Jamala: Η Ουκρανία δεν έχει την πολυτέλεια να μποϊκοτάρει τη Eurovision

Η Jamala τόνισε την ανάγκη να υπενθυμίσει η Ουκρανία στην Ευρώπη και το κοινό της Eurovision ότι η ρωσική εισβολή συνεχίζεται.

Η Jamala, νικήτρια της Eurovision το 2016, δήλωσε ότι η πατρίδα της, η Ουκρανία, δεν έχει την πολυτέλεια να μποϊκοτάρει τον διαγωνισμό αυτής της χρονιάς καθώς πρέπει να συνεχίσει να υπενθυμίζει στην Ευρώπη τη ρωσική εισβολή.

Ο φετινός διαγωνισμός τραγουδιού, ο οποίος διεξάγεται κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας στο Μάλμε της Σουηδίας, έχει γίνει πεδίο έντονης αντιπαράθεσης εξαιτίας της αμφιλεγόμενης απόφασης της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης να επιτρέψει στο Ισραήλ να συμμετάσχει στην Eurovision 2024 εν μέσω του πολέμου στη Γάζα.

Όμως, η νικήτρια του 2016 δήλωσε ότι πιστεύει πως η Ουκρανία δεν θα μπορούσε να μποϊκοτάρει τη φετινή διοργάνωση, τονίζοντας την ανάγκη οι καλλιτέχνες να συνεχίσουν να είναι «έντονοι και δημιουργικοί» στις προσπάθειές τους να διατηρήσουν την προσοχή στραμμένη στην επίθεση της Ρωσίας στη χώρα της.

Διαφήμιση

«Μπορεί κάποιες χώρες να αρνηθούν να συμμετάσχουν, αλλά εμείς δεν το κάνουμε. Ειδικά σε αυτή την περίοδο πολέμου, δεν μπορούμε να αντέξουμε να αποχωρήσουμε από έναν τέτοιο διαγωνισμό», δήλωσε στο PA Media.

«Υπάρχουν πολλοί πόλεμοι στον κόσμο τώρα και, φυσικά, δεν είναι εύκολο να κρατάς διαρκώς την προσοχή στραμμένη πάνω σου, έτσι ώστε ο κόσμος να μην κουραστεί από τον δικό μας πόλεμο», σημείωσε.

«Αλλά αυτό είναι το καθήκον μας, των ανθρώπων που παραμένουμε στην Ουκρανία, των ανθρώπων που μάχονται, να είμαστε όσο πιο έντονοι και δημιουργικοί γίνεται», είπε.

«Αυτό είναι το καθήκον των καλλιτεχνών, να βρουν νέους τρόπους να αποκαλύψουν και να δείξουν τη χώρα τους», πρόσθεσε.

Διαφήμιση
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Eurovision 2024: Η Μαρίνα Σάττι «δεν είχε σκοπό να προσβάλει την ισραηλινή αντιπροσωπεία»

Η Jamala ενθάρρυνε στη συνέχεια τις εκπροσώπους της Ουκρανίας στη φετινή Eurovision, την Alyona Alyona και την Jerry Heil, να δώσουν όσες περισσότερες συνεντεύξεις είναι εφικτό σχετικά με το θέμα και «να μιλήσουν για το γεγονός ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται».

Η ίδια η Jamala μπήκε πέρυσι στη λίστα καταζητούμενων της Ρωσίας κατηγορούμενη για «παραβίαση του ποινικού νόμου».

Οι ρωσικές αρχές την κατηγορούν για διάδοση ψευδών πληροφοριών σχετικά με τον ρωσικό στρατό και τις συνεχιζόμενες μάχες στην Ουκρανία με βάση ένα νέο νόμο που ψηφίστηκε το 2022.

Η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, στη μεγαλύτερη επίθεση εναντίον μιας ευρωπαϊκής χώρας από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Εκτιμάται ότι η ρωσική εισβολή έχει προκαλέσει δεκάδες χιλιάδες απώλειες αμάχων στην Ουκρανία.

Η Jamala είχε κερδίσει τη Eurovision το 2016 με το «1944», ένα τραγούδι για την απέλαση των Τατάρων της Κριμαίας, σε στίχους του ποιητή Art Antonyan.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Ο ZAYN έδωσε την πρώτη του συναυλία μετά τους One Direction

Ο ZAYN απέφευγε τις ζωντανές εμφανίσεις εδώ και εννέα...

Ο Diddy ζητά συγγνώμη για το σοκαριστικό βίντεο με τον ξυλοδαρμό της Cassie

Ο Diddy δήλωσε «αποφασισμένος να γίνει καλύτερος άνθρωπος». Ο Sean...

Η παράξενη εμμονή του Keith Richards των Rolling Stones με τους εξωγήινους

Ο Keith Richards των Rolling Stones δεν έχει κρύψει τον ενθουσιασμό του και την περιέργειά του για τους εξωγήινους. Ο Keith...

Top Stories

Άννα Βίσση: Ακούστε το νέο τραγούδι «Χρυσόψαρα»

Η Άννα Βίσση κάνει για ακόμα μία φορά την...

Billie Eilish: Ξαναγράφει τους κανόνες της pop με το νέο άλμπουμ «Hit Me Hard And Soft»

Η Billie Eilish πειραματίζεται και ωριμάζει καλλιτεχνικά στα 10...

Η Μαρίνα Σάττι κυκλοφορεί το νέο EP «P.O.P.» – Μία ελληνική ανατροπή

Η Μαρίνα Σάττι πρωταγωνιστεί στην επέλαση της ελληνικής «P.O.P.»...

Kendrick Lamar: Το «Not Like Us» κάνει ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard Hot 100

Το τέταρτο No. 1 στην καριέρα του Kendrick Lamar. Η...

Ο Childish Gambino κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ «Atavista»

Το προτελευταίο άλμπουμ του Donald Glover ως Childish Gambino. Ο...