Taylor Swift: Η έντονη αντίδραση για το «αδιάκριτο» άρθρο για τη σεξουαλικότητά της

Το περιβάλλον της Taylor Swift κατακεραυνώνει το «άρθρο γνώμης» των New York Times.

Την έντονη αντίδραση του περιβάλλοντος της Taylor Swift προκάλεσε ένα άρθρο των New York Times που κάνει εικασίες για τη σεξουαλικότητά της.

Τα τελευταία χρόνια, οι συζητήσεις σχετικά με την queer εκπροσώπηση στην pop κουλτούρα έχουν πληθύνει. Με όλο και περισσότερους celebrities να δηλώνουν ανοιχτά ότι ταυτίζονται ως ΛΟΑΤΚΙ+ και να ενσωματώνουν queer θέματα στην τέχνη τους, η κοινωνία κινείται αργά αλλά σταθερά προς μεγαλύτερη συμπερίληψη και κατανόηση.

Ωστόσο, τέτοιου είδους συζητήσεις μπορούν συχνά να πάρουν μία προβληματική τροπή όταν αφορούν εικασίες σχετικά με άτομα που δεν έχουν εκφράσει δημόσια τον σεξουαλικό προσανατολισμό του.

Διαφήμιση

Αυτό το ζήτημα αναδείχθηκε σε ένα πρόσφατο άρθρο γνώμης που δημοσιεύτηκε στους New York Times που υποστηρίζει ότι υπήρχαν «queer κώδικες» ενσωματωμένοι στη δισκογραφία και την παρουσία της Taylor Swift στα social media.

Το αμφιλεγόμενο άρθρο γνώμης, που έγραψε η Anna Marks, ισχυρίζεται ότι η Taylor Swift είχε «κάνει come out κρυφά» μέσω μίας ανάρτησης στο Instagram το 2019, όταν ανάρτησε μία φωτογραφία ενός βραχιολιού φιλίας με τα χρώματα του ουράνιου τόξου – τα χρώματα της σημαίας υπερηφάνειας των αμφιφυλόφιλων και τη λέξη «υπερήφανη».

Αντιδρώντας άμεσα, μία πηγή «κοντά στην κατάσταση» κατακεραύνωσε το άρθρο ως « αδιάκριτο, αναληθές και ακατάλληλο», τονίζοντας τη σημασία του σεβασμού της ιδιωτικής ζωής.

Το Σάββατο 6 Ιανουαρίου, η πηγή δήλωσε στο CNN: «Εξαιτίας της τεράστιας επιτυχίας της, αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα κενό στην ηθική των ανθρώπων».

Διαφήμιση

«Αυτό το άρθρο δεν θα επιτρεπόταν να γραφτεί για τον Shawn Mendes ή οποιονδήποτε άλλο άνδρα καλλιτέχνη του οποίου η σεξουαλικότητα έχει αμφισβητηθεί από τους θαυμαστές», σημείωσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Taylor Swift: Το Ισραήλ της ζητά να βοηθήσει να βρεθεί αγνοούμενη νεαρή στρατιώτισσα

«Φαίνεται να μην υπάρχει όριο που κάποιοι δημοσιογράφοι δεν θα διασχίσουν όταν γράφουν για την Taylor, ανεξάρτητα από το πόσο αδιάκριτο, αναληθές και ακατάλληλο είναι – όλα κάτω από το προστατευτικό πέπλο ενός “άρθρου γνώμης”», πρόσθεσε.

Θέμα «άξιο συζήτησης»

Ενώ παραδέχεται την αντιπαράθεση που θα προκαλέσει η ανάλυσή της, η Anna Marks υποστηρίζει ότι η αναγνώριση της «πιθανότητας queer» βοηθάει να διατηρείται ζωντανή η συζήτηση.

«Ξέρω ότι η συζήτηση για το ενδεχόμενο queerness ενός σταρ πριν από την επίσημη δήλωση της ταυτότητάς του μοιάζει, για κάποιους, πολύ πρόστυχη και γεμάτη κουτσομπολιά για να είναι άξια συζήτησης», γράφει.

«Συμμερίζομαι πολλές από αυτές τις επιφυλάξεις. Αλλά οι ιστορίες που κυριαρχούν στη συλλογική φαντασία μας διαμορφώνουν αυτό που η κουλτούρα μας επιτρέπει στους καλλιτέχνες και στο κοινό τους να λένε και να είναι», συνεχίζει.

Διαφήμιση

«Κάθε φορά που ένας καλλιτέχνης στέλνει ένα μήνυμα queerness και αυτή η μετάδοση πέφτει στο κενό, το μήνυμα αυτό πεθαίνει. Η αναγνώριση της πιθανότητας – έχοντας παράλληλα συνείδηση της διαφοράς μεταξύ της δυνατότητας και της βεβαιότητας – διατηρεί αυτό το σήμα ζωντανό», αναφέρει.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ο τρόπος με τον οποίο γίνεται αυτή η αναγνώριση έχει σημαντικές συνέπειες. Κάνοντας εικασίες για τη σεξουαλικότητα ενός ατόμου χωρίς τη ρητή συναίνεσή του, διατρέχει τον κίνδυνο να υπερβεί ηθικά όρια και να διαιωνίσει επιβλαβή στερεότυπα.

Η υποστήριξη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας από την Taylor Swift

Παρά τη σιωπή της για τη δική της σεξουαλικότητα, η Taylor Swift δείχνει συνεχώς την υποστήριξή για τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα μέσα από τις πράξεις και τον ακτιβισμό της και έχει χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα της για να δυναμώσει τις περιθωριοποιημένες φωνές και να προωθήσει την ισότητα των δικαιωμάτων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο φρουρός της Taylor Swift επέστρεψε στο Ισραήλ για να πολεμήσει τη Χαμάς

Η Taylor Swift σχολίασε τις εικασίες για τη σεξουαλικότητά της σε έναν πρόλογο που έγραψε για το πρόσφατο άλμπουμ της «1989 (Taylor’s Version)».

Σε απάντηση στο «slut shaming» και στα «αστεία σχετικά με τον αριθμό των συντρόφων της», η Taylor Swift δήλωσε ότι αποφάσισε να «επικεντρωθεί μόνο στον εαυτό της, τη μουσική της, την ανάπτυξή της και τις φιλίες της με γυναίκες».

«Αν έκανα παρέα μόνο με τις γυναίκες φίλες μου, οι άνθρωποι δεν θα μπορούσαν να το μεγαλοποιήσουν ή να το σεξουαλικοποιήσουν – σωστά; Αργότερα θα μάθαινα ότι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να το κάνουν και ότι θα το έκαναν».

Η ενθάρρυνση του διαλόγου

Για να γιορτάσουμε πραγματικά και να εκτιμήσουμε τον πλούτο των εμπειριών που αντιπροσωπεύεται εντός της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, πρέπει να συμμετέχουμε σε έναν συμπεριληπτικό διάλογο που αναδεικνύει διαφορετικές φωνές.

Αντί να καταφεύγουμε σε εικασίες, οφείλουμε να εστιάσουμε στον χώρο για ουσιαστικές συζητήσεις επικεντρωμένες στην ενσυναίσθηση και τον αμοιβαίο σεβασμό – αξίες που συνάδουν απόλυτα με τις βασικές αρχές του κινήματος ΛΟΑΤΚΙ+.

Είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι οι συζητήσεις αυτές γίνονται με υπεύθυνο και δεοντολογικό τρόπο ώστε να διατηρήσουμε αυτή την ευαίσθητη ισορροπία καθώς προχωράμε, να γιορτάσουμε τα βήματα που έχουν γίνει στην προβολή των LGBTQIA+ ταυτοτήτων, παραμένοντας συνειδητοποιημένοι για την ανάγκη ευαισθησίας και σκέψης στην προσέγγισή μας.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Οι Empire Of The Sun επιστρέφουν με το νέο άλμπουμ «Ask That God»

Το νέο άλμπουμ των Empire Of The Sun μας...

Syd Barrett: Σε δημοπρασία ο πρώτος γνωστός πίνακάς του

Ο Syd Barrett των Pink Floyd ήταν ένας ταλαντούχος...

60 χρόνια Χρήστος Νικολόπουλος στο Ηρώδειο

Ο Χρήστος Νικολόπουλος με έναν γαλαξία αστέρων για μία...

Ολυμπιακοί Αγώνες: Celine Dion και Lady Gaga έλαμψαν στην τελετή έναρξης

Δείτε τις θεαματικές εμφανίσεις της Celine Dion και της...

Οι SOFI TUKKER υμνούν τη φιλία τους στο «Hey Homie»

Οι SOFI TUKKER αναμιγνύουν bossa nova και drum & bass σε ένα εθιστικό κοκτέιλ. Οι SOFI TUKKER παρουσιάζουν το σαγηνευτικό...

Top Stories

Ολυμπιακοί Αγώνες: Celine Dion και Lady Gaga έλαμψαν στην τελετή έναρξης

Δείτε τις θεαματικές εμφανίσεις της Celine Dion και της...

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...