Eurovision 2024: Το Ισραήλ κατηγορεί τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους για «πρωτοφανές μίσος»

Η ισραηλινή δημόσια τηλεόραση υποστήριξε ότι η αντιπροσωπεία της χώρας στη Eurovision 2024 δέχτηκε μίσος επειδή «είμαστε Ισραηλινοί και ήμασταν εκεί», παραβλέποντας τους δεκάδες χιλιάδες νεκρούς στη Γάζα.

Το Ισραήλ κατηγορεί τις αντιπροσωπείες των χωρών που συμμετείχαν στον πρόσφατο Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision για «άνευ προηγουμένου επίδειξη μίσους».

Ο διαγωνισμός της φετινής χρονιάς, ο οποίος διοργανώθηκε στο Μάλμε της Σουηδίας, στιγματίστηκε από αντιπαραθέσεις και δριμεία κριτική προς την Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU), κυρίως λόγω της συμμετοχής του Ισραήλ στη Eurovision 2024 ενώ εξακολουθεί να μαίνεται ο πόλεμος στη Γάζα.

Το Ισραήλ εκπροσώπησε στο Μάλμε η 20χρονη Eden Golan, η οποία δέχθηκε έντονες αποδοκιμασίες κατά τη διάρκεια της εμφάνισής της στον Μεγάλο Τελικό της Eurovision 2024, το Σάββατο 11 Μαΐου.

Διαφήμιση

Ωστόσο, τελικά κατέλαβε την πέμπτη θέση στην τελική βαθμολογία, έχοντας κερδίσει προηγουμένως τη δεύτερη υψηλότερη βαθμολογία από τη ψηφοφορία του κοινού.

Σύμφωνα με το BBC News, η ισραηλινή δημόσια τηλεόραση KAN εξέδωσε τώρα δήλωση στην οποία ισχυρίζεται ότι η ισραηλινή αντιπροσωπεία «αντιμετώπισε τεράστια πίεση και πρωτοφανή επίδειξη μίσους, κυρίως από άλλες αντιπροσωπείες και καλλιτέχνες, δημόσια και συλλογικά, μόνο και μόνο επειδή είμαστε Ισραηλινοί και ήμασταν εκεί», αναφέρει.

«Ωστόσο, καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, η αντιπροσωπεία διατήρησε μία αξιοπρεπή στάση γεμάτη σεβασμό απέναντι στους καλλιτέχνες και τις άλλες αντιπροσωπείες, προσπαθώντας να καλλιεργήσει την ενότητα γύρω από τη μουσική, τηρώντας παράλληλα τους κανόνες του διαγωνισμού, σε αντίθεση με κάποιες άλλες αντιπροσωπείες», συνέχισε.

«Παρά τις αδύνατες προκλήσεις, η Eden Golan ανταποκρίθηκε θαυμάσια στο έργο της, κέρδισε τον σεβασμό και οι βαθμοί που έλαβε από το ευρωπαϊκό κοινό μιλούν από μόνοι τους. Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο περήφανοι για το αποτέλεσμα», πρόσθεσε.

Διαφήμιση
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Έλενα Παπαρίζου: Η λαμπερή εμφάνιση στον Δεύτερο Ημιτελικό της Eurovision 2024

Πολλοί διαγωνιζόμενοι στη Eurovision 2024 μίλησαν εναντίον της συμμετοχής του Ισραήλ στον φετινό διαγωνισμό.

Μεταξύ αυτών και η Ιρλανδή Bambie Thug, η οποία δήλωσε στο NME πριν από τον διαγωνισμό ότι δεν πίστευε πως η EBU «πήρε τη σωστή απόφαση».

Η Bambie Thug υπέβαλε στη συνέχεια καταγγελία στην EBU σχετικά με τη συμπεριφορά της ισραηλινής αντιπροσωπείας απέναντί της, λόγω ενός σχολίου που είχε γίνει από το KAN κατά τη διάρκεια της μετάδοσης της εμφάνισής της.

Η εκπρόσωπος της Ιρλανδίας ισχυρίστηκε ότι η EBU επιβεβαίωσε ότι τα σχόλια του KAN «παραβίασαν τους κανόνες συμπεριφοράς» του διαγωνισμού, αλλά δεν επέβαλε κυρώσεις στην αντιπροσωπεία του Ισραήλ.

Σύμφωνα με το BBC, υπήρξαν επίσης ισχυρισμοί ότι η ισραηλινή αντιπροσωπεία είχε βιντεοσκοπήσει άλλους διαγωνιζόμενους χωρίς την άδειά τους.

Διαφήμιση

Παρόμοιες καταγγελίες προήλθαν και από την ολλανδική αντιπροσωπεία, η οποία αποβλήθηκε από τον τελικό της Eurovision 2024, επειδή ο εκπρόσωπός της, Joost Klein, φέρεται να απείλησε μία γυναίκα από το συνεργείο παραγωγής.

Η ολλανδική δημόσια ραδιοτηλεόραση AVROTROS ισχυρίστηκε στη συνέχεια ότι ο Joost Klein βιντεοσκοπήθηκε «ενάντια σε σαφώς καταγεγραμμένες συμφωνίες», διευκρινίζοντας ότι ο τραγουδιστής δεν άγγιξε ποτέ την εικονολήπτρια.

Δημοσιεύματα ανέφεραν επιπλέον ότι η Ιρλανδία, η Ελλάδα, η Πορτογαλία, καθώς η Ελβετία, η οποία κέρδισε την πρώτη θέση στη φετινή Eurovision με εκπρόσωπο το Nemo, διοργάνωσαν μία «σύσκεψη κρίσης» με την EBU μία ημέρα πριν τον Μεγάλο Τελικό, όπου απείλησαν να αποχωρήσουν από τον διαγωνισμό.

Το θέμα που συζητήθηκε στη συνάντηση δεν έχει γίνει γνωστό.

Εν τω μεταξύ, το Nemο κατηγόρησε τους διοργανωτές του διαγωνισμού μετά τη νίκη για «απίστευτα δύο μέτρα και δύο σταθμό», δηλώνοντας ότι η Eurovision «χρειάζεται διόρθωση».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Eurovision 2024: Ο Olly Alexander των Years & Years σε συζητήσεις να εκπροσωπήσει το Ηνωμένο Βασίλειο
Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Four Tops: Πέθανε ο Abdul «Duke» Fakir – Το τελευταίο εν ζωή μέλος του θρυλικού συγκροτήματος

Ο Duke Fakir, ο οποίος ήταν συνιδρυτής των Four Tops το 1953, αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, ενώ πάλευε επίσης με...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...