Drake: Κατηγορεί τον δημοσιογραφικό κόσμο ότι κερδοσκοπεί με την αρνητικότητα

Ο Drake εκφράζει τη στήριξή τους στους νέους.

Ο Drake έβαλε στο στόχαστρο τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, κατηγορώντας τα ότι «κερδοσκοπούν με την αρνητικότητα» και αποθαρρύνουν τη νεολαία.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Καναδός ράπερ δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο ο πρώην προπονητής του αμερικανικού φούτμπολ Nick Saban περιγράφει πόσο σημαντικό είναι να δίνεται στους νέους η ευκαιρία να μαθαίνουν από τα λάθη τους και να εξελίσσονται.

Το βίντεο που κέντρισε την προσοχή του Drake προέρχεται από μία συνέντευξη Τύπου για έναν αγώνα κολεγιακού φούτμπολ το 2014.

Διαφήμιση

Κατά τη διάρκεια του αποσπάσματος, ο Nick Saban εκφράζει την ανησυχία του για την τάση των μέσων ενημέρωσης να επικρίνουν τους νέους που κάνουν λάθη, χωρίς να προσφέρουν καμία υποστήριξη ή ενθάρρυνση.

«Πού θέλετε να βρίσκονται;», αναρωτήθηκε, αναφερόμενος στους νέους: «Θέλετε να τους καταδικάσετε σε ισόβια κάθειρξη ή θέλετε τα παιδιά του ανθρώπου αυτού να σπουδάσουν στο Princeton;», συνέχισε.

Η επιβλαβής κριτική των μέσων ενημέρωσης

Συγκινημένος από τα λόγια του Nick Saban, ο Drake πρόσθεε τις δικές του σκέψεις για το θέμα σε μία ανάρτησή του, τονίζοντας τις βλαβερές συνέπειες της υπερβολικής κριτικής.

«Ο δημοσιογραφικός κόσμος κερδοσκοπεί από την αρνητικότητα και αποθαρρύνει τη νεολαία από το να βρει το δρόμο της περισσότερο από ποτέ…», έγραψε.

Διαφήμιση

«Ο θόρυβος είναι όλος υπολογισμένος συνεχίστε να προχωράτε μπροστά», πρόσθεσε, στηρίζοντας την ανάπτυξη και την εξέλιξη της νέας γενιάς.

Ενώ η δημοσιογραφία διαδραματίζει έναν ρόλο ζωτικής σημασίας στην ενημέρωση του κοινού και στη λογοδοσία των κυβερνώντων, φέρει επίσης τεράστια ευθύνη όσον αφορά τη διαμόρφωση των κοινωνικών αντιλήψεων και στάσεων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο Drake θα κάνει διάλειμμα από τη μουσική για λόγους υγείας

Η υπερβολική εστίαση σε αρνητικά γεγονότα και οι τίτλοι που προκαλούν αίσθηση μπορούν να δημιουργήσουν ένα τοξικό περιβάλλον, ιδίως για τα ευαίσθητα νεαρά άτομα που προσπαθούν να βρουν τη θέση τους στον κόσμο.

Ως εκ τούτου, τόσο οι δημοσιογράφοι όσο και οι συντάκτες πρέπει να εξετάζουν τις μακροπρόθεσμες συνέπειες των πράξεών τους και να προσπαθούν να διατηρούν μία ισορροπία μεταξύ της κριτικής ανάλυσης και της επιβράβευσης της θετικής συμπεριφοράς.

Η επίπληξη του Drake προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αποτελεί υπενθύμιση ότι η συλλογική στάση μας απέναντι στη νέα γενιά έχει μεγάλη σημασία.

Διαφήμιση

Προωθώντας μία κουλτούρα κατανόησης, ενσυναίσθησης και ενθάρρυνσης, μπορούμε να βοηθήσουμε τους νέους να ξεπεράσουν τις αντιξοότητες και να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους.

Αντί να εστιάζουμε αποκλειστικά στις αρνητικές πτυχές της ζωής, η στάση του Drake μας παροτρύνει να γιορτάσουμε τις ιστορίες επιτυχίας, να προσφέρουμε εποικοδομητικά σχόλια και να συμμετάσχουμε σε ανοιχτό διάλογο για να καλλιεργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Οι Nick Cave & The Bad Seeds ταξιδεύουν στο λυκόφως με το «Long Dark Night»

Η «μεγάλη σκοτεινή νύχτα» του Nick Cave. Οι Nick Cave & The Bad Seeds αποκαλύπτουν το «Long Dark Night», το...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...