Grammy 2024: Ο JAY-Z υπερασπίστηκε την Beyoncé και το hip-hop – Τα παράπονά του

Ο JAY-Z εξέφρασε τα παράπονά του προς την Ακαδημία Ηχογράφησης.

Ο JAY-Z έκανε μία απρόσμενη εμφάνιση στα Βραβεία Grammy 2024 για να παραλάβει το Βραβείο Παγκόσμιας Επιρροής και δεν κράτησε τα λόγια του σχολιάζοντας την περίπλοκη ιστορία της διοργάνωσης με το hip-hop και το γεγονός ότι η Beyoncé υποτιμάται συνεχώς στις μεγάλες κατηγορίες.

Ο ράπερ ανέβηκε στη σκηνή χέρι – χέρι με την κόρη του Blue Ivy, καθώς η Beyoncé τους επευφημούσε και τους δύο από το κοινό.

Στην αρχή της ομιλίας του, αστειεύτηκε ότι τα βραβεία Grammy της οικογένειάς τα χρησιμοποιούσαν ως μπιμπερό για την κόρη τους, η οποία θα γίνει 13 ετών αυτή την εβδομάδα, αλλά τώρα «έχει τα δικά της Grammy», όπως υπερηφανεύτηκε.

Διαφήμιση

«Πόσο μακριά έχουμε φτάσει από τον Will Smith και τον Jazzy Jeff που κέρδισαν το πρώτο τους Grammy το ’89 και έκαναν μποϊκοτάζ επειδή δεν μεταδόθηκε τηλεοπτικά. Και μετά πήγαν στο ξενοδοχείο και παρακολούθησαν τα Grammy. Δεν το καταλάβαινα καν. Δεν ήταν μεγάλο μποϊκοτάζ», είπε, ευχαριστώντας επίσης το Black Music Collective.

«Αλλά μετά, το ’98, ακολούθησα μια σελίδα από το βιβλίο τους. Ήμουν υποψήφιος για το Καλύτερο Rap άλμπουμ και ο DMX είχε κυκλοφορήσει δύο άλμπουμ εκείνη τη χρονιά. Και τα δύο ήταν νούμερο ένα – μπράβο στον DMX – και δεν ήταν καθόλου υποψήφιος. Έτσι έκανα μποϊκοτάζ και παρακολούθησα τα Grammy», θυμήθηκε.

«Απλά λέω, θέλουμε να το καταλάβετε όλοι σωστά. Σας αγαπάμε όλους. Σας αγαπάμε όλους. Σας αγαπάμε όλους. Θέλουμε να το κάνετε σωστά. Τουλάχιστον να το κάνετε σχεδόν σωστά», συνέχισε.

Η στήριξη στην Beyoncé

«Προφανώς είναι υποκειμενικό γιατί είναι μουσική και βασίζεται σε γνώμη. Αλλά ξέρετε, μερικά πράγματα – ξέρετε, δεν θέλω να ντροπιάσω αυτή τη νεαρή κυρία, αλλά έχει περισσότερα Grammy από όλους και δεν κέρδισε ποτέ Άλμπουμ της Χρονιάς», είπε, αναφερόμενος στην Beyoncé, η οποία πέρυσι έγινε ο καλλιτέχνης με τα περισσότερα βραβεία στην ιστορία των Grammy, έχοντας όμως μόνο μία νίκη σε μια από τις τέσσερις μεγάλες κατηγορίες της διοργάνωσης.

Διαφήμιση
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Η Beyoncé «δεν ένιωσε καλοδεχούμενη» στην country - Η έμπνευση του «Cowboy Carter»

«Άρα ακόμα και με τα δικά σας κριτήρια, αυτό δεν λειτουργεί. Μερικοί από εσάς θα πάτε σπίτι απόψε και θα νιώσετε σαν να σας έχουν ληστέψει. Μερικούς από εσάς μπορεί να σας ληστέψουν. Μερικοί από εσάς δεν ανήκετε στην κατηγορία. Όταν αγχώνομαι, λέω την αλήθεια», συνέχισε ο JAY-Z.

«Αλλά εκτός από αυτό, πρέπει να συνεχίσουμε να δίνουμε το παρών – και να ξεχάσουμε τη μεγαλοσύνη για ένα δευτερόλεπτο, απλά στη ζωή. Καθώς η κόρη μου κάθεται και με κοιτάζει νευρικά όπως είμαι, πρέπει να συνεχίσεις να εμφανίζεσαι. Απλώς συνεχίστε να εμφανίζεστε για να παίρνετε τα Grammy», ανέφερε.

«Πρέπει να συνεχίσετε να εμφανίζεστε μέχρι να σας δώσουν όλες αυτές τις διακρίσεις που νιώθετε ότι αξίζετε. Μέχρι να σε πουν πρωταθλητή, μέχρι να σε πουν ιδιοφυΐα, μέχρι να σε πουν τον καλύτερο όλων των εποχών», πρόσθεσε.

Η περίπλοκη σχέση του JAY-Z με τα Grammy

Το Βραβείο Παγκόσμιας Επιρροής απονέμεται σε Μαύρους δημιουργούς μουσικής, σε αναγνώριση της «αφοσίωσής τους στη μορφή της τέχνης που επηρέασε σημαντικά τη βιομηχανία», σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα των Βραβείων Grammy.

Τα τελευταία δύο χρόνια, το βραβείο, που δημιουργήθηκε το 2022, έχει απονεμηθεί στους John Legend, Dr. Dre, Missy Elliott, Lil Wayne, και στη Sylvia Rhone, δισκογραφικό στέλχος. Εκτός από τον Jay-Z, το βραβείο φέτος παρέλαβαν ο Lenny Kravitz και η Mariah Carey κατά τη διάρκεια ξεχωριστής εκδήλωσης την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου.

Διαφήμιση

Ο Jay-Z έχει μια περίπλοκη σχέση με τα βραβεία Grammy τα τελευταία χρόνια. Πριν από την περσινή εμφάνισή του στη σκηνή των βραβείων, όπου συνόδευσε τον DJ Khaled στο «God Did», είχε εμφανιστεί για τελευταία φορά στα Grammy το 2014, όταν άνοιξε την τελετή απονομής εκείνης της χρονιάς με το «Drunk In Love» μαζί με την Beyoncé.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Beyoncé: Το «Cowboy Carter» κατέλαβε τα μουσεία τέχνης της Νέας Υόρκης - αλλά χωρίς έγκριση

Το 2018, ο ράπερ καταφέρθηκε εναντίον της Ακαδημίας Ηχογράφησης που τον πρότεινε για οκτώ βραβεία νωρίτερα εκείνη τη χρονιά, αλλά τον άφησε να φύγει με άδεια χέρια.’

Αλλά σε μια αποκλειστική συνέντευξή του με το Tidal το 2023, εξήγησε: «Εκείνη τη στιγμή, σκέφτηκα: “Χάσανε την ευκαιρία”, γιατί οι άνθρωποι μιμούνται την επιτυχία. Εκείνη τη στιγμή, αυτό το άλμπουμ, το “4:44”, ήταν μια στιγμή για να πούμε: “Η hip-hop θεωρείται άθλημα για νέους. Τώρα έχουμε αυτό το άλμπουμ που θα μπορούσε να μας οδηγήσει στην επόμενη φάση”».

«Νιώθω ότι έχασαν τη στιγμή. Δεν ένιωσα άσχημα για τον εαυτό μου, γιατί ξέρω ότι είναι τα Grammy: πιθανότατα κέρδισα μερικά κομμάτια που δεν έπρεπε να κερδίσω και πιθανότατα έχασα μερικά κομμάτια που έπρεπε να κέρδιζα», συνέχισε.

«Έτσι πάνε τα πράγματα, οπότε στην πραγματικότητα έκανα ένα πάρτι. Πέρασα υπέροχα, μένοντας έξω μέχρι τις 6 το πρωί», συμπλήρωσε.

Όλα τα βραβεία στις rap κατηγορίες των φετινών Grammy απονεμήθηκαν κατά τη διάρκεια του Premiere Ceremony, μια ξεχωριστής εκδήλωσης που εκδήλωσης που έλαβε χώρα πριν την κύρια τελετής απονομής.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά από το 2015 που τουλάχιστον μία rap κατηγορία δεν παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της κύριας τελετής.

JAY-Z Accepts Dr. Dre Global Impact Award | 2024 GRAMMYs Acceptance Speech

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Οι Stray Kids συνεχίζουν την κυριαρχία τους με το νέο mini album «ATE»

Οι Stray Kids βάζουν φωτιά στο καλοκαίρι του 2024. Οι Stray Kids κυκλοφόρησαν το πολυαναμενόμενο νέο mini album τους με...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...