Eurovision 2024: Σημαντικές αλλαγές στους ημιτελικούς και την ψηφοφορία

Πιο συναρπαστικός γίνεται ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision, με περισσότερες εμφανίσεις και ευκαιρίες για ψηφοφορία.

Η δημόσια τηλεόραση SVT της Σουηδίας ανακοίνωσε μία σειρά από αλλαγές που εφαρμόζονται το 2024 για να κάνει τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision στο Μάλμε ακόμα πιο συναρπαστικό.

Πρώτον, οι θεατές που θα συντονιστούν στους ημιτελικούς του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2024 θα μπορούν πλέον να απολαύσουν ένα επιπλέον στοιχείο διασκέδασης – ή μάλλον τρία, για την ακρίβεια.

Για πρώτη φορά στην ιστορία, οι καλλιτέχνες από τις «Big Five» χώρες του διαγωνισμού – Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο και η διοργανώτρια χώρα Σουηδία θα ερμηνεύσουν εξ ολοκληρου τα τραγούδια τους ζωντανά κατά τη διάρκεια των ημιτελικών.

Διαφήμιση

Τα προηγούμενα χρόνια, οι τηλεθεατές παρακολουθούσαν μόνο ένα σύντομο βίντεο από τις πρόβες τους κατά τη διάρκεια των ημιτελικών.

Τώρα, οι Big Five χώρες και η διοργανώτρια Σουηδία θα μπορέσουν να ανέβουν στη σκηνή της Eurovision και να παρουσιάσουν τα τραγούδια τους στους θεατές ζωντανά μαζί με τους διαγωνιζόμενους.

Στον Πρώτο Ημιτελικό της Eurovision 2024, την Τρίτη 7 Μαΐου, θα εμφανιστούν η Γερμανία, η Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ στον Δεύτερο Ημιτελικό, την Πέμπτη 9 Μαΐου, θα εμφανιστούν η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία.

Δεν θα χρειαστεί καν να περιμένετε το διάλειμμα για να δείτε τα τραγούδια – οι τρεις επιπλέον εμφανίσεις σε κάθε ημιτελικό θα πραγματοποιηθούν ανάμεσα στις εμφανίσεις των διαγωνιζόμενων χωρών.

Διαφήμιση

Η Ebba Adielsson, Εκτελεστική Παραγωγός του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2024, δήλωσε:

«Πιστεύουμε ότι αυτή η αλλαγή δίνει στις Big Five χώρες και στη διοργανώτρια χώρα πιο δίκαιο έδαφος στον τελικό, καθώς τώρα έχουν την ευκαιρία να εμφανιστούν πραγματικά στη σκηνή στους ημιτελικούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Loreen: Ο Topic υπογράφει το remix του «Tattoo»

Είναι επίσης ένα κέρδος τόσο για το κοινό στην αρένα όσο και για τους θεατές στο σπίτι, καθώς θα μπορέσουν να δουν όλους τους διαγωνιζόμενους αυτού του έτους ζωντανά πριν από τον τελικό.»

Ο Martin Österdahl, ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Διαγωνισμού, χαιρέτησε τις αλλαγές.

«Τελικά θα δούμε τις μεγαλύτερες χώρες της Ευρώπης και τους διοργανωτές να ερμηνεύουν τα τραγούδια τους ολόκληρα στους ημιτελικούς, το οποίο σημαίνει ότι υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη διασκέδαση για τους θαυμαστές και τους θεατές και, όπως όλοι οι προκριθέντες, οι Big 5 και η διοργανώτρια χώρα μπορούν τώρα να ερμηνεύσουν τα τραγούδια τους ζωντανά δύο φορές στη σκηνή της Eurovision», είπε.

Διαφήμιση

Μια άλλη αλλαγή που θα εφαρμοστεί στον διαγωνισμό του Μάλμε είναι η επέκταση του χρονικού διαστήματος ψηφοφορίας στον τελικό της Eurovision.

Το Σάββατο 11 Μαΐου, η ψηφοφορία θα ανοίξει λίγο πριν την ερμηνεία του πρώτου τραγουδιού.

Οι θεατές από το σπίτι θα μπορούν να ψηφίσουν καθώς παρουσιάζονται τα τραγούδια, αντί να περιμένουν μέχρι να παρουσιαστούν όλες οι συμμετοχές, όπως συνέβαινε από τότε που ξεκίνησε η ψηφοφορία του κοινού το 1997 (εκτός από το 2010 και το 2011, όπου η ψηφοφορία ξεκινούσε επίσης στις αρχές του show).

Η Εκτελεστική Παραγωγός Ebba Adielsson εξηγεί αυτή την αλλαγή:

«Η ψηφοφορία στον τελικό άνοιγε προηγουμένως όταν και τα 26 τραγούδια είχαν παρουσιαστεί. Αντί αυτού, θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία στους θεατές να συμμετάσχουν από την αρχή – αν δείτε κάτι που σας αρέσει, θα πρέπει να μπορείτε να ψηφίσετε αμέσως.

Μπορείτε επίσης, φυσικά, να περιμένετε μέχρι την ανακεφαλαίωση στο τέλος, όπως και τα προηγούμενα χρόνια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Eurovision 2024: Η Malin Åkerman και η Petra Mede παρουσιάστριες του διαγωνισμού

Η SVT έχει θετική εμπειρία με αυτή τη διαδικασία ψηφοφορίας στο Melodifestivalen (ο εθνικός τελικός της Σουηδίας). Επιπλέον, υπάρχουν θεατές σε άλλα μέρη του κόσμου που θέλουν να ψηφίσουν και θέλουμε να τους δώσουμε μία καλύτερη ευκαιρία να συμμετάσχουν στο αποτέλεσμα.

Τώρα δεν χρειάζεται να βάλουν ξυπνητήρι στη μέση της νύχτας», ανέφερε.

Ο Martin Österdahl προσθέτει: «Μέχρι τη στιγμή που θα ανοίξει η ψηφοφορία για τον τελικό, κάθε συμμετέχον τραγούδι θα έχει ήδη παρουσιαστεί στη σκηνή, οπότε οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν όλους τους διαγωνιζόμενους που διεκδικούν τη νίκη του φετινού διαγωνισμού».

«Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision εξελίσσεται συνεχώς και με περισσότερες εμφανίσεις και ευκαιρίες για ψηφοφορία, υπόσχεται να είναι η πιο συναρπαστική του έκδοση μέχρι σήμερα!», δηλώνει.

Θα ανακοινωθεί σύντομα μία άλλη μεγάλη αλλαγή για τον φετινό διαγωνισμό της Eurovision 2024, αλλά κάποια πράγματα μένουν ίδια.

Οι εθνικές κριτικές επιτροπές σε κάθε συμμετέχουσα χώρα θα εξακολουθούν να ψηφίζουν μόνο στον τελικό (αποτελώντας σχεδόν το 50% του τελικού αποτελέσματος με λίγο πάνω από το 50% να προέρχεται από τις ψήφους του κοινού) – και οι 10 κορυφαίοι που θα προκριθούν από κάθε ημιτελικό θα αποφασιστούν μόνο με τις ψήφους του κοινού.

Σημειώνεται επίσης ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων στους ημιτελικούς και στον τελικό.

Ο 68ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision θα διεξαχθεί στη Μάλμε της Σουηδίας την Τρίτη 7 Μαΐου (Πρώτος Ημιτελικός), την Πέμπτη 9 Μαΐου (Δεύτερος Ημιτελικός) και το Σάββατο 11 Μαΐου (Τελικός).

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Ο James Hetfield των Metallica πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία «The Thicket» του Peter Dinklage

Δείτε τα πρώτα πλάνα του James Hetfield από την ταινία «The Thicket». Ο James Hetfield των Metallica συμμετέχει στη νέα...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...