David Bowie: Το ελληνικό μυστικό του για να περνάει απαρατήρητος μέσα στο πλήθος

Ελληνικό χρώμα είχε ο τρόπος με τον οποίο ο David Bowie κατάφερνα να περνάει απαρατήρητος μέσα στο πλήθος

Ο θρυλικός Alan Edwards, μάνατζερ δημοσίων σχέσεων στον χώρο της μουσικής βιομηχανίας, αποκάλυψε πώς ο David Bowie κατάφερνε να κυκλοφορεί άγνωστος ανάμεσα στον κόσμο στο απόγειο της εμπορικής επιτυχίας του.

Ο Alan Edwards, ιδρυτής της περίφημης εταιρείας δημοσίων σχέσεων The Outside Organisation, συνεργάστηκε με τον David Bowie, αλλά και με καλλιτέχνες όπως οι Rolling Stones, ο Prince και η Britney Spears.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε την αυτοβιογραφία του με τίτλο «Ήμουν Εκεί: Αναφορές από μία Ζωή στο Rock and Roll» (I Was There: Dispatches from a Life in Rock and Roll) και σε συνέντευξη του στο NME περιέγραψε πώς ο Bowie αντιμετώπιζε τη φήμη του στις αρχές της δεκαετίας του ’80.

Διαφήμιση

«Συναντήθηκα μαζί του λίγο μετά τη συμμετοχή του στην ταινία του Nagisa Ōshima του 1983, το αντιπολεμικό έπος “Καλά Χριστούγεννα, κύριε Lawrence” (Merry Christmas, Mr. Lawrence), οπότε τον αντιμετώπιζαν σαν σταρ του σινεμά», θυμήθηκε.

«Ταυτόχρονα όμως τον είχε εγκαταλείψει η δισκογραφική του επειδή οι δίσκοι “Low” και “Heroes” δεν θεωρούνταν τόσο εμπορικά επιτυχημένοι όσο άλλα πράγματα όπως οι Bay City Rollers!», συνέχισε.

«Όταν πήγα μαζί του σε περιοδεία που άρχισα να καταλαβαίνω πόσο προσγειωμένος και γοητευτικός άνθρωπος ήταν. Ερχόταν στο γραφείο μας στην Tottenham Court Road και έφτιαχνε καφέ για όλους», πρόσθεσε, επαινώντας τον χαρακτήρα του θρυλικού καλλιτέχνη.

Ο Alan Edwards αποκάλυψε στη συνέχεια ότι David Bowie μεταμφιεζόταν για να περνάει απαρατήρητος ανάμεσα στο πλήθος, προσθέτοντας ότι το μυστικό του είχε… ελληνικό χρώμα.

Διαφήμιση

«Μου αποκάλυψε το μυστικό του για να μην τον αναγνωρίζουν: φορούσε ένα υφασμάτινο καπέλο και κρατούσε πάντα κάτω από τη μασχάλη του μία ελληνική εφημερίδα», είπε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Δέκα φορές που ο David Bowie ήταν ο πιο φοβερός άνθρωπος που έπεσε στη Γη

«Έτσι, αν κάποιος τον κοίταζε πιο προσεκτικά και τον ρωτούσε, σκεφτόταν: “Δεν μπορεί να είναι… είναι προφανώς Έλληνας”», συνέχισε.

«Το ίδιο έκανε και στις συνεντεύξεις. Ταξιδεύαμε συχνά με το τρένο, ούτε πρώτη θέση ούτε τίποτα, και θα είχατε εκπλαγεί πόσοι άνθρωποι τον κοιτούσαν διπλά, αλλά μετά σκέφτονταν: “Δεν μπορεί να είναι αυτός, είναι απλά ένας τύπος που κάθεται μαζί μας και πηγαίνει στο Μάντσεστερ”», περιέγραψε.

Σύμφωνα με τον Alan Edwards, ο David Bowie είχε παρουσιάσει ακόμα και το δελτίο ενός ραδιοφωνικού σταθμού χωρίς να καταλάβει κανείς την πραγματική ταυτότητά του.

«Ένα παράδειγμα που αναφέρω στο βιβλίο είναι πως μία φορά μετά από μία ραδιοφωνική συνέντευξη δεν είχε κάτι καλύτερο να κάνει, οπότε αποφάσισε να παρουσιάσει το δελτίο κίνησης του σταθμού», ανέφερε.

Διαφήμιση

«Καθόταν εκεί και έλεγε στον κόσμο για τις καθυστερήσεις στον αυτοκινητόδρομος M25 και ακόμα και σήμερα δεν νομίζω πως κανείς κατάλαβε ότι ήταν ο David Bowie», είπε.

«Ήταν αυτή η εξαιρετική ιδιοφυΐα δημιουργικά, αλλά και ένας γνήσιος, αφοπλιστικός, ευγενικός κύριος», υπογράμμισε.

Για τον David Bowie μίλησε πρόσφατα και η Patsy Kensit, ηθοποιός και τραγουδίστρια, περισσότερο γνωστή ως frontwoman του pop συγκροτήματος Eighth Wonder της δεκαετίας του 1980.

Η Patsy Kensit θυμήθηκε ότι έμεινε «απολύτως γοητευμένη» από τον τραγουδιστή όταν γύριζαν μαζί την ταινία «Absolute Beginners» (Οι Αρχάριοι) στα μέσα της δεκαετίας του ’80.

«Ήμουν και λίγο στην πλάνη, φανταζόμουν ότι θα ερωτευόταν μαζί μου και θα φεύγαμε μαζί. Και φυσικά, ήμουν ανάμεσα σε πολλούς άλλους ανθρώπους που απλά τους χαιρέτησε και συνέχισε, και εγώ στεναχωρήθηκα πολύ», είπε.

«Αλλά μία μέρα που ήμουν στο μακιγιάζ, εκείνος έβαλε το κεφάλι του στην πόρτα και χαιρέτησε. Ήρθε προς το μέρος μου, πήρε μία βούρτσα και άρχισε απλά να μου χτενίζει τα μαλλιά», θυμήθηκε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  David Bowie: Ο καλλιτέχνης που πίστευε ότι μπορούσε να διαβάσει το μυαλό του

«Δεν είπε τίποτα – απλά τα χτένισε και μετά έφυγε. Ήταν η πιο ερωτική εμπειρία της ζωής μου», πρόσθεσε.

Το βιβλίο «I Was There: Dispatches from a Life in Rock and Roll» του Alan Edwards κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Simon & Schuster.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Η Ice Spice παρουσιάζει το πρώτο άλμπουμ της «Y2K!»

Η Ice Spice επισφραγίζει την ασταμάτητη άνοδό της με ένα εκρηκτικό άλμπουμ. Η Ice Spice, το φαινόμενο της rap μουσικής...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...