Η Universal Music Group χτίζει μία μουσική πόλη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Η μουσική πόλη της Universal Music Group θα περιλαμβάνει στούντιο ηχογράφησης τελευταίας τεχνολογίας, μία νέα δισκογραφική εταιρεία και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Η Universal Music Group (UMG) θέλει να χτίσει μία «μουσική πόλη» στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο πολυεθνικός δισκογραφικός κολοσσός ετοιμάζεται να ανοίξει τα πρώτα του Capitol Studios του εκτός Χόλιγουντ, μαζί με χώρους ζωντανών παραστάσεων, ακαδημίες μουσικής και μία νέα δισκογραφική εταιρεία, στο πλαίσιο μιας συνεργασίας με την DGMC στον ανερχόμενο κόμβο μουσικής των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Η Universal Music Group και η DGMC, ένας μουσικός οργανισμός με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, θα συνεργαστούν για να δημιουργήσουν μία «Πόλη Μουσικής» που θα λειτουργήσει ως περιφερειακός κόμβος για τοπικούς και διεθνείς καλλιτέχνες και τραγουδοποιούς στην ταχέως αναπτυσσόμενη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής (MENA).

Διαφήμιση

Τα υπό κατασκευή στούντιο θα περιλαμβάνουν όλες τις τελευταίες τεχνολογίες, όπως έναν χώρο μίξης Dolby Atmos, σύγχρονο εξοπλισμό ηχογράφησης και χώρους πρόβας για καλλιτέχνες και τραγουδοποιούς.

Η νέα δισκογραφική εταιρεία θα είναι μία κοινοπραξία των δύο εταιρειών και θα επικεντρωθεί στην ανάδειξη των τοπικών καλλιτεχνών σε διεθνείς αστέρες.

«Στον πυρήνα της, ο στόχος της συνεργασίας των UM και DGMC είναι να υποστηρίξει και να καλλιεργήσει ταλαντούχους καλλιτέχνες και τραγουδοποιούς στην περιοχή και να τους βοηθήσει να αξιοποιήσουν πλήρως τις δημιουργικές και εμπορικές δυνατότητές τους,» ανέφεραν οι δύο εταιρείες σε κοινή ανακοίνωσή τους.

Αυτή η συνεργασία έπεται της εξαγορά της μουσικής εταιρείας Chabaka με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα από την Universal Music Group στα τέλη του περασμένου καλοκαιριού.

Διαφήμιση

Η Chabaka, η οποία ιδρύθηκε το 2013 από τα αδέλφια Ala’a και Tarek Makki, παρέχει υπηρεσίες ψηφιακής διανομής, μάρκετινγκ και μουσικών εκδόσεων (publising) και έχει συνάψει συμφωνίες με περισσότερους από 150 ανεξάρτητους καλλιτέχνες και εταιρίες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Τα music videos έρχονται στο Spotify

Είναι μία από τις τέσσερις εταιρείες του ομίλου CHBK, ο οποίος περιλαμβάνει επίσης την εταιρεία διανομής βίντεο Con Cast, την εταιρεία παροχής δημιουργικών υπηρεσιών Andco και τα Boomerang Studios.

Η Chabaka έγινε μέρος της Virgin Music Group, του τμήματος ανεξάρτητης μουσικής της UMG που περιλαμβάνει τη Virgin Music και την εταιρεία διανομής Ingrooves.

Η περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, που αποτελεί έναν όλο και πιο ελκυστικό προορισμό για εξαγορές και συγχωνεύσεις στη μουσική βιομηχανία, κατέγραψε τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης παγκοσμίως το 2021 και τον τρίτο ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης – 23,8% – το 2022, σύμφωνα με την IFPI.

«Αναγνωρίζουμε εδώ και καιρό τη δυναμική της Μέσης Ανατολής και είμαστε πραγματικά υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε με κορυφαίους συνεργάτες όπως η DGMC», δήλωσε ο Adam Granite, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Ανάπτυξης Αγοράς της UMG.

Διαφήμιση

«Μοιραζόμαστε τον ενθουσιασμό και το όραμά τους να αξιοποιήσουμε αυτή τη δυναμική και να καλλιεργήσουμε την επόμενη γενιά καλλιτεχνών και τραγουδοποιών», τόνισε.

«Η συνεργασία μας θα δημιουργήσει μία ισχυρή πλατφόρμα για τα απίστευτα ταλέντα της περιοχής και θα επιταχύνει την καριέρα τους εντός και εκτός συνόρων», ανέφερε.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Ο Snoop Dogg συμμετείχε στη λαμπαδηδρομία των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι

«Δεν θα μπορούσα ποτέ να ονειρευτώ κάτι τέτοιο», δήλωσε ο Snoop Dogg. Ο Snoop Dogg έγινε ένας από τους τελευταίους...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...