώ με την προϋπόθεση ότι δεν θα πας σε άλλα μέρη”», συνέχισε.

«Αν αυτό χρειάζεται να γίνει για να επιτευχθεί ένα αποτέλεσμα που είναι αμοιβαία επωφελές και το οποίο, από την πλευρά της Σιγκαπούρης, εξυπηρετεί όχι μόνο την ανάπτυξη της οικονομίας αλλά και την προσέλκυση επισκεπτών και καλής θέλησης από όλη την περιοχή, δεν βλέπω γιατί όχι», πρόσθεσε.

Διαφήμιση

Τον Δεκέμβριο, το «The Eras Tour» της Taylor Swift έγινε η πρώτη περιοδεία στην ιστορία που ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε εισπράξεις και η περιοδεία με τα υψηλότερα έσοδα όλων των εποχών, ξεπερνώντας την αποχαιρετιστήρια περιοδεία «Farewell Yellow Brick Road» του Eltonh John, που είχε καταγράψει εισπράξεις 939 εκατομμυρίων δολαρίων.

Μέχρι την ολοκλήρωσή της τον Δεκέμβριο του 2024, η περιοδεία «The Eras Tour» της Taylor Swift αναμένεται να ξεπεράσει σε έσοδα τα δύο δισεκατομμύρια δολάρια.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Chris Brown: Μηνύθηκε για 50 εκατ. δολάρια μετά από άγρια επίθεση σε τέσσερις θεατές

Ο Chris Brown και η συνοδεία του κατηγορούνται ότι επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν άγρια τέσσερις θεατές μίας συναυλίας του. Ο Chris...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...