Οι The Smile κυκλοφορούν το νέο άλμπουμ «Wall Of Eyes»

Οι The Smile επιβεβαιώνουν με το νέο άλμπουμ τους ότι είναι κάτι παραπάνω από ένα side project.

Οι The Smile, το συγκρότημα που αποτελείται από τον Thom Yorke και τον Jonny Greenwood των Radiohead και τον Tom Skinner των Sons of Kemet, κυκλοφορούν το δεύτερο ολοκληρωμένο άλμπουμ τους, με τίτλο «Wall Of Eyes».

Το νέο άλμπουμ «Wall Of Eyes» διαδέχεται για τους The Smile το ντεμπούτο τους με τον δίσκο «A Light For Attracting Attention» που κυκλοφόρησε το 2022 και έλαβε εξαιρετικές κριτικές από σημαντικά μέσα ενημέρωσης.

Το «A Light For Attracting Attention» ανέβηκε στο No. 5 στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο No. 19 στις ΗΠΑ.

Διαφήμιση

Έχοντας δημιουργηθεί με αγάπη μέσα στα όρια της Οξφόρδης και των ιστορικών Abbey Road Studios του Λονδίνου, το άλμπουμ «Wall Of Eyes» των The Smile πήρε σάρκα και οστά υπό τη σχολαστική καθοδήγηση του παραγωγού και mixer Sam Petts-Davies, ο οποίος συνεργάστηκε με τον Thom Yorke στο soundtrack του «Suspiria».

Οι ενορχηστρώσεις εγχόρδων σχεδιάστηκαν με δεξιοτεχνία από τη διακεκριμένη London Contemporary Orchestra και κατέληξαν σε ένα ηχητικά πλούσιο αριστούργημα.

Παρόλο που το «Wall Of Eyes» διαθέτει μόνο οκτώ τραγούδια, ούτε ένα τραγούδι του άλμπουμ δεν διαρκεί λιγότερο από πέντε λεπτά.

Με τον Thom Yorke και τον Jonny Greenwood να αποτελούν τα δύο τρίτα της σύνθεσης των The Smile, το συγκρότημα είναι απίθανο να αποφύγει τις συγκρίσεις με τους Radiohead.

Διαφήμιση

Το πρώτο τους άλμπουμ, «A Light For Attracting Attention», ήταν πάρα πολύ καλό για αρχή, με πολλά από τα τραγούδια να παραπέμπουν υφολογικά στην ομιχλώδη ατμόσφαιρα του «A Moon Shaped Pool», του τελευταίου μέχρι σήμερα του δίσκου των Radiohead.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο Thom Yorke για την ανασφάλεια για τη φωνή του: «Ποτέ δεν είδα τον εαυτό μου Freddie Mercury»

Στο «Wall Of Eyes», όμως, οι The Smile κινούνται περισσότερο προς την πιο progressive πλευρά τους.

Αν οι κορυφαίες στιγμές του «A Light For Attracting Attention» του διακρίνονταν για τη συναισθηματική αμεσότητα και τη δίψα για επικοινωνία, το «Wall of Eyes» εισχωρεί βαθύτερα στη σκοτεινή και ανησυχητική ζούγκλα της ανησυχίας, της παράνοιας και των ανεξήγητων φαινομένων.

Αυτή τη φορά, οι The Smile είναι λίγο πιο εσωστρεφείς στιχουργικά, αλλά προσφέρουν ένα τεράστιο εύρος ηχητικών στοιχείων.

Ο Thom Yorke εξετάζει την υποβόσκουσα μελαγχολία της συνειδητοποίησης ότι οι ειρωνείες της ζωής συνεχίζονται, ενώ ο Jonny Greenwood επιδεικνύει τη μαεστρία του στα έγχορδα από τους Radiohead και τα εξαιρετικά ορχηστρικά soundtracks.

Διαφήμιση

Η κινηματογραφική γιορτή

Για να γιορτάσουν την κυκλοφορία του νέου άλμπουμ τους, οι The Smile προσκάλεσαν τους λάτρεις της μουσικής να παρακολουθήσουν για πρώτη φορά το music video για το single «Friend Of A Friend» και μία ειδική ταινία για το «Wall Of Eyes» σε μία σειρά από μοναδικές εκδηλώσεις που φιλοξενήθηκαν σε 12 ανεξάρτητους κινηματογράφους από το Σίδνεϊ έως την Πόλη του Μεξικό, από τις 18 έως τις 25 Ιανουαρίου.

Το music video του single «Friend Of A Friend» και η ταινία του άλμπουμ «Wall Of Eyes» φέρουν την υπογραφή του καταξιωμένου κινηματογραφικού σκηνοθέτη Paul Thomas Anderson και έχουν γυριστεί σε φιλμ 35mm.

Επιπλέον, οι προβολές περιλάμβαναν ακυκλοφόρητο υλικό από τη δημιουργία του δίσκου, προσφέροντας πολύτιμες πληροφορίες για τη συνεργασία των The Smile στα παρασκήνια.

The Smile - Friend Of A Friend (Official Video)

Οι The Smile στην Ελλάδα

Παράλληλα με αυτές τις μοναδικές κινηματογραφικές εμπειρίες, οι The Smile ανακοίνωσαν μία νέα σειρά συναυλιών στην Ευρώπη που θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο και τον Αύγουστο του 2024.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Οι The Smile ανακοινώνουν το νέο άλμπουμ «Wall Of Eyes» - Το ομώνυμο τραγούδι

Μετά τις σχεδόν sold-out εμφανίσεις που θα κάνουν νωρίτερα τον Μάρτιο, το κοινό σε διάφορες πόλεις, όπως το Αμβούργο, το Βερολίνο, η Πράγα και η Ρώμη, θα έχει τη δυνατότητα να δει τη μαγεία των The Smile να ξεδιπλώνεται μπροστά του.

Ο Βρετανός μουσικός James Holden θα πλαισιώνει στους The Smile ως support act καθ’ όλη τη διάρκεια των συναυλιών τους το 2024.

Την Πέμπτη 20 Ιουνίου, οι The Smile θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα και θα συμμετάσχουν στο Release Athens 2024 στην Πλατεία Νερού σε μία μοναδική φεστιβαλική βραδιά μαζί με τους Pulp.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Η Kesha δηλώνει ότι το νέο άλμπουμ της «θα είναι καλύτερο» από το «Animal»

Η Kesha βάζει ψηλά τον πήχη. Η Kesha, αν και μόλις κυκλοφόρησε το νέο single της «Joyride», ετοιμάζεται ήδη για...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...