Serj Tankian: Οι δημιουργικές διαφορές στους System Of A Down και η πιθανότητα περιοδείας

Ο Serj Tankian των System Of A Down σχολίασε τις σχέσεις του με τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος.

Ο Serj Tankian μίλησε για τις «δημιουργικές διαφορές» στους System Of A Down και δήλωσε ότι «δεν ενθουσιάζεται» με τις μεγάλες περιοδείες.

Σε συνέντευξη με τον ηθοποιό Rainn Wilson («The Office») για το κανάλι «LiveSigning» στο YouTube, ο Serj Tankian ρωτήθηκε για τον τρόπο με τον οποίο συνεργάζεται με τον κιθαρίστα/τραγουδιστή Daron Malakian των System Of A Down στη μουσική και τους στίχους.

«Αρχικά, όταν ξεκινήσαμε τους System Of A Down, ήμουν κυρίως στιχουργός και εκείνος ήταν κυρίως ο συνθέτης της μουσικής. Ο Shavo (Odadjian, μπασίστας) έφερνε επίσης μερικά riffs, για να είμαστε δίκαιοι, πάνω στα οποία δουλεύαμε μαζί», είπε.

Διαφήμιση

«Με το πέρασμα του χρόνου, έγινα καλύτερος οργανοπαίκτης, παίζοντας και συνθέτοντας, και ο Daron έγινε καλύτερος στιχουργός, οπότε αρχίσαμε να φέρνουμε πιο ολοκληρωμένα τραγούδια μόνοι μας, και ό,τι έλειπε από τον έναν, το συμπλήρωνε ο άλλος», εξήγησε.

«Έτσι, για παράδειγμα, αν ο Daron έφερνε ένα τραγούδι και είχε μία ιδέα για το ρεφρέν που ήταν καλή, δούλευε καλά, εγώ θα έγραφα τα κουπλέ, το μεσαίο τμήμα, ίσως θα συνεισέφερα και σε μία ιδέα για την ενορχήστρωση μαζί με την υπόλοιπη μπάντα. Το ίδιο συνέβαινε και με τα δικά μου τραγούδια», συνέχισε.

Όταν ο Serj Tankian άρχισε να φέρνει τα δικά του τραγούδια, ήταν «λίγο πιο ολοκληρωμένα μουσικά από ό,τι στην αρχή και στιχουργικά, ήταν σχεδόν ολοκληρωμένα και από την πλευρά μου», όπως δήλωσε.

«Αλλά μερικές φορές υπήρχε ένα αίτημα να αλλάξει θεματικά ή κάτι τέτοιο από οποιοδήποτε μέλος της μπάντας, πραγματικά. Ήταν λοιπόν μία διαδικασία που εξελίχθηκε και άλλαξε με τον καιρό», είπε.

Διαφήμιση
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο Serj Tankian των System Of A Down κυκλοφορεί την αυτοβιογραφία του

Ο Serj Tankian, ο οποίος αυτή τη στιγμή προωθεί τα απομνημονεύματά του με τίτλο «Down With The System», μίλησε επίσης γενικά για τις σχέσεις που έχει με τα άλλα τρία μέλη των System Of A Down.

«Αφήστε με να πω πρώτα ότι το βιβλίο μπαίνει σε πολύ λεπτομερείς εξηγήσεις για τις σχέσεις μας. Μιλάει επίσης για το πώς δημιουργήθηκαν κάποια τραγούδια», σημείωσε.

«Αλλά ένα πράγμα που θέλω να ξεκαθαρίσω είναι ότι παρά τις δημιουργικές διαφορές – κάτι που συμβαίνει όλα αυτά τα χρόνια, κάτι που είναι αρκετά φυσιολογικό μέσα σε μία μπάντα (…) έχουμε τεράστιο σεβασμό ο ένας για τον άλλον», τόνισε.

«Είναι ένα από εκείνα τα πράγματα όπου η ζωή είναι περίπλοκη, και οι σχέσεις, οι συνεργασίες είναι περίπλοκες. Δεν δουλεύουν πάντα τέλεια. Αλλά υπάρχει ένας ξεχωριστός δεσμός, ειδικά με τους System Of A Down, τον οποίο δεν θα μπορούσα να βρω αλλού», πρόσθεσε.

Όταν ρωτήθηκε αν οι θαυμαστές των System Of A Down μπορούν να περιμένουν να δουν το συγκρότημα να κάνει άλλη μία περιοδεία κάποια στιγμή στο μέλλον, ο Serj Tankian παραδέχθηκε ότι η ιδέα δεν τον ενθουσιάζει.

Διαφήμιση

«Λατρεύω τις ζωντανές εμφανίσεις, αλλά ειδικά οι μεγάλες περιοδείες… Νομίζω ότι όταν κάνεις μία μεγάλη περιοδεία, δεν είναι μόνο σωματικά εξαντλητικό, αλλά και καλλιτεχνικά επαναλαμβανόμενο μετά από λίγο καιρό», σχολίασε.

Οι System Of A Down έδωσαν την πρώτη τους ζωντανή εμφάνιση μετά από έντεκα μήνες στις 27 Απριλίου ως headliners του φεστιβάλ Sick New World στο Λας Βέγκας της Νεβάδα για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Το συγκρότημα θα δώσει τη δεύτερη συναυλία του για το 2024 στο Golden Gate Park στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια στις 17 Αυγούστου, μαζί με τους Deftones.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο Serj Tankian των System Of A Down καλεί τους Imagine Dragons να ακυρώσουν τη συναυλία τους στο Αζερμπαϊτζάν

«Γι’ αυτό πραγματικά απολαμβάνουμε να κάνουμε αυτές τις μεμονωμένες εμφανίσεις. Είναι ξεχωριστές εκδηλώσεις, ξεχωριστές περιστάσεις. Δεν μπορούμε να τις κάνουμε παντού. Δεν μπορούμε να τις κάνουμε συνέχεια. Αλλά οι ζωντανές εμφανίσεις ξαναγίνονται διασκεδαστικές με έναν τρόπο», είπε ο Serj Tankian.

Ο 56χρονος τραγουδιστής τόνισε ότι προσπαθεί να διατηρείται σε φόρμα μετά από ορισμένα προβλήματα που αντιμετώπισε με την υγεία του.

«Και εγώ το είχα χάσει κάπως αυτό. Και όχι μόνο για αυτόν τον λόγο, αλλά είχα και κάποια προβλήματα στην πλάτη, χειρουργείο στην πλάτη και πράγματα που με εμπόδιζαν να παίξω», ανέφερε.

«Είμαι πολύ καλύτερα τώρα. Γυμνάζομαι καλύτερα, όλα αυτά τα πράγματα, οπότε πολλά από αυτά έχουν διορθωθεί», πρόσθεσε.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο περιοδείας από τους System Of A Down στο άμεσο μέλλον;

«Πιθανώς, θα έλεγα. Εννοώ, είμαι ανοιχτός να δω πράγματα, αλλά δεν ενθουσιάζομαι καθόλου με το να κάνω μεγάλες περιοδείες, πουθενά, μόνο μεμονωμένες εμφανίσεις, ή ίσως μερικές μεμονωμένες εμφανίσεις με διαστήματα ανάμεσα, προσωπικά το προτιμώ αυτό», απάντησε ο Serj Tankian.

Serj Tankian's Book Signing & Interview with Rainn Wilson

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Ο ZAYN έδωσε την πρώτη του συναυλία μετά τους One Direction

Ο ZAYN απέφευγε τις ζωντανές εμφανίσεις εδώ και εννέα...

Ο Diddy ζητά συγγνώμη για το σοκαριστικό βίντεο με τον ξυλοδαρμό της Cassie

Ο Diddy δήλωσε «αποφασισμένος να γίνει καλύτερος άνθρωπος». Ο Sean...

Selena Gomez: Το πρώτο teaser από την τέταρτη σεζόν του «Only Murders In The Building»

Το «Only Murders In The Building» επιστρέφει με νέες περιπέτειες. Τα προβλήματα δεν τελειώνουν ποτέ για την παρέα του «Only...

Top Stories

Άννα Βίσση: Ακούστε το νέο τραγούδι «Χρυσόψαρα»

Η Άννα Βίσση κάνει για ακόμα μία φορά την...

Billie Eilish: Ξαναγράφει τους κανόνες της pop με το νέο άλμπουμ «Hit Me Hard And Soft»

Η Billie Eilish πειραματίζεται και ωριμάζει καλλιτεχνικά στα 10...

Η Μαρίνα Σάττι κυκλοφορεί το νέο EP «P.O.P.» – Μία ελληνική ανατροπή

Η Μαρίνα Σάττι πρωταγωνιστεί στην επέλαση της ελληνικής «P.O.P.»...

Kendrick Lamar: Το «Not Like Us» κάνει ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard Hot 100

Το τέταρτο No. 1 στην καριέρα του Kendrick Lamar. Η...

Ο Childish Gambino κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ «Atavista»

Το προτελευταίο άλμπουμ του Donald Glover ως Childish Gambino. Ο...