Wham! – Το «Last Christmas» για πρώτη φορά στο No. 1 των Χριστουγέννων

«Ο George θα ήταν ενθουσιασμένος που μετά από όλα αυτά τα χρόνια, επιτέλους κερδίσαμε το νούμερο ένα των Χριστουγέννων», σχολίασε ο Andrew Ridgeley των Wham!

Η εμβληματική επιτυχία «Last Christmas» των Wham! ανέβηκε στο No. 1 των Χριστουγέννων στο Ηνωμένο Βασίλειο για πρώτη φορά, σχεδόν 40 χρόνια μετά την κυκλοφορία της.

Ο αείμνηστος George Michael έγραψε και δημιούργησε το «Last Christmas» με στόχο να φτάσει στο Νο. 1 των Χριστουγέννων το 1984.

Ωστόσο, το «Last Christmas» δεν κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή κατά την κυκλοφορία του, αφού την πρώτη θέση στο Ηνωμένο Βασίλειο κατέλαβε εκείνη τη χρονιά το «Do They Know It’s Christmas?» των Band-Aid, ένα τραγούδι που έμελλε να γίνει το δεύτερο single με τις υψηλότερες πωλήσεις όλων των εποχών.

Διαφήμιση

Σήμερα, σχεδόν τέσσερις δεκαετίες αργότερα, το «Last Christmas» των Wham! κατακτά με εορταστική λαμπρότητα το No. 1 των Χριστουγέννων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αυτή είναι η έκτη φορά που το τραγούδι βρίσκεται στην κορυφή του Official UK Chart, αλλά η πρώτη φορά που κυριαρχεί στην πρώτη θέση κατά τη διάρκεια της εβδομάδας των Χριστουγέννων.

Διανύοντας τώρα την τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα του στο No. 1, το εμβληματικό χριστουγεννιάτικο τραγούδι που κυκλοφόρησε το 1984 από τον George Michael και τον Andrew Ridgeley έγινε πρόσφατα έξι φορές πλατινένιο στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις ΗΠΑ.

Το «Last Christmas» κατέγραψε τις τελευταίες επτά ημέρες 13,3 εκατομμύρια streams στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Official Charts Company – το νούμερο ένα των Χριστουγέννων μετά τα περισσότερα streams.

Διαφήμιση

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «Last Christmas» των Wham! είναι το τρίτο πιο επιτυχημένο τραγούδι όλων των εποχών στο Ηνωμένο Βασίλειο με πωλήσεις ισοδύναμες των 5,34 εκατομμυρίων singles – αριθμός που αντιστοιχεί σε 1,93 εκατομμύρια παραδοσιακές πωλήσεις και σχεδόν 413 εκατομμύρια streams.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Mariah Carey: Mηνύθηκε ξανά για το «All I Want For Christmas Is You»

Το «Last Christmas» διαθέτει περισσότερα από 1,6 δισεκατομμύρια streams παγκοσμίως.

Ο Andrew Ridgeley των Wham! ανέφερε: «Είμαι ενθουσιασμένος που το “Last Christmas” έγινε επιτέλους Νο.1 στα Χριστούγεννα. Είναι η απόλυτη διάκριση για το τραγούδι που ο George συνέθεσε με αυτόν ακριβώς το στόχο και με σκοπό να δημιουργήσει ένα κλασικό χριστουγεννιάτικο τραγούδι».

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους θαυμαστές των WHAM! , παλιούς και νέους, που μας υποστηρίζουν αδιάκοπα στη φιλοδοξία μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια, αυτό εκτιμάται πολύ και είμαι πραγματικά ευγνώμων», πρόσθεσε.

Η George Michael Entertainment δήλωσε: «Σε μια απίστευτα συναισθηματική εποχή του χρόνου για την οικογένειά του και όλους εμάς που σχετιζόμαστε με τον George θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους βοήθησαν να γίνει αυτό το συγκεκριμένο όνειρο πραγματικότητα».

Διαφήμιση

«Ο George λάτρευε τα Χριστούγεννα και θα του άρεσε πραγματικά να έχει το Νο. 1 χριστουγεννιάτικο single με τους Wham! – μακάρι να ήταν εδώ για να το μοιραστεί μαζί μας. Καλά Χριστούγεννα και ένα ευτυχισμένο και ειρηνικό νέο έτος», συμπλήρωσε.

Wham! - Last Christmas (Official Video)

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Η Lady Gaga τραγουδά στο «Joker: Folie À Deux» αλλά είναι «κάτι εντελώς διαφορετικό»

Η μεγαλύτερη πρόκληση της Lady Gaga. Η Lady Gaga τραγουδά στην επερχόμενη ταινία «Joker: Folie À Deux», όμως αυτή η...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...