Το άλμπουμ των Aerosmith που παραλίγο να σκοτώσει τον Steven Tyler

«Πέθαινα και προσπαθούσα να το κρύψω», εξομολογήθηκε ο Steven Tyler των Aerosmith.

Η μαγεία των Aerosmith πηγάζει σε μεγάλο βαθμό από την εσωτερική ένταση ανάμεσα στον Steven Tyler και τον Joe Perry.

Παρόλο που μπορεί να μην είναι οι πιο καλοί φίλοι εκτός σκηνής, καταλαβαίνουν ότι μοιράζονται μία μουσική αδελφότητα που κανείς δεν μπορεί να τους στερήσει κάθε φορά που εμφανίζονται ζωντανά.

Αν και φαινόταν ότι το συγκρότημα να μπορούσε να συνεχίσει για πάντα με τους δύο άντρες στο τιμόνι, ο Steven Tyler είχε μία κοντινή επαφή με τον θάνατο κατά τη διάρκεια της δημιουργίας του άλμπουμ «Rock In A Hard Place» των Aerosmith, που κυκλοφόρησε το 1982.

Διαφήμιση

Η βάση του ήχου των Aerosmith γεννήθηκε πριν από χρόνια, όταν ο Joe Perry και ο Steven Tyler έγραψαν το πρώτο τραγούδι τους μαζί, το «Movin’ Out» (1973).

Ενώ στις πρώτες τους ηχογραφήσεις υπήρχαν ακόμα επιρροές από καλλιτέχνες όπως οι The Yardbirds και οι Rolling Stones, εδώ ήταν που όλα άρχισαν να μπαίνουν στη θέση τους, καθώς ο Steven Tyler έδωσε τους στίχους και τη μελωδία στα blues riff της κιθάρας του Joe Perry.

Παρόλο που το συγκρότημα δυσκολευόταν να τα βγάλει πέρα οικονομικά στις περιοδείες, το ασταμάτητο πρόγραμμα τους βοήθησε να έρθουν σε πραγματική επαφή με τους θαυμαστές τους και να τους κερδίσουν με κάθε συναυλία τους.

Μέχρι την κυκλοφορία του τρίτου άλμπουμ τους «Toys In The Attic» (1975), είχαν μετατρέψει εκείνη τη μαγεία επί σκηνής σε έναν ισχυρό δίσκο, χαρίζοντας μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους με τραγούδια όπως το «Sweet Emotion» και το «Walk This Way».

Διαφήμιση
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Aerosmith: Πότε θα συνεχίσουν την αποχαιρετιστήρια περιοδεία τους

Με την κατάχρηση ουσιών να έχει γίνει πραγματικότητα εντός του συγκροτήματος, όλα κατέρρευσαν με το «Draw The Line» (1977).

Αφού είχαν ήδη συνεργαστεί για πάνω από μία δεκαετία, οι Aerosmith δεν είχαν να επιδείξουν τίποτα και ένιωθαν συχνά σαν να έβγαζαν με δυσκολία κάθε νότα κάθε φορά που έμπαιναν στο στούντιο.

Στο παρασκήνιο, όμως, ο Joe Perry σχεδίαζε ήδη να φύγει, κόβοντας επίσημα τους δεσμούς με το συγκρότημα μετά από μία συναυλία το 1979.

Καθώς οι Aerosmith αγωνίζονταν να δημιουργήσουν το επόμενο άλμπουμ τους, το «Night In The Ruts» (1979), το «Rock In A Hard Place» ήταν μία καταστροφή εξ αρχής.

Παρά το γεγονός ότι είχαν φρέσκο αίμα στο συγκρότημα με τον κιθαρίστα Jimmy Crespo, οι ηχογραφήσεις στιγματίστηκαν από την όλο και μεγαλύτερη χρήση ναρκωτικών από τον Steven Tyler στο στούντιο, το γεγονός ότι δεν φρόντιζε τον εαυτό του και τη δυσκολία του να ολοκληρώσει τραγούδια ακόμα και στις ζωντανές εμφανίσεις.

Διαφήμιση

Οι ηχογραφήσεις έγιναν τόσο άσχημες που ο κιθαρίστας Brad Whitford δεν άντεξε άλλο, παραιτήθηκε από το συγκρότημα στη μέση της δημιουργίας του άλμπουμ και αντικαταστάθηκε από τον Rick Dufay.

Μέχρι την έναρξη της περιοδείας των Aerosmith, ο Steven Tyler είχε μετατραπεί σε σκιά του εαυτού του.

Όπως εξομολογήθηκε στο «Behind the Music»: «Δεν έτρωγα, πέθαινα και προσπαθούσα να το κρύψω. Μου έλεγαν ότι σερνόμουν κάτω από το τραπέζι σε ένα πάρτι. “Εσύ, Steven Tyler, στα γόνατά σου;”, και είπα: “Όχι”. Ήταν απλά τα ναρκωτικά που έστηναν έναν τοίχο».

Αφού άρχισε να βρίσκει τον δρόμο του και παντρεύτηκε τη δεύτερη σύζυγό του, Teresa, ο Steven Tyler προσπάθησε να ξαναενώσει τα κομμάτια επικοινωνώντας ξανά με τον Joe Perry.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Chris Daughtry: Ο Joe Perry του είχε ζητήσει να γίνει τραγουδιστής των Aerosmith

Δεν υπήρχε κάτι συγκεκριμένο, αλλά οι γέφυρες άρχισαν να αποκαθίστανται, οδηγώντας τελικά στην επιστροφή του Joe Perry στους Aerosmith για τον επόμενο δίσκο τους, «Done With Mirrors» (1985).

Αν και θα χρειαστούν μερικοί μήνες ακόμα για να απεξαρτηθεί όλο το συγκρότημα από τις ουσίες, ο Steven Tyler δεν έχασε ποτέ την επαφή του ως frontman, συνεχίζοντας να προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμφάνιση κάθε φορά που ανέβαινε στη σκηνή.

Οι Aerosmith μπορεί να ξεπέρασαν κάθε καταιγίδα που τους χτυπούσε, αλλά το «Rock In A Hard Place» ήταν η στιγμή όπου φάνηκε ότι όλα θα μπορούσαν να τελειώσουν σε δευτερόλεπτα.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Ο Jay Weinberg κάνει ψυχοθεραπεία για την απομάκρυνσή του από τους Slipknot

Ο Jay Weinberg «δεν είναι ακόμα έτοιμος» να μιλήσει για τους Slipknot. Ο πρώην ντράμερ των Slipknot, Jay Weinberg, εξήγησε...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...