Coachella: Μία νέα σκηνή αφιερωμένη αποκλειστικά στην dance μουσική

Η νέα σκηνή Quasar του Coachella θα φιλοξενήσει extended sets από πολλούς καλλιτέχνες.

Το ήδη εντυπωσιακό πρόγραμμα dance μουσικής του Coachella 2024 επεκτείνεται ακόμα περισσότερο με την προσθήκη μιας νέας σκηνής που θα είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στην ηλεκτρονική μουσική.

Η σκηνή ονομάζεται Quasar και θα φιλοξενεί extended sets διάρκειας τριών έως τεσσάρων ωρών, με διαφορετικά lineups για τα δύο τριήμερα του φεστιβάλ, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία παραγωγής της Coachella, η Goldenvoice.

Το πρώτο τριήμερο (12 – 14 Απριλίου) θα περιλαμβάνει back-to-back set από τους Honey Dijon και Green Velvet, την πρώτη εμφάνιση στις ΗΠΑ του Michael Bibi μετά την ανακοίνωση της ύφεσης του καρκίνου του, καθώς και back-to-back sets των Jamie xx, Floating Points και Daphni.

Διαφήμιση

Όλοι αυτοί οι καλλιτέχνες είναι νέες προσθήκες στο lineup που δεν είχαν ανακοινωθεί όταν δόθηκε αρχικά στη δημοσιότητα το πρόγραμμα του Coachella 2024.

Στο δεύτερο τριήμερα (19 – 21 Απριλίου), η σκηνή Quasar θα φιλοξενήσει ένα DJ set των Rüfüs du Sol, back-to-back sets των Eric Prydz και Anyma και back-to-back sets του Diplo και του παιδιού – θαύματος Mau P από την Ολλανδία.

Με εξαίρεση τον Anyma, γνωστό και ως Matteo Milleri, που αποτελεί το ήμισυ των Tale of Us, όλοι αυτοί οι καλλιτέχνες είναι επίσης νέες προσθήκες στο πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ.

Όπως φαίνεται θα προστεθούν περισσότεροι καλλιτέχνες στο πρόγραμμα της σκηνής Quasar.

Διαφήμιση

Στην ανακοίνωση της νέας σκηνής του Coachella στο Instagram, η DJ Heidi Lawden από το Λος Άντζελες σχολίασε: «Μόνο μία γυναίκα; ωραία!», αναφερόμενη στο γεγονός ότι το lineup αποτελείται σχεδόν αποκλειστικά από άνδρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Damon Albarn: Οι Blur έδωσαν «πιθανότατα την τελευταία συναυλία τους» στο Coachella 2024

Απαντώντας, ο Kobi Danan της εταιρείας Framework, η οποία επιμελείται τη σκηνή Yuma του Coachella, έγραψε: «Δεν έχουμε τελειώσει ακόμα!»

Ένα σχέδιο της σκηνής Quasar που δόθηκε στη δημοσιότητα ανακαλύπτει ότι πρόκειται για έναν τεράστιο χώρο με φουτουριστικό σχεδιασμό.

Τα χαρακτηριστικά της σκηνής περιγράφει ένα βίντεο που ανάρτησε το Coachella στο Instagram.

Η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος της Goldenvoice, Jenn Yacoubian, εξήγησε ότι είναι «μια σκηνή όπου μπορούμε να κλείνουμε ταλέντα με τρόπο που δεν μπορούσαμε στο παρελθόν».

Διαφήμιση

«Την αντιμετωπίζουμε ως μία παραδοσιακή σκηνή για DJ sets. Η σκέψη μας ήταν ότι θέλαμε ο κόσμος να δει DJ sets μεγαλύτερης διάρκειας», ανέφερε.

Η σκηνή Quasar, σχεδιασμένη από τη Vita Modus, μακροχρόνια σχεδιάστρια σκηνών της Coachella, θα αποτελείται από δύο τεράστια LED walls ενώ οι καλλιτέχνες θα βρίσκονται στη μέση.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που το Coachella φιλοξενεί μία νέα σκηνή αφιερωμένη αποκλειστικά στην dance μουσική από τότε που παρουσιάστηκε η σκηνή Yuma για πρώτη φορά στο φεστιβάλ το 2013.

Η Yuma, που ξεκίνησε στη διάρκεια της έκρηξης της EDM και σχεδιάστηκε για να παρουσιάσει πιο «underground» καλλιτέχνες dance μουσικής, έχει αναπτυχθεί σημαντικά όλα αυτά τα χρόνια παράλληλα με την αύξηση της δημοτικότητας της house και techno μουσικής στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την Jenn Yacoubian, η σκηνή Quasar θα εγκατασταθεί τον χώρο που καταλάμβανε προηγουμένως στο φεστιβάλ η σκηνή Sahara, η οποία θα μετακινηθεί αλλού.

Η dance μουσική είναι κατά τα άλλα διάσπαρτη σε σχεδόν όλες τις σκηνές του Coachella.

Οι dance καλλιτέχνες φιλοξενούνται συνήθως στη δεύτερη μεγαλύτερη σκηνή του φεστιβάλ, το Outdoor Stage, ενώ περιστασιακές εμφανίσεις έχουν κάνει στην κεντρική σκηνή του Coachella ονόματα όπως ο Calvin Harris και οι Swedish House Mafia τα τελευταία δύο χρόνια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Η Lana Del Rey υποδέχθηκε την Camila Cabello στη σκηνή του Coachella 2024

Επικεφαλής του Coachella 2024, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Empire Polo Club στο Indio της Καλιφόρνιας, θα είναι η Lana Del Rey, ο Tyler, the Creator και η Doja Cat.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Michael Jackson: Σε δημοπρασία άγνωστα υπογεγραμμένα σκίτσα του

Μία νέα δημοπρασία θα αναδείξει την αγάπη του Michael Jackson για το σκίτσο. Μία σπάνια συλλογή από υπογεγραμμένα σχέδια του...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...