Eurovision 2024: Ο πραγματικός λόγος που η Ολλανδία αποκλείστηκε από τον τελικό

Η ολλανδική δημόσια ραδιοτηλεόραση θεωρεί «υπερβολικό» και «αυστηρό» τον αποκλεισμό του Joost Klein από τον τελικό της Eurovision 2024.

Η ολλανδική δημόσια ραδιοτηλεόραση AVROTROS εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά της για τον αποκλεισμό του εκπροσώπου της Joost Klein από τον αποψινό (11/05) τελικό της Eurovision 2024.

Νωρίτερα σήμερα, η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU), η οποία διοργανώνει τη Eurovision, ανακοίνωσε την αποβολή της Ολλανδίας από τον τελικό εξαιτίας ενός περιστατικού που σημειώθηκε μετά τον Δεύτερο Ημιτελικό της διοργάνωσης, την Πέμπτη 9 Μαΐου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Joost Klein κατηγορήθηκε για λεκτικές απειλές προς μία γυναίκα από το συνεργείο παραγωγής της Eurovision.

Διαφήμιση

Εξαιτίας της καταγγελίας, η EBU ξεκίνησε έρευνα κατά του Joost Klein και δεν του επέτρεψε να ερμηνεύσει το τραγούδι του «Europapa» κατά τη διάρκεια της πρόβας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Μαΐου.

Η ολλανδική δημόσια ραδιοτηλεόραση AVROTROS εξέδωσε μία ολοκληρωμένη δήλωση για τον αποκλεισμό της χώρας από τον τελικό της Eurovision, χαρακτηρίζοντάς τον «υπερβολικό».

«Μετά την εμφάνιση της περασμένης Πέμπτης σημειώθηκε ένα περιστατικό. Ενώ υπήρχαν σαφείς συμφωνίες, ο Joost βιντεοσκοπήθηκε μόλις είχε αποχωρήσει από τη σκηνή και έπρεπε να σπεύσει στο greenroom», αποκάλυψε το AVROTROS.

«Εκείνη τη στιγμή, ο Joost επανειλημμένα έδειξε ότι δεν ήθελε να βιντεοσκοπηθεί, κάτι που έγινε σεβαστό. Αυτό το γεγονός οδήγησε σε μία απειλητική κίνηση του Joost προς την κάμερα. Ωστόσο, ο Joost δεν άγγιξε την εικονολήπτρια», εξήγησε.

Διαφήμιση

Μετά την καταγγελία του περιστατικού και την έρευνα της EBU και της αστυνομίας, το AVROTROS ανέφερε ότι «συζήτησε διεξοδικά» με την EBU και «πρότεινε αρκετές λύσεις».

Ωστόσο, η ολλανδική δημόσια ραδιοτηλεόραση δήλωσε ότι θεωρεί τον αποκλεισμό του Joost Klein «πολύ αυστηρό και υπερβολικό».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Eurovision 2024: Οι Marcus & Martinus θα εκπροσωπήσουν τη Σουηδία με το «Unforgettable»

«Είμαστε υπέρ των καλών τρόπων – ας μην υπάρχει καμία παρεξήγηση γι’ αυτό – αλλά κατά την άποψή μας, ο αποκλεισμός δεν είναι ανάλογος με αυτό το περιστατικό», σημείωσε.

«Είμαστε πολύ απογοητευμένοι και στενοχωρημένοι για τα εκατομμύρια των θαυμαστών που περίμεναν με τόση ανυπομονησία τη βραδιά. Αυτό που έφερε ο Joost στην Ολλανδία και την Ευρώπη δεν θα έπρεπε να είχε τελειώσει με αυτόν τον τρόπο», πρόσθεσε.

Νωρίτερα σήμερα, η EBU εξέδωσε δήλωση στην οποία ανέφερε ότι απέκλεισε τον Joost Klein λόγω «καταγγελίας που υπέβαλε μία γυναίκα από το συνεργείο παραγωγής μετά από ένα περιστατικό που ακολούθησε την εμφάνισή του στον ημιτελικό το βράδυ της Πέμπτης».

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Οι Empire Of The Sun επιστρέφουν με το νέο άλμπουμ «Ask That God»

Το νέο άλμπουμ των Empire Of The Sun μας...

Syd Barrett: Σε δημοπρασία ο πρώτος γνωστός πίνακάς του

Ο Syd Barrett των Pink Floyd ήταν ένας ταλαντούχος...

60 χρόνια Χρήστος Νικολόπουλος στο Ηρώδειο

Ο Χρήστος Νικολόπουλος με έναν γαλαξία αστέρων για μία...

Ολυμπιακοί Αγώνες: Celine Dion και Lady Gaga έλαμψαν στην τελετή έναρξης

Δείτε τις θεαματικές εμφανίσεις της Celine Dion και της...

Η Celine Dion θα εμφανιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024

Η Celine Dion θα λάβει αμοιβή ύψους 2 εκατομμυρίων δολαρίων για να εμφανιστεί στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων,...

Top Stories

Ολυμπιακοί Αγώνες: Celine Dion και Lady Gaga έλαμψαν στην τελετή έναρξης

Δείτε τις θεαματικές εμφανίσεις της Celine Dion και της...

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...