Ο Steve Hackett εξηγεί γιατί αποχώρησε από τους Genesis

«Οι Genesis γίνονταν λίγο – πολύ κλειστό κλαμπ και αυτό επηρέαζε την ικανότητά μου να κοιμάμαι», είπε ο Steve Hackett.

Ο Steve Hackett, κιθαρίστας των Genesis από το 1971 έως το 1977, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη δημιουργική πορεία του συγκροτήματος και έκτοτε θεωρείται σημαντική επιρροή για ονόματα όπως ο Eddie Van Halen και ο Alex Lifeson των Rush.

Ωστόσο, παρά την επιτυχία του συγκροτήματος, αποχώρησε από τους Genesis – μία απόφαση που ακόμα πιστεύει ότι ήταν σωστή.

Γεννημένος στο Λονδίνο, ο Hackett εντάχθηκε στους Genesis, οι οποίοι είχαν σχηματιστεί το 1968, ακριβώς την κατάλληλη στιγμή για να συμμετάσχει στον τρίτο δίσκο τους, το «Nursery Cryme» του 1971, όπου έκανε επίσης την πρώτη εμφάνισή του ο τραγουδιστής και ντράμερ Phil Collins.

Διαφήμιση

Ακολούθησε το «Foxtrot» την επόμενη χρονιά, το πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος που μπήκε στα charts του Ηνωμένου Βασιλείου, ανοίγοντας τον δρόμο για μία σειρά από χρυσούς δίσκους, όπως το «Selling England by the Pound» και το «The Lamb Lies Down on Broadway».

Καθώς ο ήχος των Genesis άρχισε να αλλάζει, έτσι άλλαξε και η σύνθεσή τους.

Το 1975, ο Steve Hackett κυκλοφόρησε το πρώτο του σόλο άλμπουμ, «Voyage of the Acolyte» και το μέλλον άρχισε να μοιάζει προδιαγεγραμμένο. Ο τελευταίος του δίσκος με τους Genesis ήταν το επιτυχημένο «Wind and Wuthering» του 1976 και ο κιθαρίστας αποχώρησε την επόμενη χρονιά.

Έκτοτε έχει κυκλοφορήσει περίπου 30 σόλο δίσκους και συμμετείχε στην ίδρυση του supergroup GTR μαζί με τον πρώην κιθαρίστα των Yes, Steve Howe, το 1985.

Διαφήμιση

Ο Steve Hackett αναλύει τους λόγους για τους οποίους αποχώρησε από τους Genesis σε μία νέα συνέντευξή του στο Classic Rock με αφορμή τις ζωντανές εμφανίσεις του, όπου παίζει ολόκληρα άλμπουμ από την περίοδο του συγκροτήματος που ο ίδιος αποκαλεί «χρυσή εποχή».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Peter Gabriel: Γιατί πήγε στην τελευταία συναυλία των Genesis

Ο 74χρονος κιθαρίστας αναπολεί με νοσταλγία τα χρόνια του με το συγκρότημα, αλλά είναι κατηγορηματικούς για τους λόγους που έπρεπε να αποχωρήσει.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία για τη συντροφικότητα ενός συγκροτήματος όταν όλοι παίζουν αρμονικά και υπάρχει σχεδόν τηλεπάθεια», είπε στο περιοδικό.

«Αυτές οι στιγμές είναι αναντικατάστατες και τις είχα με τους Genesis. Υπήρχαν κάποιες στιγμές όπου η μουσική γραφόταν κυριολεκτικά από μόνη της», συνέχισε.

«Υπήρχε ένα στοιχείο κλειστοφοβίας που εισέβαλε στον χρόνο μου με τους Genesis. και έπρεπε να δουλέψω έξω από το συγκρότημα», ανέφερε.

Διαφήμιση

«Πιστεύω ότι αν νιώθετε δημιουργικοί και έχετε αυτό το άλμπουμ ή αυτό το βιβλίο ή αυτή την ταινία μέσα σας, δεν θέλετε να το αφήσετε να σιγοβράζει. Πρέπει να το βγάλετε προς τα έξ», αποκάλυψε.

Ο Steve Hackett σημείωσε ότι αν το έβλεπε καθαρά από οικονομική άποψη, θα μπορούσε να ήταν ιδιοκτήτης των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ αν είχε μείνει στους Genesis, καθώς βρίσκονταν στα πρόθυρα τεράστιας παγκόσμιας επιτυχίας

Ωστόσο, «η μουσική είναι το δικό της νόμισμα» και αυτό που «σε τρέφει αν το χρειάζεσαι», σχολίασε.

«Οι Genesis γίνονταν λίγο – πολύ κλειστό κλαμπ και αυτό επηρέαζε την ικανότητά μου να κοιμάμαι», είπε για την απόφασή του να αποχωρήσει.

«Βασανιζόμουν με τη σκέψη να φύγω από το συγκρότημα για καλά δύο χρόνια και μετά σκέφτηκα: “Όχι, πρέπει να κάνω ένα άλμα πίστης σε αυτό το σημείο”. Και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πήρα τη σωστή απόφαση», κατέληξε.

Εν τω μεταξύ, ο Steve Hackett ενημέρωσε πρόσφατα το κοινό για την κατάσταση της υγείας του μετά την ακύρωση μιας συναυλίας του στο Φοίνιξ της Αριζόνα, λόγω νοσηλείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Steve Hackett: Η μουσική των Genesis χάθηκε στη μάχη μεταξύ Peter Gabriel και Tony Banks

«Είχα την ελπίδα να αντεπεξέλθω στη συναυλία του Φοίνιξ, αλλά είχα μία βρογχική λοίμωξη και μία απρόβλεπτη ανεπιθύμητη ενέργεια σε φάρμακα την τελευταία στιγμή», αποκάλυψε.

«Κατά συνέπεια, οι γιατροί με μετέφεραν στο νοσοκομείο. Τώρα αναρρώνω και χαίρομαι που νιώθω καλά. Ήμουν πολύ λυπημένος που έχασα τη συναυλία και θα επιστρέψω για να παίξω στο Φοίνιξ όσο πιο σύντομα γίνεται», ανέφερε.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Syd Barrett: Σε δημοπρασία ο πρώτος γνωστός πίνακάς του

Ο Syd Barrett των Pink Floyd ήταν ένας ταλαντούχος...

60 χρόνια Χρήστος Νικολόπουλος στο Ηρώδειο

Ο Χρήστος Νικολόπουλος με έναν γαλαξία αστέρων για μία...

Ολυμπιακοί Αγώνες: Celine Dion και Lady Gaga έλαμψαν στην τελετή έναρξης

Δείτε τις θεαματικές εμφανίσεις της Celine Dion και της...

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Post Malone και Luke Combs κυκλοφορούν το νέο single «Guy For That»

Ο Post Malone συνεχίζει τις συνεργασίες του με τους μεγαλύτερους αστέρες της country σκηνής. Ο Post Malone ενώνει τις δυνάμεις...

Top Stories

Ολυμπιακοί Αγώνες: Celine Dion και Lady Gaga έλαμψαν στην τελετή έναρξης

Δείτε τις θεαματικές εμφανίσεις της Celine Dion και της...

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...