Eurovision 2024: Το Ισραήλ συμφώνησε να αλλάξει τους στίχους του τραγουδιού του

Ο πρόεδρος του Ισραήλ ζήτησε να γίνουν οι «απαραίτητες προσαρμογές» για να διασφαλιστεί ότι το Ισραήλ θα μπορέσει να συμμετάσχει στην Eurovision.

Η δημόσια ραδιοτηλεόραση του Ισραήλ KAN υπέβαλε αίτημα αλλαγής των στίχων του τραγουδιού με τον οποίο θα συμμετάσχει στον φετινό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision στο Μάλμε της Σουηδίας.

Το τραγούδι που έχει επιλέξει το Ισραήλ για τον διαγωνισμό είναι το «October Rain» της 20χρονης Eden Golan. Οι στίχοι του τραγουδιού φαίνεται να περιέχουν αναφορές στα θύματα των επιθέσεων της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Οι αρχικοί στίχοι του «October Rain», οι οποίοι είναι γραμμένοι στα αγγλικά δημοσιευθήκαν στην ιστοσελίδα του KAN τον περασμένο μήνα.

Διαφήμιση

Το «October Rain» περιλαμβάνει τους στίχους «Ήταν όλα καλά παιδιά, ο καθένας τους» και «Ποιος σου είπε ότι τα αγόρια δεν κλαίνε; / Ώρες και ώρες / Και λουλούδια / Η ζωή δεν είναι παιχνίδι για τους δειλούς».

Η αναφορά στα «λουλούδια» θεωρήθηκε σημαντική, σύμφωνα με την εφημερίδα Israel Hayom, καθώς συχνά συμβολίζει τα θύματα πολέμου.

Σε απάντηση, η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU), που διοργανώνει τον διαγωνισμό της Eurovision, η οποία διοργανώνει τον διαγωνισμό, δήλωσε αρχικά ότι «βρισκόταν στη διαδικασία εξέτασης των στίχων, μία διαδικασία που είναι εμπιστευτική μεταξύ της EBU και του ραδιοτηλεοπτικού φορέα μέχρι να ληφθεί τελική απόφαση».

Όπως σημείωσε, εάν ένα τραγούδι απορριφθεί για οποιονδήποτε λόγο, τότε οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν ένα νέο τραγούδι ή νέους στίχους.

Διαφήμιση

Ωστόσο, το KAN απείλησε ότι θα αποσυρθεί από τη φετινή Eurovision εάν η EBU επιχειρούσαν να λογοκρίνουν τη συμμετοχή του.

Ακολούθησε μία παρέμβαση από τον πρόεδρο της χώρας, Isaac Herzog, ο οποίος δήλωσε ότι η φωνή του Ισραήλ πρέπει να ακουστεί στη σκηνή της Eurovision.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Η Eurovision αντικατέστησε την εμφάνιση της Πορτογαλίας στον τελικό - Επειδή η Iolanda είχε «φιλοπαλαιστινιακά μοτίβα» στα νύχια της

«Πιστεύω ότι είναι σημαντικό για το Ισραήλ να εμφανιστεί στη Eurovision, και αυτό είναι επίσης μία δήλωση γιατί υπάρχουν μισαλλόδοξοι που προσπαθούν να μας απομακρύνουν από κάθε σκηνή», δήλωσε.

Όμως, ο Isaac Herzog ζήτησε να γίνουν οι «απαραίτητες προσαρμογές» για να διασφαλιστεί ότι το Ισραήλ θα μπορέσει να συμμετάσχει στη Eurovision.

Το «October Rain» βρίσκεται στην πρώτη θέση της προκριματικής διαδικασίας για την επιλογή του τραγουδιού με το οποίο η Eden Golan θα εκπροσωπήσει το Ισραήλ στη Eurovision 2024, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται το «Dance Forever».

Διαφήμιση

Σε ανακοίνωση του την Κυριακή, το ΚΑΝ ανέφερε ότι επικοινώνησε με τους στιχουργούς και των δύο τραγουδιών και τους ζήτησε να «διασκευάσουν τους στίχους, διατηρώντας την καλλιτεχνική ελευθερία τους».

Ο πρόεδρος Isaac Herzog πρόσθεσε ότι «επισήμανε ότι ακριβώς σε μία εποχή που εκείνοι που μας μισούν επιδιώκουν να καταπιέσουν και να μποϋκοτάρουν το Κράτος του Ισραήλ», η χώρα «πρέπει να υψώσει τη φωνή της» στα διεθνή φόρουμ.

Η συμμετοχή του Ισραήλ στον φετινό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision έχει προκαλέσει αντιπαραθέσεις και από τις δύο πλευρές, με τους καλλιτέχνες από πολλές χώρες, όπως η Σουηδία, η Φινλανδία και το Ισραήλ, να ζητούν τον αποκλεισμό της χώρας από τη διοργάνωση λόγω των επιθέσεων στη Γάζα.

Ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε μία μεγάλης κλίμακας αεροπορική και χερσαία εκστρατεία για να εξοντώσει τη Χαμάς αφού οι ένοπλοι μαχητές της σκότωσαν περίπου 1.200 άτομα στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου και πήραν 253 ομήρους στη Γάζα.

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας, το οποίο διοικείται από τη Χαμάς, ανέφερε ότι τουλάχιστον 30.410 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων 21.000 παιδιών και γυναικών, έχουν σκοτωθεί στη Γάζα από την έναρξη των επιθέσεων του Ισραήλ μέχρι σήμερα, ενώ αγνοούνται περίπου 7.000 άτομα και 71.700 έχουν τραυματιστεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Η θρυλική νίκη των ABBA στη Eurovision που άλλαξε την pop μουσική

Η πίεση για μία συμφωνία κατάπαυσης του πυρός εντάθηκε μετά το επεισόδιο της Πέμπτης 29 Φεβρουαρίου έξω από την πόλη της Γάζας, στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, όπου τουλάχιστον 112 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ισραηλινά στρατεύματα άνοιξαν πυρ εναντίον του πλήθους που έσπευσε σε μία αυτοκινητοπομπή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Jake Bugg: Επιστρέφει με το single «Zombieland» – Ανακοινώνει το άλμπουμ «A Modern Day Distraction»

Το πρώτο single από το επερχόμενο νέο άλμπουμ του...

Το νέο τραγούδι του Serj Tankian που γράφτηκε για τους System Of A Down

Το νέο τραγούδι του Serj Tankian γράφτηκε κατά τη...

Δημήτρης Κανέλλος: Δίνει το δικό του χρώμα στο «Μια Ζωή Το Παλεύω»

Ο Δημήτρης Κανέλλος δίνει ξανά ζωή σε ένα αξέχαστο...

Οι Apocalyptica φέρνουν τους Metallica στο Θέατρο Λυκαβηττού

Οι Apocalyptica έχουν ένα ευρύ κοινό στην Ελλάδα που...

Ο Drake προηγείται στις υποψηφιότητες των BET Awards 2024

Ο Drake έχει λάβει επτά υποψηφιότητες στα BET Awards 2024. Μετά από έναν ταραχώδη μήνα με μία όλο και πιο...

Top Stories

Άννα Βίσση: Ακούστε το νέο τραγούδι «Χρυσόψαρα»

Η Άννα Βίσση κάνει για ακόμα μία φορά την...

Billie Eilish: Ξαναγράφει τους κανόνες της pop με το νέο άλμπουμ «Hit Me Hard And Soft»

Η Billie Eilish πειραματίζεται και ωριμάζει καλλιτεχνικά στα 10...

Η Μαρίνα Σάττι κυκλοφορεί το νέο EP «P.O.P.» – Μία ελληνική ανατροπή

Η Μαρίνα Σάττι πρωταγωνιστεί στην επέλαση της ελληνικής «P.O.P.»...

Kendrick Lamar: Το «Not Like Us» κάνει ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard Hot 100

Το τέταρτο No. 1 στην καριέρα του Kendrick Lamar. Η...

Ο Childish Gambino κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ «Atavista»

Το προτελευταίο άλμπουμ του Donald Glover ως Childish Gambino. Ο...