Γάζα: Ισραηλινός ντράμερ heavy metal συγκροτήματος σκοτώθηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις – Τον πέρασαν για μαχητή της Χαμάς

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας δήλωσαν ότι «εκφράζουν βαθιά μεταμέλεια για το περιστατικό».

Ο Yotam Haim, ο ντράμερ του ισραηλινού heavy metal συγκροτήματος Persephore, σκοτώθηκε από τις Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, αφού θεωρήθηκε λανθασμένα μαχητής της Χαμάς.

Τρεις Ισραηλινοί όμηροι σκοτώθηκαν από στρατιώτες των Ισραηλινών Δυνάμεων Άμυνας στη Γάζα, όταν ένας στρατιώτης αισθάνθηκε ότι απειλείται και θεώρησε ότι ήταν αντιμέτωπος με «τρομοκράτες» πριν ανοίξει πυρ, σύμφωνα με το BBC News.

Οι τρεις όμηροι, όλοι ηλικίας περίπου 20 ετών, σκοτώθηκαν από τους ισραηλινούς στρατιώτες στη συνοικία Shejaiya της πόλης της Γάζας και είχαν χρησιμοποιήσει περισσευούμενα τρόφιμα για να γράψουν πινακίδες που εκλιπαρούσαν για βοήθεια, σύμφωνα με ισραηλινό στρατιωτικό αξιωματούχο που μίλησε ανώνυμα.

Διαφήμιση

Οι άνδρες βρίσκονταν σε απόσταση δεκάδων μέτρων από τους στρατιώτες και είχαν βγει χωρίς μπλούζα από ένα κτίριο. Ένας εκ των ομήρων κρατούσε ένα ραβδί με ένα λευκό πανί προσαρτημένο.

Το IDF δήλωσε ότι «εκφράζει βαθιά μεταμέλεια για το περιστατικό» και πρόσθεσε ότι «στέλνει στις οικογένειες (των θυμάτων) τα θερμά του συλλυπητήρια».

Ο 28χρονος Yotam Haim επρόκειτο να εμφανιστεί με το συγκρότημά του σε ένα μουσικό φεστιβάλ στο Τελ Αβίβ στις 7 Οκτωβρίου, την ίδια ημέρα που οι μαχητές της Χαμάς εξαπέλυσαν αιφνιδιαστική επίθεση στα σύνορα με το νότιο Ισραήλ.

Μέχρι σήμερα, σχεδόν 19.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας και πάνω από 52.000 είναι οι τραυματίες από τις ισραηλινές επιθέσεις, σύμφωνα με το Υπουργείου Υγείας της Γάζας.

Διαφήμιση

Συνολικά 1,9 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι έχουν εκτοπιστεί στη Γάζα, ενώ 500.000 είναι οι Ισραηλινοί που έχουν εκτοπιστεί κατά τη διάρκεια του πολέμου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Eurovision 2024: Ο Olly Alexander απαντά στις εκκλήσεις για μποϊκοτάζ του διαγωνισμού

Μετά από επταήμερη κατάπαυση του πυρός, από τις 24 έως τις 30 Νοεμβρίου, το Ισραήλ συνέχισε τις ανελέητες στη Γάζα.

Εν τω μεταξύ, περίπου 120 όμηροι πιστεύεται ότι εξακολουθούν να βρίσκονται σε αιχμαλωσία στη Γάζα μετά τη φονική επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Αλ Κάσαμ, έδωσε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου ένα βίντεο με τρεις ηλικιωμένους Ισραηλινούς άνδρες να κρατούνται όμηροι στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Daniel Hagari, εκπρόσωπος των Ισραηλινών Δυνάμεων Άμυνας, δήλωσε ότι το βίντεο «μαρτυρά τη σκληρότητα της Χαμάς απέναντι σε αθώους, πολύ ηλικιωμένους πολίτες που χρειάζονται ιατρική περίθαλψη».

Διαφήμιση

«Ο κόσμος πρέπει να δράσει προκειμένου να παραδώσει ιατρική βοήθεια και να ελέγξει την κατάσταση των ομήρων. Είμαστε ηθικά υποχρεωμένοι να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να επιστρέψουν οι όμηροι στην πατρίδα τους», πρόσθεσε.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των συγκρούσεων, πολυάριθμες προσωπικότητες από τον κόσμο του θεάματος έχουν ζητήσει άμεση κατάπαυση του πυρός.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Η Kesha έρχεται να «αλλάξει τον κόσμο» με τη νέα μουσική της

Ήρθε η ώρα η φωνή της Kesha να ακουστεί δυνατά. Η τρελή πορεία της Kesha ξεκίνησε και δεν πρόκειται να...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...