Γιατί η P!nk μήνυσε τον Pharrell Williams – Η νέα διαμάχη

Άλλη μία αγωγή δέχεται ο Pharrell Williams μέσα σε λίγες εβδομάδες – Μετά τον Chad Hugo τη σκυτάλη πήρε η P!nk

Η P!nk κατέθεσε αγωγή κατά του Pharrell Williams για τις προσπάθειές του να κατοχυρώσει το εμπορικό σήμα «P.Inc».

Σε αγωγή που κατατέθηκε την Πέμπτη σε ομοσπονδιακό δικαστήριο, οι δικηγόροι της P!nk (το πραγματικό όνομα της οποίας είναι Alecia Moore) ισχυρίζονται ότι το εμπορικό σήμα που προσπαθεί να κατοχυρώσει ο Pharrell Williams είναι τόσο παρόμοιο με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμό της που είναι «πιθανό να προκαλέσει σύγχυση, παρερμηνεία ή/και παραπλάνηση» στους καταναλωτές που το βλέπουν.

Η αγωγή κατατέθηκε από την εταιρεία της P!nk, τη Lefty Paw Print, η οποία διαχειρίζεται πολλά κατοχυρωμένα εμπορικά σήματα με το όνομά της, κατά της εταιρείας του Pharrell Williams, την PW IP Holdings.

Διαφήμιση

Λίγες εβδομάδες νωρίτερα ο Pharrell Williams δέχτηκε μία παρόμοια αγωγή από τον Chad Hugo, τον μακροχρόνιο συνεργάτη του στους The Neptunes και παιδικό του φίλο.

Ο Chad Hugo ισχυρίζεται ότι ο Pharrell προσπαθεί «δόλια» να αποκτήσει τον αποκλειστικό έλεγχο των εμπορικών σημάτων των The Neptunes, οι οποίοι γνώρισαν μεγάλη επιτυχία τη δεκαετία του 2000 ως παραγωγοί, παρόλο που πάντα μοιράζονταν τα περιουσιακά στοιχεία του συγκροτήματος.

Εκείνη την περίοδο, οι εκπρόσωποι του Pharrell Williams δήλωσαν ότι ο 51χρονος τραγουδιστής και παραγωγός «αιφνιδιάστηκε» από τους ισχυρισμούς του Chad Hugo και πρόσθεσαν ότι η αίτηση σχετικά με τα εμπορικά σήματα των The Neptunes είχαν σκοπό μόνο να «διασφαλίσουν ότι κάποιος τρίτος δεν θα αποκτήσει τον έλεγχό τους».

Οι δικηγόροι του Chad Hugo απέρριψαν αυτή την εξήγηση, χαρακτηρίζοντας τις αιτήσεις για την κατοχύρωση των εμπορικών σημάτων ως «μια αρπαγή σε μία μακροχρόνια διαμάχη».

Διαφήμιση
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  GAYLE: Τι έμαθε από τις εμφανίσεις της με την Taylor Swift και την P!nk

Η αγωγή της P!nk στρέφεται κατά της προσπάθειας του Pharrell Williams να κατοχυρώσει ως ομοσπονδιακό εμπορικό σήμα.

Οι δικηγόροι του δηλώνουν ότι ο Pharrell σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την επωνυμία σε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων των «υπηρεσιών προώθησης και μάρκετινγκ στον τομέα της μουσικής».

Η αίτηση κατατέθηκε πέρυσι από την PW IP Holdings LLC, την εταιρεία του Pharrell, η οποία κατέχει επίσης τα εμπορικά σήματα για το συγκρότημά του N.E.R.D., το ξενοδοχείο του Goodtime Hotel στο Μαϊάμι και πολλά άλλα εμπορικά ονόματα που συνδέονται μαζί του.

Ακόμα και πριν κινηθεί νομικά η P!nk, η αίτηση του Pharrell για το εμπορικό σήμα «P. Inc» είχε συναντήσει νομικά εμπόδια από μία άλλη εταιρεία που χρησιμοποιεί την ονομασία «Pink» για τα προϊόντα της.

Πρόκειται για τη Victoria’s Secret, η οποία από το 2002 πουλάει μία σειρά εσωρούχων και ειδών ένδυσης με την ονομασία «PINK».

Διαφήμιση

Ο κολοσσός του λιανεμπορίου κατέθεσε τη δική του αγωγή κατά της εταιρείας του Pharrell Willams τον περασμένο μήνα, διατυπώνοντας παρόμοια επιχειρήματα ότι το εμπορικό σήμα του Pharrell θα μπορούσε να προκαλέσει σύγχυση λόγω ομοιότητας με το δικό τους όνομα.

«Η χρήση των σημάτων “Victoria’s Secret PINK” και “PINK” προηγείται της ημερομηνίας κατάθεσης της αίτησης», τόνισαν οι δικηγόροι της εταιρείας στην αγωγή που κατέθεσαν στις 21 Μαρτίου.

«Το σήμα του αιτούντος είναι εξαιρετικά παρόμοιο, σχεδόν φωνητικά αντίστοιχο με τα σήματα “PINK” της αντίδικης εταιρείας», σημείωσαν.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Peter Hammill: Ο πατριάρχης της progressive rock στην Αθήνα

Μία ζωντανή παράσταση - κάλεσμα, μία μουσική και αισθητική εμπειρία διαφορετική από κάθε προηγούμενη υπόσχεται ο Peter Hammill. Ο Peter...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...