Ο Tobias Forge ξεκίνησε να γράφει το νέο άλμπουμ των Ghost

Ο Tobias Forge παρομοιάζει το έργο του με τη δουλειά ενός σεφ και εξηγεί γιατί είναι χαρούμενος που δουλεύει με εξωτερικούς συνεργάτες.

Ο σαγηνευτικός απόηχος του περσινού δίσκου «Impera» εξακολουθεί να αντηχεί στα ηχεία των αφοσιωμένων θαυμαστών των Ghost, ωστόσο ο μαέστρος τους, Tobias Forge, έχει ξεκινήσει τη δημιουργική περιπέτεια για τον διάδοχο αυτού του εκπληκτικού άλμπουμ.

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Metal Hammer, ο Tobias Forge ανοίγει την κουρτίνα της προετοιμασίας του για το έκτο άλμπουμ των Ghost, εξηγώντας τη μοναδική προσέγγισή του με μια μαγειρική μεταφορά.

Συγκρίνοντας τη διαδικασία του με εκείνη ενός δεξιοτέχνη της μαγειρικής, ο Tobias Forge περιγράφει τον εαυτό του ευφάνταστα ως έναν σεφ που ισορροπεί με διάφορα ενδιαφέροντα και ειδικότητες.

Διαφήμιση

Αφού αποκάλυψε ότι έχει ετοιμάσει «μερικά τραγούδια», ο Tobias Forge είπε: «Μου αρέσει να συγκρίνω αυτό που κάνω με τη δουλειά του σεφ».

«Ένας σεφ με μερικά διαφορετικά ενδιαφέροντα και ειδικότητες. Έτσι, μπορεί να ξεκινήσεις μερικά διαφορετικά εστιατόρια – ένα ιταλικό, ένα ελληνικό, ένα ασιατικό fusion. Αλλά αυτό που έχουν όλα κοινό είναι τα καρυκεύματα και η διακόσμηση και ο εσωτερικός σχεδιασμός… Η μυστική σάλτσα», εξήγησε.

Μία ματιά στην καλλιτεχνική κουζίνα των Ghost

Ξεναγώντας το κοινό στη δική του μουσική κουζίνα, ο Tobias Forge υποστήριξε κάθε άλμπουμ συμβολίζει ένα νέο εστιατόριο, ωστόσο δεν παλεύει με έναν κενό καμβά κάθε φορά.

Η καλλιτεχνική υπογραφή του παραμένει ένα σταθερό νήμα, εξασφαλίζοντας ότι η απαράμιλλη ουσία των Ghost θα διαπερνά κάθε τραγούδι. Είναι μία απόδειξη της ικανότητάς του, όπου η εξέλιξη συναντά τη συνέπεια.

Διαφήμιση
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Οι Ghost κυκλοφορούν τη συλλογή «13 Commandments» - Και ένα σπάνιο τραγούδι

«Με μένα, κάθε δίσκος, κάθε νέος κύκλος, είναι ένα νέο εστιατόριο, αλλά δεν χρειάζεται να κάθομαι με ένα άδειο χαρτί και να σκέφτομαι κάτι καινούργιο κάθε φορά, γιατί η μυστική σάλτσα είναι η ίδια. Αν βγει από το σημειωματάριό μου, θα ακούγεται όπως οι Ghost», τόνισε.

Συνεργατική αλχημεία

Κατά τη διάρκεια της εκτενούς συνέντευξης, ο Tobie Forge μίλησε επίσης στο άνοιγμά του στις συνεργασίες, μία πτυχή που προσθέτει νέες αποχρώσεις στο ηχητικό μωσαϊκό των Ghost.

Σε συνεργασία με ονόματα όπως ο Klas Åhlund (γνωστός για τη δουλειά του με την Britney Spears και την Charlie XCX), ο Salem Al Fakir, ο Vincent Pontare (αξιοσημείωτος για τις συνεργασίες του με τη Madonna και τον Avicii) και ο πρώην κιθαρίστας των The Cardigans, Peter Svensson, ο Tobias Forge αγκαλιάζει τον πλούσιο ιστό των ροκ επιρροών που φέρνουν οι συνεργάτες του.

Εξηγώντας τον κοινό παρονομαστή μεταξύ των συνεργατών του, ο frontman των Ghost δήλωσε στο Metal Hammer: «Αυτό που έχουν όλοι κοινό είναι ότι όλοι προέρχονται από ένα ροκ υπόβαθρο. Ο Peter από τους Cardigans είναι ένας παλιός hard rocker, ο Klas Åhlund είναι ένας παλιός metalhead. Αυτοί είναι φίλοι μου και έχουμε μεγάλη ευχέρεια μεταξύ μας.

Η συνέργεια και η ευχέρεια που μοιράζονται δίνουν νέα ζωή στις ιδέες του, οδηγώντας τα τραγούδια των Ghost πέρα από τα όρια των μοναχικών σκέψεών του.

Διαφήμιση

Ο Tobias Forge τόνισε τη μεταμορφωτική δύναμη της συνεργασίας, ειδικά όταν συνεργάζεται με άτομα που δοκιμάζουν και διευρύνουν το όραμά του.

Καθώς εξαντλεί τη σόλο εξερεύνηση, οι συνεργάτες του προσθέτουν καινούργιες απόψεις, προτρέποντάς τον να επανεξετάσει και να επεκτείνει τις ιδέες. Είναι μία πολυεπίπεδη διαδικασία που εκτοξεύει τον Tobias Forge σε νέα ύψη δημιουργικότητας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Οι Ghost ετοιμάζουν μία νέα ταινία - Αλλά δεν θα είναι κλασική

«Ξέρω ότι όταν έχω πάει μία ιδέα όσο πιο μακριά μπορώ, τότε εκείνοι μπορούν να πουν: ‘Ίσως μπορούμε να κάνουμε αυτό, ίσως μπορούμε να πάμε προς τα εκεί… Ξαφνικά, αυτό ανοίγει το κεφάλι μου. Γίνεται πολυδιάστατο. Σκέφτομαι καλύτερα όταν έχω κάποιον στο δωμάτιο που εμπιστεύομαι. Αυτό με κάνει να γράφω καλύτερα, γιατί με προκαλεί», ανέφερε.

Καθώς ο Tobias Forge ετοιμάζει το επόμενο άλμπουμ των Ghost, οι θαυμαστές μπορούν να περιμένουν μία δισκογραφική δουλειά που θα συνδυάζει άψογα την οικειότητα της υπογραφής του σουηδικού συγκροτήματος με το καινοτόμο πνεύμα της εξερεύνησης.

Η κουζίνα είναι γεμάτη ζωντάνια και το άρωμα της δημιουργικότητας είναι αισθητό – το έκτο άλμπουμ των Ghost αναμένεται να είναι πεντανόστιμο.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Οι Empire Of The Sun επιστρέφουν με το νέο άλμπουμ «Ask That God»

Το νέο άλμπουμ των Empire Of The Sun μας...

Syd Barrett: Σε δημοπρασία ο πρώτος γνωστός πίνακάς του

Ο Syd Barrett των Pink Floyd ήταν ένας ταλαντούχος...

60 χρόνια Χρήστος Νικολόπουλος στο Ηρώδειο

Ο Χρήστος Νικολόπουλος με έναν γαλαξία αστέρων για μία...

Ολυμπιακοί Αγώνες: Celine Dion και Lady Gaga έλαμψαν στην τελετή έναρξης

Δείτε τις θεαματικές εμφανίσεις της Celine Dion και της...

Ariana Grande και Jon M. Chu μας ξεναγούν στα παρασκήνια του «Wicked»

Πώς δημιουργήθηκαν τα εντυπωσιακά σκηνικά για τις δύο ταινίες του «Wicked» με πρωταγωνίστριες την Ariana Grande και την Cynthia...

Top Stories

Ολυμπιακοί Αγώνες: Celine Dion και Lady Gaga έλαμψαν στην τελετή έναρξης

Δείτε τις θεαματικές εμφανίσεις της Celine Dion και της...

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...