Bruce Springsteen: Επετειακή έκδοση για τα 40 χρόνια του «Born In The U.S.A.»

Το «Born In The U.S.A.» του Bruce Springsteen έγινε σύμβολο μίας ολόκληρης γενιάς.

Η Sony Music θα γιορτάσει την 40ή επέτειο του ιστορικού άλμπουμ «Born In The U.S.A.» του Bruce Springsteen κυκλοφορώντας στις 14 Ιουνίου με μία περιορισμένη ειδική έκδοση που περιλαμβάνει ένα νέο έγχρωμο βινύλιο και ανανεωμένη συσκευασία.

Αυτή η επετειακή έκδοση του «Born In The U.S.A.» θα κυκλοφορήσει σε διάφανο κόκκινο βινύλιο και θα περιλαμβάνει gatefold sleeve, αποκλειστικό βιβλιαράκι με αρχειακό υλικό της εποχής, νεότερες σημειώσεις από τον Erik Flannigan και μία λιθογραφία τεσσάρων χρωμάτων.

Το «Born In The U.S.A.» κυκλοφόρησε στις 4 Ιουνίου 1984 και σημείωσε πρωτοφανή επιτυχία.

Διαφήμιση

Έστειλε εφτά τραγούδια στην κορυφή των charts, έχει ξεπεράσει μέχρι σήμερα τις πωλήσεις 20 εκατομμυρίων αντιτύπων και αποτέλεσε σημείο αναφοράς της pop κουλτούρας, επηρεάζοντας μία ολόκληρη γενιά.

Η εμβληματική εικόνα του εξωφύλλου, με τον Bruce Springsteen να στέκεται μπροστά στην αμερικανική σημαία, έχει γίνει σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής, μιας εποχής που ο ήχος του «The Boss» αντηχούσε σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Το «Born In The U.S.A.» ήταν ένα πολιτιστικό φαινόμενο. Οι στίχοι του, γεμάτοι κοινωνικά σχόλια και προβληματισμούς, άγγιξαν τις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων, ενώ οι μουσικές του ξεσήκωσαν τα πλήθη σε κάθε στάδιο που επισκέφθηκε ο Bruce Springsteen.

Η περιοδεία «Born In The U.S.A.» του Bruce Springsteen και των E Street Band περιλάμβανε 156 sold out εμφανίσεις σε όλο τον κόσμο, ενώ τραγούδια όπως τα «Dancing In The Dark», «No Surrender» και «Glory Days» παραμένουν αναπόσπαστα κομμάτια των ζωντανών εμφανίσεών τους ακόμα και σήμερα.

Διαφήμιση

Σαράντα χρόνια μετά την έναρξη της περιοδείας «Born In The U.S.A.» το καλοκαίρι του 1984, ο Bruce Springsteen και οι E Street Band ξεκίνησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο το ευρωπαϊκό σκέλος της περιοδείας τους για το 2024.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Bruce Springsteen: Αναβάλλει τις συναυλίες του λόγω ασθένειας

Οι ζωντανές τους εμφανίσεις έχουν χαρακτηριστεί ως «ασυναγώνιστες από οποιοδήποτε άλλο συγκρότημα» (Billboard), «συνεχίζουν να θέτουν τα στάνταρ» (Rolling Stone) και «οι πιο δυναμικές που έχουν δημιουργήσει» (Variety).

Ο Bruce Springsteen και οι E Street Band πραγματοποίησαν άλλη μία θριαμβευτική περιοδεία στην Ευρώπη πέρυσι, η οποία σημείωσε πωλήσεις 1,6 εκατομμυρίων εισιτηρίων και θεωρήθηκε από τις καλύτερες της καριέρας του συγκροτήματος.

Ακόμα και σήμερα, 40 χρόνια μετά την κυκλοφορία του, το «Born In The U.S.A.» συνεχίζει να εμπνέει και να συγκινεί.

Η επανέκδοσή του σε βινύλιο αποτελεί μία ευκαιρία για τους παλαιότερους θαυμαστές να ξαναζήσουν τη μαγεία του άλμπουμ και για τους νεότερους να ανακαλύψουν ένα μουσικό αριστούργημα που σημάδεψε την ιστορία της rock μουσικής.

Διαφήμιση

Η επετειακή έκδοση για τα 40 χρόνια του «Born In The U.S.A.» ανακοινώθηκε λίγες εβδομάδες μετά την κυκλοφορία της συλλογής «Best Of Bruce Springsteen» από τη Sony Music στις 19 Απριλίου.

Η συλλογή, η οποία γιορτάζει τα 50 χρόνια καριέρας του Bruce Springsteen, κυκλοφορεί σε φυσικές μορφές 2 LP ή 1 CD με 18 τραγούδια και ψηφιακά σε expanded έκδοση με 31 τραγούδια.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Η Ariana Grande μπαίνει στο Weverse

Η Ariana Grande αποκτά τη δική της κοινότητα στην πλατφόρμα του Weverse. Η Ariana Grande μπαίνει στο Weverse, την πλατφόρμα...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...