Eric Prydz και Kölsch στο Primer Music Festival 2024

Ο Eric Prydz και ο Kölsch ζωντανά στην Αθήνα.

O Eric Prydz και ο Kölsch είναι οι headliners της πρώτης ημέρας του Primer Music Festival 2024.

Μετά τους Martin Garrix, Röyksopp, Argy, Morten και Gordo, το lineup του Primer Music Festival μεγαλώνει κι άλλο, αυτή τη φορά με την ανακοίνωση των headliners του Σαββάτου 7 Σεπτεμβρίου, της πρώτης ημέρας του φεστιβάλ.

Headliner του Μain Stage ένας ακόμη τεράστιος star της παγκόσμιας dance σκηνής, ο Σουηδός Eric Prydz, ο οποίος εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Αθήνα.

Διαφήμιση

Στα decks του ολοκαίνουργιο Afterhours Stage, με το οποίο το Primer Music Festival ενισχύεται φέτος σημαντικά σε μέγεθος και διάρκεια, πρωταγωνιστεί ο Δανός Kölsch.

O κορυφαίος Σουηδός DJ και house, techno και electro παραγωγός Eric Prydz, γνωστός επίσης και ως Pryda και Cirez D, μετράει 23 χρόνια στη μουσική, μία πορεία γεμάτη εντυπωσιακά επιτεύγματα που τον έχουν αναδείξει σε αγαπημένο και πάντα πρωτοπόρο καλλιτέχνη τόσο της underground όσο και της mainstream dance σκηνής.

Μόλις λίγες ημέρες νωρίτερα έκανε όλο τον κόσμο να παραμιλάει μετά το θεαματικό b2b set του μαζί με τον Anyma στο περίφημο Coachella, σε ένα visual battle που θα μείνει στην ιστορία, ενώ το δικό του HOLO show, με τα αποκλειστικά 3D, φουτουριστικά γραφικά ολογράμματα, είναι μοναδικό στο είδος του.

Το «Allein» του Eric Prydz ήταν άλλωστε το closing track σε ολόκληρη την περιοδεία της Afterlife, με τα social media να κατακλύζονται από βίντεο που δείχνουν όλους τους DJs να χορεύουν ξέφρενα στον ρυθμό του, γύρω από τα decks.

Διαφήμιση

Ο Eric Sheridan Prydz, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε το 1976 στη Στοκχόλμη και έγινε διάσημος για πρώτη φορά σε όλο τον πλανήτη το 2004 με το mega hit «Call On Me» που κυκλοφόρησε από την Data της Ministry Of Sound.

Eric Prydz – Call On Me (Official HD Video) [2004] | MINISTRY VAULTS

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο Paul Kalkbrenner στην Αθήνα - Ένα εκρηκτικό live show στο Faliro Sports Pavilion

Ακολούθησε το «Proper Education», με τον Eric Prydz να γίνεται ο πρώτος παραγωγός που πήρε την άδεια από τους Pink Floyd να κυκλοφορήσει remix ενός δικού τους έργου, το 2007, κάνοντας sample το χορωδιακό κομμάτι του «Another Brick In The Wall».

Επίσης, κυκλοφόρησε το «Pjanoo» (2008) και το «Opus» (2015), ενώ την αμέσως επόμενη χρονιά παρουσίασε το πρώτο άλμπουμ του με τον ίδιο τίτλο, «Opus».

Αν και ήταν στην αρχική τετράδα που δημιούργησε τους θρυλικούς Swedish House Mafia, μαζί με τους Axwell, Sebastian Ingrosso και Steve Angello, ο Eric Prydz δεν συμμετείχε τελικά στο επίσημο συγκρότημα που σχηματίστηκε με το ίδιο όνομα λίγο αργότερα, το 2008.

Ωστόσο, έχει ενώσει τις δυνάμεις του με τον Axwell στο πλαίσιο των Axer, ενώ εμφανιζόταν μαζί με τον Steve Angello με την ονομασία A&P.

Διαφήμιση

O Eric Prydz είναι ιδιοκτήτης τρεις ανεξάρτητων δισκογραφικών εταρειών (Mouseville, Pryda και Pryda Friends), που δημιούργησε ως μία πλατφόρμα για να κυκλοφορεί με απόλυτη καλλιτεχνική ελευθερία τις δικές του παραγωγές (ως Cirez D στη Mouseville Records και ως Pryda στην Pryda Recordings), αλλά και παραγωγές τρίτων (Pryda Friends), αρκεί να συνάδουν με το δικό του όραμα.

Χωρίς αυστηρά χρονοδιαγράμματα, πίεση και τους συνήθεις όρους της μουσικής βιομηχανίας, και κρατώντας σαφή απόσταση από το παιχνίδι της δημοσιότητας και των media, κατάφερε να ελέγχει ο ίδιος την εικόνα του και τελικά την ίδια του την εξέλιξη, αφήνοντας στα πράγματα το προσωπικό του, απολύτως ξεκάθαρο στίγμα.

Και η συνταγή πέτυχε, αφού η ανταπόκριση στις κυκλοφορίες και των τριών label είναι κάτι παραπάνω από θερμή, με τα διάφορα releases να σημειώνουν μεγάλα νούμερα ανά τον κόσμο.

Eric Prydz VS Pink Floyd - 'Proper Education' (Official Video)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  David Guetta, Lost Frequencies, Acraze και James Hypes έβαλαν φωτιά στο Primer Music Festival - Φωτογραφίες

Το 2017, ο Eric Prydz κέρδισε το βραβείο DJ of the Year στα Electronic Music Awards, ενώ ήταν υποψήφιος και στην κατηγορία Live Act of the Year.

Αρκετά συχνά εμφανίζεται σε υψηλές θέσεις στο Top 100 του DJ Mag, ενώ έχει εμφανιστεί σε μεγάλα φεστιβάλ και events σε ολόκληρο τον πλανήτη, όπως τα Coachella, Ultra Music Festival, Tomorrowland και άλλα.

Ο Eric Prydz θα επισκεφθεί για πρώτη φορά την Αθήνα και θα εμφανιστεί ως headliner του Main Stage στο φετινό Primer Music Festival, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, αναδεικνύοντας την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ σε κορυφαίο event της χρονιάς για την dance κοινότητα.

Kölsch

Ένας ακόμη θρύλος της techno σκηνής, ο Δανός DJ και παραγωγός Kölsch, θα είναι ο headliner του Afterhours Stage, που εγκαινιάζεται το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στο Faliro Sport Pavilion (Γήπεδο Tae Kwon Do).

Γνωστός για μεγάλες επιτυχίες όπως το «All That Matters» που όλοι έχουμε τραγουδήσει, αλλά και tracks όπως τα «Grey», «Liath» και «DerDieDas», ο Rune Reilly Kölsch, που γεννήθηκε στην αυτοδιαχειριζόμενη κοινότητα της Christiania το 1977, έχει πουλήσει εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.

Έχει κερδίσει μεγάλη αναγνώριση για τον χαρακτηριστικό του συνδυασμό κλασικής house και σύγχρονης techno και έχει αναδειχθεί σε περιζήτητο καλλιτέχνη σε φεστιβάλ και clubs σε όλο τον κόσμο.

Από τις συναυλίες σε ιδιαίτερα venues μέχρι τις headlining συμμετοχές του σε Tomorrowland και Coachella αλλά και εκκεντρικές εμφανίσεις όπως αυτή που έκανε το 2017 στην κορυφή του Πύργου του Άιφελ στο Παρίσι, τα σετ του Kölsch αποτελούν πάντα κορυφαία event.

Έχει συνεργαστεί με τεράστια ονόματα της pop rock και της electronica, μεταξύ των οποίων οι Coldplay, Imogen Heap, London Grammar, Tiga, Sasha και Michael Mayer.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  David Guetta, Lost Frequencies, Acraze και James Hypes έβαλαν φωτιά στο Primer Music Festival - Φωτογραφίες

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ χορευτικής μουσικής της Ελλάδας επιστρέφει για πέμπτη χρονιά, με δύο stages, 20 ώρες μουσικής και 18+ καλλιτέχνες, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Νερού και το Κλειστό Γήπεδο Tae Kwon Do.

Kölsch - All That Matters '1977' Album

Διάθεση εισιτηρίων

• Online: more.com
• Τηλεφωνικά στο 211 77 00 000
• Φυσικά σημεία: Καταστήματα Νova, Public, Ευριπίδης, More Spot Τεχνόπολης

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Jake Bugg: Επιστρέφει με το single «Zombieland» – Ανακοινώνει το άλμπουμ «A Modern Day Distraction»

Το πρώτο single από το επερχόμενο νέο άλμπουμ του...

Το νέο τραγούδι του Serj Tankian που γράφτηκε για τους System Of A Down

Το νέο τραγούδι του Serj Tankian γράφτηκε κατά τη...

Δημήτρης Κανέλλος: Δίνει το δικό του χρώμα στο «Μια Ζωή Το Παλεύω»

Ο Δημήτρης Κανέλλος δίνει ξανά ζωή σε ένα αξέχαστο...

Οι Apocalyptica φέρνουν τους Metallica στο Θέατρο Λυκαβηττού

Οι Apocalyptica έχουν ένα ευρύ κοινό στην Ελλάδα που...

Ariana Grande και Cynthia Erivo μαγεύουν με τις φωνές τους στο trailer του «Wicked»

Η Ariana Grande και η Cynthia Erivo ενώνουν με αρμονία τις φωνές τους στο «Wicked». Το επίσημο trailer για το...

Top Stories

Άννα Βίσση: Ακούστε το νέο τραγούδι «Χρυσόψαρα»

Η Άννα Βίσση κάνει για ακόμα μία φορά την...

Billie Eilish: Ξαναγράφει τους κανόνες της pop με το νέο άλμπουμ «Hit Me Hard And Soft»

Η Billie Eilish πειραματίζεται και ωριμάζει καλλιτεχνικά στα 10...

Η Μαρίνα Σάττι κυκλοφορεί το νέο EP «P.O.P.» – Μία ελληνική ανατροπή

Η Μαρίνα Σάττι πρωταγωνιστεί στην επέλαση της ελληνικής «P.O.P.»...

Kendrick Lamar: Το «Not Like Us» κάνει ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard Hot 100

Το τέταρτο No. 1 στην καριέρα του Kendrick Lamar. Η...

Ο Childish Gambino κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ «Atavista»

Το προτελευταίο άλμπουμ του Donald Glover ως Childish Gambino. Ο...