Green Day: «Αν ανακαλύπτετε μουσική μέσω αλγορίθμων, τότε είστε απλά τεμπέληδες»

Οι Green Day αποδοκιμάζουν την εξάρτηση από τους αλγόριθμους.

Οι Green Day εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για την αυξανόμενη τάση των ακροατών να βασίζονται σε αλγόριθμους σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης όπως το TikTok για να ανακαλύψουν νέους καλλιτέχνες και τραγούδια.

Σε μία νέα συνέντευξή με αφορμή την κυκλοφορία του νέου άλμπουμ του «Saviors», το εμβληματικό punk rock συγκρότημα υποστήριξε ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε στενότερους μουσικούς ορίζοντες

Ο μπασίστας Mike Dirnt δήλωσε: «Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι υπέροχα για τα παιδιά, αλλά αν βρίσκετε τη μουσική σας μέσω αλγορίθμων, τότε αυτό είναι απλά τεμπελιά».

Διαφήμιση

Ο Mike Dirnt τόνισε τη σημασία της οργανικής αναζήτησης μουσικής και ενθάρρυνε τους ακροατές να εξετάσουν εναλλακτικούς τρόπους ανακάλυψης νέων καλλιτεχνών.

«Μου αρέσει να βρίσκω οργανικά νέα πράγματα. Το μόνο που μπορώ να πω είναι απλώς να διαγράψετε το ιστορικό αναζήτησής σας για να βρείτε νέα πράγματα», είπε.

Είναι ενδιαφέρον ότι, ενώ συζητούσε την άνοδο της δημοτικότητας του «Brain Stew» μεταξύ των θαυμαστών του hip-hop στο TikTok, ο Billie Joe Armstrong παραδέχτηκε ότι ήταν ευχαριστημένος με την απροσδόκητη επιτυχία του τραγουδιού, αλλά ομολόγησε ότι δεν είχε προσωπικό ενδιαφέρον να χρησιμοποιήσει ο ίδιος την πλατφόρμα.

«Μου είπαν ότι το “Brain Stew” έγινε ξαφνικά δημοφιλές στο TikTok με πολλά hip-hop παιδιά να χορεύουν με το τραγούδι. Και αυτό είναι ωραίο», ανέφερε.

Διαφήμιση

«Αλλά δεν έχω την υπομονή να το χρησιμοποιήσω. Είναι ωραίο για άλλους ανθρώπους, αλλά εμείς είμαστε της παλαιάς σχολής, φίλε», πρόσθεσε.

«Κάνουν διαγνώσεις μέσα από το TikTok»

Εκτός από την κριτική του ρόλου των αλγορίθμων στην ανακάλυψη μουσικής, ο τραγουδιστής των Green Day έθεσε ένα άλλο σημαντικό ζήτημα σχετικά με αυτά τα αυτοματοποιημένα συστήματα – τη διάδοση της παραπληροφόρησης στο διαδίκτυο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Οι Green Day επιστρέφουν με νέο τραγούδι και ανακοινώνουν το άλμπουμ «Saviors»

«Με όλους τους αλγόριθμους με τους οποίους ζουν οι άνθρωποι, υπάρχουν τόσες πολλές ψευδείς πληροφορίες και υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν διαγνώσεις στον εαυτό τους ότι έχουν Asperger μέσω του TikTok. Αυτό είναι παράλογο για εμένα», παρατήρησε.

Ο Billie Joe Armstrong εξήγησε επιπλέον γιατί αποφεύγει να εκφράζει πολιτικές απόψεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρά το γεγονός ότι η πολιτική αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της μουσικής των Green Day.

«Οι απόψεις μου είναι πάντα στα τραγούδια μου. Δεν μου αρέσει να κάνω αναρτήσεις στο Tweet ή στο Instagram για την πολιτική, γιατί συμβάλλεις στους τρελούς ανθρώπους που απλώς διαφωνούν και παίρνουν θέση. Έτσι γράφω γι ‘αυτό στα τραγούδια μου», δήλωσε.

Διαφήμιση

Μετά από μία πορεία 37 ετών, το επαναστατικό πνεύμα είναι πιο ζωντανό όσο ποτέ άλλοτε τα τελευταία χρόνια στο νέο άλμπουμ τους «Saviors». Καθώς μεγαλώνουν και γίνονται σοφότεροι, αναμφίβολα γίνονται πιο αιχμηροί και ουσιαστικοί.

Λαμβάνοντας μέρος στη συζήτηση για τις επιπτώσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των αλγορίθμων τους στην κοινωνία και την εξάπλωση της παραπληροφόρησης στο διαδίκτυο, οι Green Day υπογραμμίζουν την αξία της κριτικής σκέψης.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Sam Smith: Απέρριψε πασίγνωστη επιτυχία του Justin Bieber – Και δεν μετανιώνει

«Χαίρομαι που αρνήθηκα», δήλωσε ο Sam Smith. Ο Sam Smith αποκάλυψε ότι αρνήθηκε την ευκαιρία να συνεργαστεί με τους Major...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...