Η Taylor Swift έσπασε το ρεκόρ πωλήσεων βινυλίου στη σύγχρονη εποχή – Μέσα σε τρεις ημέρες

Η Taylor Swift σπάει όλα τα ρεκόρ, ακόμη και τα δικά της – Το νέο άλμπουμ της «The Tortured Poets Department» πραγματοποιεί ιστορικές πωλήσεις σε βινύλιο

Η Taylor Swift επιβεβαιώνει για άλλη μία φορά ότι είναι η σύγχρονη βασίλισσα του βινυλίου.

Το νέο άλμπουμ της «The Tortured Poets Department» έσπασε το δικό της ρεκόρ για τον δίσκο βινυλίου με τις περισσότερες πωλήσεις σε μία εβδομάδα στη σύγχρονη εποχή και μάλιστα το κατάφερε σε μόλις τρεις ημέρες, πουλώντας 700.000 αντίτυπα στην αμερικανική αγορά.

Το ρεκόρ είχε προηγουμένως άλλη μία κυκλοφορία της Taylor Swift, το «1989 (Taylor’s Version)», το οποίο πούλησε 693.000 αντίτυπα σε βινύλιο την πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας του, τον Οκτώβριο του 2023.

Διαφήμιση

Στην Taylor Swift ανήκει και το τρίτο άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις σε βινύλιο σε μία εβδομάδα με το «Midnights», το οποίο κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2022 και πούλησαν τον αστρονομικό αριθμό των 570.000 βινυλίων.

Στην τέταρτη θέση ακολουθεί το «Harry’s House» του Harry Styles, το οποίο πούλησε 372.000 αντίτυπα σε βινύλιο την πρώτη εβδομάδα του, τον Μάιο του 2022.

Αυτά τα ρεκόρ που καταρρίπτονται συνεχώς αφορούν τη λεγόμενη «σύγχρονη εποχή» – δηλαδή, την περίοδο από το 1991 και έπειτα, όταν η SoundScan ξεκίνησε να καταγράφει ηλεκτρονικά τις πωλήσεις άλμπουμ σε βινύλιο, CD, κασέτα και όλες τις άλλες μορφές.

Είναι πιθανό να υπήρχαν άλμπουμ που πούλησαν περισσότερα από 700.000 αντίτυπα βινυλίου σε μία εβδομάδα τη δεκαετία του ’60, του ’70 ή των αρχών της δεκαετίας του ’80, όταν τα βινύλια ήταν η κυρίαρχη μορφή κατανάλωσης μουσικής, αλλά εκείνη την περίοδο αυτά τα δεδομένα δεν συλλέγονταν.

Διαφήμιση
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Taylor Swift: 1,4 εκατομμύριο αντίτυπα σε μία ημέρα πούλησε το «The Tortured Poets Department»

Πριν από δέκα χρόνια, τον Ιούνιο του 2014, ο Jack White είχε σημειώσει το ρεκόρ για το άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις σε βινύλιο σε μία εβδομάδα, με τη δεύτερη σόλο δισκογραφική δουλειά του, «Lazaretto», η οποία ξεπέρασε τις προσδοκίες όλων και πούλησε 40.000 δίσκους βινυλίου την πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας της.

Σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει κανένας άλλος καλλιτέχνης που να έχει πλησιάσει τα νούμερα της Taylor Swift τα τελευταία 33 χρόνια.

Οι παρατηρητές της μουσικής βιομηχανίας που ενθουσιάζονται με την επάνοδο του βινυλίου σίγουρα θα παρακολουθούν με αγωνία τον τελικό αριθμό των πωλήσεων θα καταγράψει το «The Tortured Poets Department» όταν θα υπολογιστούν οι πωλήσεις των πρώτων επτά ημερών της κυκλοφορίας του.

Το νέο άλμπουμ «The Tortured Poets Department» της Taylor Swift, το οποίο κυκλοφόρησε στις 19 Απριλίου, είναι διαθέσιμο σε τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις βινυλίου, καθεμία με τον δικό της υπότιτλο, διαφορετικό bonus track και ξεχωριστό εξωτερικό και εσωτερικό εξώφυλλο.

Επίσης, μέσω του διαδικτυακού καταστήματος της Taylor Swift είναι διαθέσιμη μία έκδοση του «The Tortured Poets Department» σε διάφανο βινύλιο.

Διαφήμιση

Οι πωλήσεις βινυλίου αποτελούν μόνο ένα μέρος – αν και σημαντικό – των πωλήσεων του «The Tortured Poets Department» την πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας του.

Το Billboard ανέφερε ότι οι συνολικές παραδοσιακές πωλήσεις του «The Tortured Poets Department» ανήλθαν σε 1,5 εκατομμύριο μόνο στις ΗΠΑ μέσα στις πρώτες τρεις ημέρες κυκλοφορίας του άλμπουμ.

Το συγκεκριμένο νούμερο περιλαμβάνει τις πωλήσεις σε CD, κασέτα και τα ψηφιακά downloads, καθώς και τις πωλήσεις βινυλίου, αν και οι πρώτοι υπολογισμοί δείχνουν ότι σχεδόν οι μισές πωλήσεις προέρχονται από τους δίσκους βινυλίου του «The Tortured Poets Department», με τις υπόλοιπες 800.000 πωλήσεις να προέρχονται από τις άλλες τρεις μορφές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Taylor Swift: Το «The Tortured Poets Department» είναι το πρώτο άλμπουμ που ξεπερνά τα 300 εκατ. streams στο Spotify σε μία ημέρα

Φαίνεται ως ένα προφανές συμπέρασμα ότι, με τέσσερις ακόμη ημέρες πωλήσεων και τα νούμερα μιας εβδομάδας streaming που θα προστεθούν σε αυτόν τον αριθμό των 1,5 εκατομμυρίων, το «The Tortured Poets Department» θα ξεπεράσει με άνεση τις 2 εκατομμύρια πωλήσεις την πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας του.

Σε αυτήν την περίπτωση, το «The Tortured Poets Department» θα είναι το πρώτο άλμπουμ Taylor Swift που θα σημειώσει πάνω από 2 εκατομμύρια πωλήσεις σε μία εβδομάδα στις ΗΠΑ μετά το «25» της Adele το 2015, το οποίο είχε πραγματοποιήσει πωλήσεις ισοδύναμες των 3,38 εκατομμυρίων άλμπουμ.

Το ρεκόρ μπορεί να είναι δύσκολο να καταρριφθεί ξανά, καθώς οι πωλήσεις έχουν αντικατασταθεί κυρίως από το streaming έκτοτε.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Γιώργος Σαμπάνης: Ταξίδι στον κόσμο των ονείρων στο video «Ονειροπαρμένος»

Ο Γιώργος Σαμπάνης δίνει εικόνα στα όνειρα. Ο Γιώργος Σαμπάνης...

Lana Del Rey και Quavo τραγούδησαν ζωντανά το νέο τραγούδι τους «Tough»

Η ημερομηνία κυκλοφορίας της Lana Del Rey και του...

Kendrick Lamar: Τραγούδησε πέντε φορές το «Not Like Us» και ζήτησε από τον Drake το δαχτυλίδι του Tupac

Ο Kendrick Lamar μετέφερε στη σκηνή την αντιπαράθεσή του...

Coldplay: Ακούστε το νέο τραγούδι «feelslikeimfallinginlove»

Το πρώτο τραγούδι από το νέο άλμπουμ «Moon Music» των Coldplay. Οι Coldplay ξεκινούν το επόμενο κεφάλαιο του διαγαλαξιακού ταξιδιού...

Top Stories

Coldplay: Ακούστε το νέο τραγούδι «feelslikeimfallinginlove»

Το πρώτο τραγούδι από το νέο άλμπουμ «Moon Music»...

Η μουσική των Queen για 1 δισεκατομμύριο λίρες στη Sony Music

Η συμφωνία για τη μουσική των Queen σπάει κάθε...

Ο Justin Timberlake αρνήθηκε το αλκοτέστ – Όλες οι λεπτομέρειες της σύλληψής του

Ο Justin Timberlake οδηγήθηκε με χειροπέδες στο δικαστήριο -...

Η Katy Perry επιστρέφει με το νέο single «Woman’s World»

Πότε κυκλοφορεί το νέο τραγούδι της Katy Perry. Η Katy...

Ο Jimin των BTS ανακοινώνει το νέο άλμπουμ «MUSE»

Το «MUSE» του Jimin θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο. Ο Jimin...