Taylor Swift: Για τέταρτη φορά ο καλλιτέχνης με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως

Η Taylor Swift είναι ο πρώτος καλλιτέχνης που καταλαμβάνει για τέταρτη φορά την κορυφή των πωλήσεων παγκοσμίως.

Η IFPI, ο οργανισμός που εκπροσωπεί παγκοσμίως τη βιομηχανία ηχογραφημένης μουσικής, ανακοίνωσε ότι η Taylor Swift είναι η νικήτρια του βραβείου του Παγκόσμιου Καλλιτέχνη της Χρονιάς για το 2023.

Το μοναδικό αυτό βραβείο υπολογίζεται με βάση τις παγκόσμιες πωλήσεις ενός καλλιτέχνη ή συγκροτήματος σε streaming, downloads και φυσικές μορφές κατά τη διάρκεια του ημερολογιακού έτους, καλύπτοντας ολόκληρη τη δισκογραφία του.

Το βραβείο απονέμεται στον καλλιτέχνη που καταλαμβάνει την πρώτη θέση στο IFPI Global Artist Chart, το οποίο δημοσιεύθηκε επίσης σήμερα.

Διαφήμιση

Φέτος, συμπληρώνονται 11 χρόνια από την πρώτη απονομή του βραβείου IFPI Global Recording Artist of the Year, με την Taylor Swift να έχει κατακτήσει την κορυφή του chart περισσότερες φορές από οποιονδήποτε άλλο καλλιτέχνη κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Η Taylor Swift έχει ανακηρυχθεί ο καλλιτέχνες με τις υψηλότερες πωλήσεις στον πλανήτη τέσσερις φορές στην καριέρα της – το 2014, το 2019, το 2022 και το 2023.

Η νέα αυτή νίκη έρχεται μετά από μία εκπληκτική χρονιά όπου τρία άλμπουμ της Taylor Swift, τα «Midnights», «Speak Now (Taylor’s Version)» και «1989 (Taylor’s Version)», κατέκτησαν το No. 1 των charts.

Παράλληλα, η ήδη θρυλική περιοδεία της «The Eras Tour» αύξησε την αλληλεπίδραση του κοινού με ολόκληρη τη δισκογραφία στις πλατφόρμες streaming παγκοσμίως.

Διαφήμιση

Αυτό το φαινόμενο αποδεικνύεται από την αναζωπύρωση του τραγουδιού «Cruel Summer», το οποίο κυκλοφόρησε αρχικά στο άλμπουμ «Lover» το 2019, αλλά κατάφερε να κυριαρχήσει στην πρώτη θέση των charts σε όλο τον κόσμο τέσσερα χρόνια αργότερα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο Jack Antonoff υπερασπίζεται την Taylor Swift - Κατακεραυνώνει τους επικριτές της

Η Taylor Swift παραμένει μία κυρίαρχη δύναμη στη μουσική βιομηχανία, με αφοσιωμένους θαυμαστές και αστείρευτη δημιουργικότητα, καθώς ετοιμάζεται να συνεχίσει τα ρεκόρ με το νέο άλμπουμ της «The Tortured Poets Department», που θα κυκλοφορήσει στις 19 Απριλίου.

Οι αστέρες της K-Pop SEVENTEEN και Stray Kids κατέλαβαν τη δεύτερη και την τρίτη θέση αντίστοιχα στο IFPI Global Artist Chart, σε μία χρονιά – ορόσημο για τους Κορεάτες καλλιτέχνες.

Τέσσερα K-Pop συγκροτήματα βρέθηκαν στην κορυφαία δεκάδα, με τους TOMORROW X TOGETHER στο No. 7 και τις NewJeans στο No. 8, ενώ οι IVE και οι NCT Dream έκαναν επίσης την πρώτη εμφάνισή τους στο Top 20 του IFPI Global Artist Chart, στο No. 12 και το No. 15 αντίστοιχα.

Ο Αμερικανός σταρ της country μουσικής Morgan Wallen (No. 6) έκανε επίσης την πρώτη του εμφάνιση στο IFPI Global Artist chart μετά την τεράστια επιτυχία του άλμπουμ του «One Thing At A Time» το 2023.

Διαφήμιση

Επίσης, η Lana Del Rey (No. 10) ανέβηκε για πρώτη φορά στην κορυφαία δεκάδα των καλλιτεχνών με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως, ξεπερνώντας την προηγούμενη καλύτερη επίδοσή της στο No. 17 το 2014.

Εκτός του Top 10, στο IFPI Global Artist Chart εμφανίζονται για πρώτη φορά οι Ιάπωνες King & Prince, η SZA και ο Zach Bryan.

Συνολικά, οκτώ από τους 20 κορυφαίους καλλιτέχνες του 2023 έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση στο chart.

Ο Lewis Morrison, Διευθυντής Charts & Απονομών της IFPI δήλωσε: «Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι που απονέμουμε το βραβείο IFPI Global Recording Artist of the Year στην Taylor Swift για τέταρτη φορά, καθώς συνεχίζει να επαναπροσδιορίζει τα όρια της παγκόσμιας επιτυχίας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Post Malone: Το «Sunflower» είναι το πρώτο single που γίνεται δύο φορές διαμαντένιο

«Η Taylor είναι ένα μοναδικό ταλέντο και η αφοσίωσή της στην τέχνη της και στους θαυμαστές της είναι πραγματικά φανταστική», τόνισε.

«Είναι επίσης φανταστικό να βλέπουμε τόσους πολλούς καλλιτέχνες να εμφανίζονται στο chart για πρώτη φορά και την επιστροφή καθιερωμένων καλλιτεχνών χρόνια μετά την τελευταία τους εμφάνιση», συνέχισε.

«Καθώς το παγκόσμιο τοπίο της ηχογραφημένης μουσικής αλλάζει και δημιουργούνται νέες ευκαιρίες, οι δισκογραφικές εταιρείες συνεχίζουν να εργάζονται για να χτίσουν παγκόσμιες, μακροπρόθεσμες καριέρες για τους καλλιτέχνες τους», ανέφερε.

Το Top 20 του IFPI Global Artist Chart για το 2023

1. Taylor Swift
2. SEVENTEEN
3. Stray Kids
4. Drake
5. The Weeknd
6. Morgan Wallen
7. TOMORROW X TOGETHER
8. NewJeans
9. Bad Bunny
10. Lana Del Rey
11. Ed Sheeran
12. IVE
13. SZA
14. Eminem
15. NCT DREAM
16. Zach Bryan
17. Travis Scott
18. Kanye West
19. Post Malone
20. King & Prince

Οι προηγούμενοι νικητές του βραβείου IFPI Global Recording Artist of the Year

2022 — Taylor Swift
2021 — BTS
2020 — BTS
2019 — Taylor Swift
2018 — Drake
2017 — Ed Sheeran
2016 — Drake
2015 — Adele
2014 — Taylor Swift
2013 — One Direction

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη IFPI (@ifpi_org)

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

HYBE: Ανακατατάξεις στον κολοσσό της K-pop

Ο κολοσσός της K-pop είναι έτοιμος να προχωρήσει στην ανάπτυξη της HYBE 2.0 και να επεκτείνει την παγκόσμια κυριαρχία...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...