Οι Travis συναντούν τον Chris Martin και τον Brandon Flowers στο «Raze The Bar»

Οι Travis συναντούν τους φίλους τους σε μία φανταστική τελευταία βραδιά στο αγαπημένο τους στέκι.

Οι Travis αποκαλύπτουν το «Raze The Bar», το δεύτερο τραγούδι από το νέο άλμπουμ τους «L.A. Times», που θα κυκλοφορήσει στις 12 Ιουλίου από την BMG.

Πρόκειται για μία γλυκόπικρη ιστορία για το κλείσιμο του «Black & White Bar», ένα αγαπημένο στέκι της μπάντας στη Νέα Υόρκη, αλλά και πολλών ντόπιων δημιουργών, από τους The Strokes μέχρι τον «νονό της Street Art» Richard Hambleton.

Το «Raze The Bar» αξιοποιεί την αριστοτεχνική τραγουδοποιία του Fran Healy για να αφηγηθεί μία φανταστική τελευταία νύχτα στο μπαρ του Greenwich Village με όλους τους θαμώνες πριν κλείσει οριστικά.

Διαφήμιση

Στο εξώφυλλο του single απαθανατίζονται και οι θαμώνες – ιδιοκτήτες του χώρου, Johnny T Yerington και Chris Yerington.

Στο πνεύμα του θέματος του τραγουδιού, οι Travis είναι περικυκλωμένοι από φίλους στο «Raze The Bar». Ο Chris Martin των Coldplay και ο Brandon Flowers των The Killers συμμετέχουν στο πάρτι, προσθέτοντας τα φωνητικά τους στο τραγούδι – μία ένδειξη της εκτίμησης που εξακολουθούν να τρέφουν τα συγκροτήματα της νεότερης γενιάς προς τους Travis.

Ο Fran Healy θυμάται μιλώντας για το «Raze The Bar»: «Υπήρχε ένα υπέροχο μπαρ στη Νέα Υόρκη. Δεν είχε όνομα, αλλά όλοι το αποκαλούσαν “Black and White” λόγω της ασπρόμαυρης τέντας που κρεμόταν πάνω από την είσοδο. Είχαν βραδιές ποίησης, σπουδαίους DJs, βραδιές open mic».

«Αν έπαιζες σε κάποιο live στο Irving Plaza ή στο Webster Hall, το πιθανότερο ήταν να καταλήξεις στο “Black and White” μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Ένας από τους ιδιοκτήτες, ο Johnny T, στήριξε τόσους καλλιτέχνες και συγκροτήματα όλα αυτά τα χρόνια. Αν αυτό το μπαρ μπορούσε να μιλήσει, τι ιστορίες θα είχε να πει!», συνεχίζει.

Διαφήμιση
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Coldplay: Κανονικά οι δύο συναυλίες τους στο ΟΑΚΑ - Η αποκάλυψη του πρωθυπουργού

Όπως εξηγεί ο Fran Healy, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ο ιδιοκτήτης του κτιρίου αρνήθηκε να διαπραγματευτεί μείωση ενοικίου και αναγκάστηκαν να κλείσουν. ΄Έτσι, μέσα στη νύχτα, εμφανίστηκαν με ένα φορτηγό και απομάκρυναν κάθε ίχνος και εξάρτημα του μπαρ.

«Στη συνέχεια, άσπρισαν όλο το χώρο για να μην μπορέσει ποτέ να λειτουργήσει ξανά Το “Raze The Bar” είναι ένα τραγούδι για μία φανταστική τελευταία νύχτα στο μπαρ. Ο Johnny είναι εκεί, ο Jack, ο Richard και ο αδερφός του Johnny και συνιδιοκτήτης του μπαρ, Chris», λέει.

Οι συμμετοχές των φίλων των Travis ήταν σχεδόν μία σκέψη της τελευταίας στιγμής.

«Απλά κάλεσα τον Chris Martin λίγο πανικόβλητος επειδή δεν μπορούσα να καταλάβω ποια πρέπει να είναι η σειρά των κομματιών στον δίσκο. Όταν ο Chris το άκουσε, είπε: “Αυτό το τραγούδι είναι το καλύτερο που έχετε γράψει!” Και επειδή εκείνος και ο Brandon Flowers μένουν και οι δύο αρκετά κοντά…», αποκαλύπτει οF ran Healy.

Το «L.A. Times» σηματοδοτεί μία τολμηρή νέα εποχή για τους Travis.

Διαφήμιση

Ένα απίστευτο επίτευγμα που έρχεται 25 χρόνια μετά την κυκλοφορία του σπουδαίου άλμπουμ τους «The Man Who», το οποίο έχει γίνει 9 φορές πλατινένιο μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με τον Fran Healy, το «L.A. Times» είναι ο πιο προσωπικός δίσκος τους μετά το «The Man Who».

«Υπήρχαν πολλά σημαντικά πράγματα για τα οποία έπρεπε να γράψω τότε, οι τεκτονικές πλάκες της ζωής μου είχαν μετακινηθεί. Ήμουν 22 χρονών όταν έγραφα αυτά τα τραγούδια. Ήταν η θεραπεία μου. Μετά από περισσότερα από 20 χρόνια, οι πλάκες έχουν μετακινηθεί ξανά. Υπάρχουν πολλά να πούμε», αναφέρει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Οι Coldplay μηνύουν τον πρώην μάνατζερ τους για πάνω από 14 εκατομμύρια λίρες

Παραγωγός του δίσκου είναι ο Tony Hoffer (Air, Beck, Phoenix). Ο Fran Healy έγραψε τα τραγούδια του «L.A. Times» στο στούντιό του στα όρια του Skid Row στο Λος Άντζελες, την πόλη που αποκαλεί σπίτι του την τελευταία δεκαετία.

Στα δέκα τραγούδια του άλμπουμ «L.A. Times», ο δημιουργός τους προσπαθεί αναπόφευκτα να δώσει νόημα στη διαδρομή που έχει διανύσει μέχρι σήμερα – ένα συναίσθημα που αντικατοπτρίζεται και στην εκπληκτική φωτογραφία του εξωφύλλου του άλμπουμ.

Θυμίζοντας μερικούς από τους πιο αγαπημένους δίσκους των Travis – «The Man Who», «The Invisible Band» και «The Boy With No Name» – μας υποδέχονται ξανά τέσσερις μακρινές φιγούρες σε ένα απέραντο περιβάλλον, αυτή τη φορά κάτω από το μπετόν και τη λάμψη του κέντρου του Λος Άντζελες τη νύχτα.

Ως ένα συγκρότημα με σταθερή και αδιάσπαστη σύνθεση από την ίδρυσή τους στη Σχολή Καλών Τεχνών της Γλασκόβης τη δεκαετία του 1990, οι συντεταγμένες του εκπληκτικού ταξιδιού που έχουν κάνει μαζί αποτυπώνεται σε αυτήν τη σειρά εντυπωσιακών φωτογραφιών από τον παγκοσμίου φήμης φωτογράφο και συνεργάτη των Travis εδώ και πάνω από 20 χρόνια, Stefan Ruiz.

Οι Travis θα ξεκινήσουν μία τεράστια περιοδεία το καλοκαίρι του 2024, με επιβεβαιωμένες εμφανίσεις στο πλευρό των The Killers στις 16 συναυλίες τους στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Ιούνιο και Ιούλιο.

Το συγκρότημα θα συνεχίσει τις συναυλίες του στην Ευρώπη τον Αύγουστο μέχρι τον Σεπτέμβριο με την πρώτη του headline περιοδεία σε ολόκληρη την ήπειρο από το 2016, ενώ περισσότερες εμφανίσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο θα ανακοινωθούν σύντομα.

Travis - Raze the Bar (Official Lyric Video)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Coldplay: Υποδέχθηκαν τον Michael J. Fox στη σκηνή του Glastonbury 2024

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

60 χρόνια Χρήστος Νικολόπουλος στο Ηρώδειο

Ο Χρήστος Νικολόπουλος με έναν γαλαξία αστέρων για μία...

Ολυμπιακοί Αγώνες: Celine Dion και Lady Gaga έλαμψαν στην τελετή έναρξης

Δείτε τις θεαματικές εμφανίσεις της Celine Dion και της...

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Ο Kanye West μηνύεται ξανά – Για «κατάφωρη κλοπή μουσικής ιδιοκτησίας»

Δεν σταματούν οι αγωγές κατά του Kanye West. Ο Kanye West δέχθηκε άλλη μία αγωγή για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, καθώς...

Top Stories

Ολυμπιακοί Αγώνες: Celine Dion και Lady Gaga έλαμψαν στην τελετή έναρξης

Δείτε τις θεαματικές εμφανίσεις της Celine Dion και της...

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...