David Bowie και Brian Eno συνεργάζονται με τη… «Φύση»

Μία νέα μουσική πρωτοβουλία για την ανάδειξη της αξίας της φύσης.

Ο David Bowie και ο Brian Eno συνεργάζονται με τη… «Φύση» στο πλαίσιο μίας νέας πρωτοβουλίας για την προστασία του πλανήτη μας.

Ένα νέο project, που ονομάζεται Sounds Right και ξεκίνησε από το Μουσείο των Ηνωμένων Εθνών, έχει ως στόχο τόσο να ξεκινήσει έναν παγκόσμιο διάλογο για την αξία της φύσης όσο και να κινητοποιήσει τους ανθρώπους να προχωρήσουν σε ουσιαστική δράση για την προστασία του πλανήτη μας.

Εν όψει της Ημέρας της Γης στις 22 Απριλίου, η Μητέρα Φύση αναγνωρίζεται επίσημα ως καλλιτέχνης με το δικό της προφίλ στις μεγάλες πλατφόρμες streaming – όπου οι λάτρεις της μουσικής μπορούν να ακούσουν έναν εκλεκτικό συνδυασμό ήχων από τον φυσικό κόσμο, όπως τα κύματα του ωκεανού, τον άνεμο, τις καταιγίδες και τα τραγούδια πουλιών.

Διαφήμιση

Επίσης, η Φύση «συνεργάζεται» με ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο, οι οποίοι είτε κυκλοφόρησαν νέα τραγούδια είτε έκαναν remix σε μερικές από τις επιτυχίες τους για να προσθέσουν ήχους από τον φυσικό κόσμο.

Στη λίστα αναπαραγωγής περιλαμβάνεται το τραγούδι «Get Real» του David Bowie από το άλμπουμ «Outside» (1995) σε ένα remix από τον Brian Eno με άγριες κραυγές από ύαινες, κοράκια και αγριογούρουνα – όπως και το «Brightest Blue – Nature Remix» της Ellie Goulding, το οποίο χρησιμοποιεί ήχους από τα πυκνά τροπικά δάση της Κολομβίας που ηχογραφήθηκαν από τη VozTerra.

Ο Brian Eno δήλωσε: «Όλη μου τη ζωή αναρωτιόμουν – πώς θα μπορούσα να ανταποδώσω κάτι στα μέρη από τα οποία εμπνεύστηκα;»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  David Bowie: Το ελληνικό μυστικό του για να περνάει απαρατήρητος μέσα στο πλήθος

«Η μουσική ξεκίνησε ως οι ήχοι του φυσικού κόσμου, και το Sounds Right δημιουργεί ένα σύστημα για να δώσουμε κάτι πίσω στη φύση, βοηθώντας στη διατήρηση του πλανήτη έτσι ώστε να μπορεί να συνεχίσει να μας εμπνέει για τα επόμενα χρόνια», συνέχισε.

Διαφήμιση

«Στο remix του “Get Real”, ένα τραγούδι που έγραψα με τον David Bowie πριν από 30 χρόνια, τα ζώα εισβάλλουν το τραγούδι – είναι σαν να υπάρχουν τρύπες παντού και αυτά τα ζώα να μπαίνουν από κάθε παράθυρο και κάθε ρωγμή ανάμεσα στις πόρτες. Είναι σαν να σε απειλούν – ξαφνικά η Φύση έχει τρυπώσει στην τέχνη», εξήγησε.

Get Real - Sounds Right Mix (feat. NATURE)

Η λίστα αναπαραγωγής περιλαμβάνει επιπλέον το τραγούδι «Baarishein» του Anuv Jain, το οποίο διαθέτει τους ήχους των ινδικών βροχών, το «Soil» του Cosmo Sheldrake και το οποίο είναι ένας φόρος τιμής στις ισχυρές μεταμορφωτικές και παραγωγικές ικανότητες των υπόγειων οικοσυστημάτων.

Στο «Orange Skies» ο Louis VI συνεργάζεται με τον ακουστικό οικολόγο Martyn Stewart και επικεντρώνεται στην περιβαλλοντική καταστροφή που προκαλούν οι πυρκαγιές των δασών, με ήχους από το τροπικό δάσος του Βόρνεο.

Στη λίστα αναπαραγωγής συναντάμε επίσης νέες εκδόσεις των τραγουδιών με ήχους της φύσης από την Aurora, την UMI και τον V των BTS, τον Tom Walker, τους London Grammar, τους Los Amigos Invisibles και άλλους.

Στόχος του Sounds Right είναι η συγκέντρωση χρημάτων για προγράμματα για τη διατήρηση και την αποκατάσταση της βιοποικιλότητας.

Διαφήμιση

Τα έσοδα θα τα διαχειριστεί η φιλανθρωπική οργάνωση EarthPercent του ο Brian Eno και θα διατεθούν σε απειλούμενα οικοσυστήματα σε όλο τον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Όταν οι Beatles απέρριψαν τον νεαρό David Bowie

Η πρωτοβουλία έρχεται επίσης «σε μία κρίσιμη στιγμή» καθώς οι πληθυσμοί άγριας ζωής έχουν μειωθεί κατά μέσο όρο σχεδόν κατά 70% τα τελευταία 50 χρόνια και εκτιμάται ότι τουλάχιστον 1,2 εκατομμύρια είδη φυτών και ζώων απειλούνται με εξαφάνιση.

«Ο κόσμος μας καλεί. Και το κάνει εδώ και πολύ καιρό. Μπορούμε να νιώσουμε βαθιά μέσα στον πυρήνα μας, ότι κάτι δεν πάει καλά», σχολίασε η Aurora.

«Η συνεργασία με τον φίλο μου FREDRIK στο “A Soul With No King” έχει γιατρέψει κάτι μέσα μου. Καταλαβαίνω από πού πηγάζει ο θυμός μου. Και τι να κάνω με αυτό. Και το γεγονός ότι ο Brian Eno έκανε remix στο “παιδί” μας ήταν ένα όνειρο. Είμαστε τόσο συνδεδεμένοι, που έμοιαζε κατάλληλο να κάνουμε κάτι μαζί. Για τη Γη. Από τη Γη», πρόσθεσε.

Η Katja Iversen, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Μουσείου των Ηνωμένων Εθνών – UN Live, δήλωσε: «Η δημοφιλής κουλτούρα, όπως η μουσική, έχει τη δύναμη να κινητοποιήσει εκατομμύρια ανθρώπους, να πυροδοτήσει θετικές παγκόσμιες αλλαγές σε μεγάλη κλίμακα και να μας οδηγήσει όλους σε μία πιο βιώσιμη πορεία».

«Σε έναν κόσμο όπου η ενσυναίσθηση μειώνεται και πολλοί άνθρωποι συχνά νιώθουν ότι οι πράξεις τους δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το Sounds Right και το UN Live συναντούν τους ανθρώπους εκεί που βρίσκονται ήδη – στις οθόνες τους και στα ακουστικά τους – με ιστορίες και μορφές με τις οποίες μπορούν να ταυτιστούν και με πράξεις που έχουν σημασία για αυτούς», τόνισε.

«Η αναγνώριση της φύσης ως τον πολύτιμο καλλιτέχνη που πραγματικά είναι, θα αλλάξει τα δεδομένα», συμπλήρωσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  David Bowie: Επετειακή έκδοση για τα 50 χρόνια του «Diamond Dogs»

Ακούστε παρακάτω το playlist του Sounds Right και μάθετε περισσότερα για την πρωτοβουλία εδώ.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Η Mabel τιμά τις γυναίκες της ζωής της με το «Female Intuition»

Η Mabel εμπιστεύεται το ένστικτό της. Η Mabel κυκλοφορεί το ολοκαίνουργιο single και music video «Female Intuition». Το «Female Intuition», είναι...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...