Green Day: «Αν ανακαλύπτετε μουσική μέσω αλγορίθμων, τότε είστε απλά τεμπέληδες»

Οι Green Day αποδοκιμάζουν την εξάρτηση από τους αλγόριθμους.

Οι Green Day εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για την αυξανόμενη τάση των ακροατών να βασίζονται σε αλγόριθμους σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης όπως το TikTok για να ανακαλύψουν νέους καλλιτέχνες και τραγούδια.

Σε μία νέα συνέντευξή με αφορμή την κυκλοφορία του νέου άλμπουμ του «Saviors», το εμβληματικό punk rock συγκρότημα υποστήριξε ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε στενότερους μουσικούς ορίζοντες

Ο μπασίστας Mike Dirnt δήλωσε: «Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι υπέροχα για τα παιδιά, αλλά αν βρίσκετε τη μουσική σας μέσω αλγορίθμων, τότε αυτό είναι απλά τεμπελιά».

Διαφήμιση

Ο Mike Dirnt τόνισε τη σημασία της οργανικής αναζήτησης μουσικής και ενθάρρυνε τους ακροατές να εξετάσουν εναλλακτικούς τρόπους ανακάλυψης νέων καλλιτεχνών.

«Μου αρέσει να βρίσκω οργανικά νέα πράγματα. Το μόνο που μπορώ να πω είναι απλώς να διαγράψετε το ιστορικό αναζήτησής σας για να βρείτε νέα πράγματα», είπε.

Είναι ενδιαφέρον ότι, ενώ συζητούσε την άνοδο της δημοτικότητας του «Brain Stew» μεταξύ των θαυμαστών του hip-hop στο TikTok, ο Billie Joe Armstrong παραδέχτηκε ότι ήταν ευχαριστημένος με την απροσδόκητη επιτυχία του τραγουδιού, αλλά ομολόγησε ότι δεν είχε προσωπικό ενδιαφέρον να χρησιμοποιήσει ο ίδιος την πλατφόρμα.

«Μου είπαν ότι το “Brain Stew” έγινε ξαφνικά δημοφιλές στο TikTok με πολλά hip-hop παιδιά να χορεύουν με το τραγούδι. Και αυτό είναι ωραίο», ανέφερε.

Διαφήμιση

«Αλλά δεν έχω την υπομονή να το χρησιμοποιήσω. Είναι ωραίο για άλλους ανθρώπους, αλλά εμείς είμαστε της παλαιάς σχολής, φίλε», πρόσθεσε.

«Κάνουν διαγνώσεις μέσα από το TikTok»

Εκτός από την κριτική του ρόλου των αλγορίθμων στην ανακάλυψη μουσικής, ο τραγουδιστής των Green Day έθεσε ένα άλλο σημαντικό ζήτημα σχετικά με αυτά τα αυτοματοποιημένα συστήματα – τη διάδοση της παραπληροφόρησης στο διαδίκτυο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Courtney Love: «Αργότερα θα επιστρέψω στους Hole»

«Με όλους τους αλγόριθμους με τους οποίους ζουν οι άνθρωποι, υπάρχουν τόσες πολλές ψευδείς πληροφορίες και υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν διαγνώσεις στον εαυτό τους ότι έχουν Asperger μέσω του TikTok. Αυτό είναι παράλογο για εμένα», παρατήρησε.

Ο Billie Joe Armstrong εξήγησε επιπλέον γιατί αποφεύγει να εκφράζει πολιτικές απόψεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρά το γεγονός ότι η πολιτική αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της μουσικής των Green Day.

«Οι απόψεις μου είναι πάντα στα τραγούδια μου. Δεν μου αρέσει να κάνω αναρτήσεις στο Tweet ή στο Instagram για την πολιτική, γιατί συμβάλλεις στους τρελούς ανθρώπους που απλώς διαφωνούν και παίρνουν θέση. Έτσι γράφω γι ‘αυτό στα τραγούδια μου», δήλωσε.

Διαφήμιση

Μετά από μία πορεία 37 ετών, το επαναστατικό πνεύμα είναι πιο ζωντανό όσο ποτέ άλλοτε τα τελευταία χρόνια στο νέο άλμπουμ τους «Saviors». Καθώς μεγαλώνουν και γίνονται σοφότεροι, αναμφίβολα γίνονται πιο αιχμηροί και ουσιαστικοί.

Λαμβάνοντας μέρος στη συζήτηση για τις επιπτώσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των αλγορίθμων τους στην κοινωνία και την εξάπλωση της παραπληροφόρησης στο διαδίκτυο, οι Green Day υπογραμμίζουν την αξία της κριτικής σκέψης.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το postmelody.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλοι τις ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Don't miss

Το «Dance Monkey» της Tones And I κυκλοφόρησε το 2019. Η Tones And I γράφει ξανά ιστορία, καθώς η επιτυχία της «Dance Monkey» ξεπέρασε τα...
«Αυτό είναι το όνειρό μου», είπε ο Calvin Harris.Ο Calvin Harris θα ήθελε να συνεργαστεί ξανά με τη Rihanna καθώς ενώνει τις δυνάμεις του...
Μία νέα συλλογή με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Bruce Springsteen. O Bruce Springsteen γιορτάζει 50 χρόνια καριέρας με μία συλλογή από πρωτότυπα τραγούδια από το...
Το «Pyromania» ανέδειξε τους Def Leppard σε θεούς της rock.Οι Def Leppard γιορτάζουν τα 40 χρόνια του εμβληματικού άλμπουμ τους «Pyromania», με μία πολυτελή...
Τα MTV EMA θα διεξαχθούν για όγδοη φορά στην ιστορία τους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα MTV EMA 2024 θα πραγματοποιηθούν στο Μάντσεστερ του Ηνωμένου Βασιλείου στις 10...

Read more