Ο γιος του Bob Marley στέλνει ένα γλυκό γράμμα στον θρύλο της reggae για τα γενέθλιά του

«Είναι σαν να είμαστε ένα με εσένα και εσύ να είσαι ένα με εμάς», γράφει ο γιος του Bob Marley.

Έχουν περάσει σχεδόν 43 χρόνια από τότε που ο κόσμος έχασε τον πρωτοπόρο της reggae Bob Marley και την Τρίτη θα γιόρταζε τα 79α γενέθλιά του.

Παρόλο που ο Bob Marley πέθανε νέος, άφησε πίσω μία διαχρονική κληρονομιά που περιλαμβάνει όχι μόνο την τεράστια δισκογραφία, αλλά και μία οικογένεια αφοσιωμένη στη διατήρηση της μνήμης του και στη συνέχιση του μηνύματός του για αγάπη και ενότητα.

Ο μεγαλύτερος γιος του Bob Marley, ο 55χρονος Ziggy Marley, είναι μουσικός σαν τον πατέρα του και μάλιστα έχει κερδίσει οκτώ βραβεία Grammy.

Διαφήμιση

Ο Ziggy, η μητέρα του Rita και η αδερφή του Cedella είναι όλοι παραγωγοί της νέας βιογραφικής ταινίας «Bob Marley: One Love» με πρωταγωνιστή τον Βρετανό ηθοποιό Kingsley Ben-Adir στο ρόλο του εμβληματικού καλλιτέχνη της reggae.

«Υπάρχουν πολλές πτυχές του που οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν πραγματικά», λέει ο Ziggy για τον πατέρα του. «Θα δουν αυτές τις πτυχές στο “One Love” και θα συνδεθούν μαζί τους.»

Σε ένα δοκίμιο που δημοσιεύθηκε στο τεύχος αυτής της εβδομάδας του περιοδικού People, ο Ziggy θυμάται τη χαρούμενη παρουσία του πατέρα του.

«Τι γίνεται; Πολύς καιρός που δεν σε έχω δει. Μου λείπουν τα πάντα από εσένα, αλλά κυρίως η παρουσία σου. Σε ακούω. Τα τραγούδια σου παίζουν πάντα – όταν πάω στο σπίτι της μητέρας μου (Rita), παίζει μουσική. Ο Bob παίζει. Η μουσική είναι πάντα εκεί», γράφει.

Διαφήμιση

«Ήσουν τόσο νέος, αλλά έκανες περισσότερα από όσα θα μπορούσα να κάνω εγώ. Και η ταινία είναι ένας ακόμα τρόπος για να προσφέρεις ακόμα περισσότερα», συνεχίζει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  «Bob Marley: One Love»: Το επίσημο trailer της ταινίας για τον θρύλο της reggae με πρωταγωνιστή τον Kingsley Ben-Adir

Ο Ziggy σημειώνει ότι ο Kingsley Ben-Adir αναδεικνύει στη μεγάλη οθόνη μία δυνατή συναισθηματική πλευρά του Bob Marley που οι άνθρωποι δεν βλέπουν συνήθως.

«Υπάρχουν στιγμές που λέμε: “Ναι, είναι ακριβώς όπως ο μπαμπάς”. Θα γελούσες, αλλά με ένα από εκείνα τα υπερήφανα γέλια», σχολιάζει.

Στο κείμενό του, ο Ziggy Marley τονίζει επίσης ότι η πνευματικότητα και η πειθαρχία του πατέρα του συνεχίζουν να εμπνέουν την οικογένειά του μέχρι σήμερα.

«Θαυμάζω την πειθαρχία σου. Αυτό το πήρα από εσένα και τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετώπιζες τη μουσική, την τέχνη. Ήταν πραγματικά πηγή έμπνευσης», αναφέρει.

Διαφήμιση

«Είμαστε πνευματικοί άνθρωποι – όλα όσα κάνουμε είναι μέρος του συνόλου. Είναι σαν να είμαστε ένα με εσένα και εσύ να είσαι ένα με εμάς. Είναι ένα. Μιλάμε με την αγάπη μας και δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Δεν χρειάζεται να μιλάμε πολύ – απλώς νιώθουμε», σημειώνει.

Ολοκληρώνοντας το δοκίμιό του, ο Ziggy Marley σχολιάζει την άρρηκτη σύνδεση της οικογένειάς του με τον Bob Marley και τα κομμάτια του που μεταφέρονται από γενιά σε γενιά.

«Το χαμόγελό μου είναι προς τιμήν σου. Γελάω, και μοιάζει με το γέλιο σου. Είναι μέρος μου τα κομμάτια μου. Θα σου άρεσε να είσαι παππούς (ο Ziggy είναι πατέρας επτά παιδιών). Βλέπω κάτι από εσένα σε αυτά κάθε τόσο και τόσο», αναφέρει.

«Είναι υπέροχο να το βλέπω. Είναι χαρά. Τα εγγόνια παίρνουν ένα κομμάτι σου μέσα από εμάς. Όλα όσα κάνουμε είναι συνδεδεμένα με εσένα», προσθέτει.

Ο Bob Marley πέθανε στις 11 Μαΐου 1981, σε ηλικία 36 ετών, από ακραίο φακοειδές μελάνωμα, μία σπάνια μορφή καρκίνου του δέρματος που ξεκίνησε κάτω από το νύχι του ποδιού του το 1977.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  «Bob Marley: One Love»: Το επίσημο trailer της ταινίας για τον θρύλο της reggae με πρωταγωνιστή τον Kingsley Ben-Adir
Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης εξυμνώντας τον αληθινό έρωτα. Ο Νίκος Βέρτης, ο δημοφιλής 'Έλληνας τραγουδιστής,...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...