Michael Jackson: Αποσύρθηκαν από δημοπρασία «κλεμμένες» ηχογραφήσεις του

Ένας ιστότοπος δημοπρασιών σχεδίαζε να πουλήσει «σπάνιες ακυκλοφόρητες ηχογραφήσεις» του Michael Jackson από το 1994, αλλά υπαναχώρησε μετά από απειλές για περιοριστικά μέτρα.

Οι δικηγόροι του Michael Jackson Estate απείλησαν αθόρυβα να μηνύσουν έναν ιστότοπο δημοπρασιών συλλεκτικών ειδών pop κουλτούρας για τα σχέδιά τους να βγάλουν σε δημοπρασία ακυκλοφόρητες ηχογραφήσεις του Jackson, οι οποίες, σύμφωνα με τους ίδιους, ήταν «αναμφισβήτητα κλεμμένες».

Τον περασμένο μήνα, το Gotta Have Rock and Roll ανακοίνωσε ότι σχεδίαζε να βγάλει σε δημοπρασία περισσότερες από 25 master μαγνητοταινίες που υποτίθεται ότι ηχογραφήθηκαν από τον Michael Jackson κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεών του το 1994 στο The Hit Factory, ένα φημισμένο στούντιο της Νέας Υόρκης.

Ο οίκος δημοπρασιών δήλωσε ότι επρόκειτο για «απίστευτα σπάνιες ακυκλοφόρητες ηχογραφήσεις» και εκτίμησε ότι η καθεμία ηχογράφηση θα μπορούσε τελικά να πωληθεί σε τιμή που θα έφτανε τα 4.000 δολάρια.

Διαφήμιση

Αλλά μετά από σχετική επικοινωνία με από τους δικηγόρους των διαχειριστών της περιουσίας του Michael Jackson, που περιήλθε στην κατοχή του Billboard, συμπεριλαμβανομένου ενός email από τον γνωστό δικηγόρο Alex Spiro που απειλούσε να ζητήσει άμεσα την έκδοση ασφαλιστικών μέτρων από το δικαστήριο, οι ηχογραφήσεις αφαιρέθηκαν από τον ιστότοπο δημοπρασιών.

Το περιστατικό αναδεικνύει την ενίοτε θολή γραμμή μεταξύ των νόμιμων συλλεκτικών ειδών rock and roll και των αγαθών που έχουν κλαπεί από καλλιτέχνες.

Πέρυσι, τρεις άνδρες παραπέμφθηκαν σε δίκη στη Νέα Υόρκη επειδή επιχείρησαν να βγάλουν σε δημοπρασία τις χειρόγραφες σημειώσεις και τους στίχους του Don Henley για το άλμπουμ «Hotel California» των Eagles. Ο κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν ότι απέκτησαν νόμιμα το υλικό από έναν δημοσιογράφο στον οποίο απλώς είχε δοθεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Michael Jackson: Απειλήθηκε από τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια η Neverland

Η προειδοποίηση

Οι μαγνητοταινίες του Michael Jackson, οι οποίες είχαν αναρτηθεί προς πώληση στο πλαίσιο της δημοπρασίας «Rock & Roll Pop Culture Winter Auction 2023» του Gotta Have Rock and Rol, περιλαμβάνουν 25 ηχογραφήσεις τραγουδιών όωπς τα «Oh Love», «Sexy Love», «Doing What My Heart», «New Jelly» και πολλά άλλα.

Διαφήμιση

Ο ιστότοπος εκτίμησε ότι κάθε ηχογράφηση, η οποία, όπως ανέφερε, είναι «μόνο ένα τεχνούργημα χωρίς πνευματικά δικαιώματα» με την αντιγραφή να «απαγορεύεται αυστηρά», επρόκειτο να πωληθεί μεταξύ 2.000 και 4.000 δολαρίων.

Όμως, σε μία επιστολή με ημερομηνία 29 Νοεμβρίου, ο δικηγόρος του Michael Jackson Estate, Jonathan Steinsapir, ενημέρωσε το Gotta Have Rock and Roll ότι οι ηχογραφήσεις είχαν κλαπεί και απαίτησε από τον ιστότοπο δημοπρασιών «να σταματήσει και να αποσύρει κάθε προσπάθεια περαιτέρω δημοπράτησης αυτών των ηχογραφήσεων», αλλά και να τις επιστρέψει αμέσως.

«Ούτε ο Michael Jackson ούτε η δισκογραφική του εταιρεία, η Sony Music Entertainment, πούλησαν ή έδωσαν ποτέ master μαγνητοταινίες από τις ηχογραφήσεις του στο The Hit Factory (ή οπουδήποτε αλλού)», σημείωσε ο Steinsapir στην επιστολή.

«Αυτές οι ηχογραφήσεις αναμφισβήτητα εκλάπησαν ή λήφθηκαν με άλλο τρόπο χωρίς άδεια. Κατά συνέπεια, αποτελούν ιδιοκτησία του Jackson Estate», υποστήριξε.

Ο δρόμος προς την απόσυρση από τη δημοπρασία

Το Michael Jackson Estate επικοινώνησε και πάλι με το Gotta Have Rock and Roll, αυτή τη φορά εκπροσωπούμενο από τον Alex Spiro, έναν εθνικής εμβέλειας δικηγόρο που έχει εκπροσωπήσει στο παρελθόν τον Jay-Z, τη Megan Thee Stallion και τον Elon Musk στα δικαστήρια.

Διαφήμιση

Σε ένα email προς τον δικηγόρο του οίκου δημοπρασιών, ο Alex Spiro επεσήμανε ότι το Gotta Have Rock and Roll είχε ενημερώσει τον Steinsapir ότι «δεν θα συμμορφωθεί με αυτές τις απαιτήσεις».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Eddie Murphy: Γιατί θεωρεί «παραδείγματα προς αποφυγή» τους Elvis Presley, Michael Jackson και Prince

«Σας γράφουμε για να σας ενημερώσουμε ότι σκοπεύουμε να ζητήσουμε προσωρινά περιοριστικά μέτρα αύριο (13 Δεκεμβρίου) στο Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης. Παρακαλώ μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις», έγραψε ο Alex Spiro.

Λιγότερο από δύο ώρες αργότερα, ο δικηγόρος της εταιρείας απάντησε στον Spiro με ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αναφέροντας: «Δεν υπάρχουν στοιχεία επικοινωνίας στο email σας. Ποιος είναι ο καλύτερος αριθμός τηλεφώνου για να επικοινωνήσουμε μαζί σας;»

Μέχρι την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, οι επίμαχες ηχογραφήσεις είχαν αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα της Gotta Have Rock and Roll.

Ο ιστότοπος εξακολουθεί να περιλαμβάνει πολυάριθμα αντικείμενα του Michael Jackson στο πλαίσιο της δημοπρασίας, συμπεριλαμβανομένου ενός «μεταχειρισμένου και χρησιμοποιημένου κόκκινου στρατιωτικού μπουφάν από το 1984» που εκτιμάται ότι θα πωληθεί για περισσότερα από 10.000 δολάρια.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι διαχειριστές της περιουσίας του Michael Jackson προχωρούν σε νομικές ενέργειες για αντικείμενα που φέρονται να έχουν κλαπεί από τον βασιλιά της pop.

Το 2022, μήνυσαν τον Jeffré Phillips, ο οποίος ήταν κάποτε αρραβωνιασμένος με την αδελφή του Michael La Toya Jackson, υποστήριζοντας ότι έκλεψε διάφορα αντικείμενα από την έπαυλη του Michael Jackson στο Beverly Hills μετά τον θάνατο του τραγουδιστή.

Τον Οκτώβριο, το Michael Jackson Estate ανακοίνωσε ότι η υπόθεση αυτή είχε «επιλυθεί φιλικά» αφού ο Phillips «επέστρεψε οικειοθελώς την περιουσία του Michael Jackson στο Estate».

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Η Cher κυκλοφορεί την αυτοβιογραφία της

Η αυτοβιογραφία της Cher θα κυκλοφορήσει σε δύο τόμους. Το φθινόπωρο του 2024 θα είναι αφιερωμένο στη Cher: Μετά την...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...