Kanye West: Μηνύθηκε για διακρίσεις εις βάρος των μαύρων εργαζομένων του και παράνομη απόλυση

Ο Kanye West μηνύθηκε για διακρίσεις εις βάρος των μαύρων εργαζομένων του και παράνομη απόλυση από έναν πρώην σωματοφύλακά του.

Ο Kanye West δέχτηκε αγωγή από έναν πρώην σωματοφύλακά του, ο οποίος ισχυρίζεται ότι ο ράπερ υποβάλλει τους μαύρους υπαλλήλους σε «λιγότερο ευνοϊκή μεταχείριση σε σύγκριση με τους λευκούς συναδέλφους τους».

Σε μία νέα αγωγή που κατέθεσε ο Benjamin Deshon Provo – ο οποίος εργαζόταν ως φύλακας για τον Kanye West, τόσο στον ιδιωτικό σχολείο του Donda Academy όσο και σε μία αποθήκη όπου αποθήκευε τα ρούχα του brand Yeezy – κατηγορεί τον West ότι «φώναζε συχνά και επέπληττε τους μαύρους υπαλλήλους» και τον απέλυσε επειδή αρνήθηκε να κόψει τα ράστα μαλλιά του.

Στις αρχές του μήνα, ο Kanye West δέχτηκε άλλη μία αγωγή από έναν ακόμη υπάλληλο που κατήγγειλε ότι υπέστη «σοβαρές διακρίσεις και παρενόχληση» ενώ εργαζόταν για τον ράπερ στο σχολείο Donda Academy και στην εταιρεία της Yeezy.

Διαφήμιση

Όσον αφορά την πιο πρόσφατη αγωγή, που κατατέθηκε την Παρασκευή 26 Απριλίου στο Λος Άντζελες, αναφέρεται ότι ο Provo ξεκίνησε να εργάζεται για τον Kanye West περίπου τον Αύγουστο του 2021, προτού περάσει έξι μήνες στην Donda Academy.

Στη συνέχεια, το σχολείο μετακόμισε σε μία νέα τοποθεσία, όπου του ανατέθηκαν «επιπλέον καθήκοντα λόγω έλλειψης προσωπικού». Επίσης, παρείχε υπηρεσίες ασφαλείας για τις εκδηλώσεις Sunday Service του Kanye West και στην αποθήκη της Yeezy.

Ο ενάγων ισχυρίζεται ότι του ζητήθηκε να θέσει τον εαυτό του και τους παπαράτσι «σε κίνδυνο» αρπάζοντας κάμερες και ότι ο Kanye West απαίτησε από «όποιον συνδέεται με την Donda Academy να αποσύρει βιβλία σχετικά με τον Martin Luther King Jr., τον Malcolm X και άλλες σημαντικές προσωπικότητες της μαύρης κοινότητας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο Kanye West βρισκόταν δύο μήνες πριν τη χρεοκοπία αφού έχασε 2 δισ. δολάρια σε μία ημέρα

Η αγωγή καταγγέλει επίσης ότι ο Provo παρατήρησε «μια έντονη διαφορά στον τρόπο που ο Kanye φερόταν στον ενάγοντα και σε άλλους μαύρους υπαλλήλους» σε σύγκριση με τους μη μαύρους συναδέλφους τους.

Διαφήμιση

Επίσης, ισχυρίζεται ότι πληρωνόταν λιγότερο από τους μη μαύρους υπαλλήλους «χωρίς κανένα εμφανή λόγο» και ότι ο Kanye West ήταν «πάντα απότομος, προσβλητικός και εξευτελιστικός προς τον ενάγοντα και τους μαύρους συναδέλφους του».

Όταν διαμαρτυρήθηκε για τη διαφορά στις αποδοχές του στον άμεσο προϊστάμενό του, John Hicks, ο Provo φέρεται να έλαβε την απάντηση: «Μην μιλάς για χρήματα στον Ye. Δεν του αρέσει να μιλάει για χρήματα».

Ο σωματοφύλακας δηλώνει ότι είδε επίσης μία «μείωση στη μισθοδοσία του» λίγο αφότου υπέβαλε τα παράπονά του και υποστηρίζει ότι δεν σημειώθηκαν παράλληλα περικοπές στους μισθούς των μη μαύρων συναδέλφων του, καθώς ο Hicks του είπε ότι ο West «δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά την ασφάλεια αυτή τη στιγμή».

Σύμφωνα με την αγωγή, ο Kanye West άρχισε τον Απρίλιο του 2023 «αδικαιολόγητα και παράλογα να απαιτεί από τον ενάγοντα και άλλους να ξυρίσουν τα κεφάλια τους», παρά το γεγονός ότι ο Provo είχε τα μαλλιά του ράστα σε μία «πράξη άσκησης της μουσουλμανικής πίστης του».

«Ως αποτέλεσμα της μη συμμόρφωσης του ενάγοντα με τις απαιτήσεις του Kanye να ξυρίσει το κεφάλι του, ο Hicks και ο Kanye άρχισαν να ασκούν πίεση στον ενάγοντα να κάνει το ίδιο», σημειώνει η αγωγή, προσθέτοντας ότι «ο Kanye άρχισε να γίνεται όλο και πιο επιθετικός, απαιτητικός» λέγοντας: «Ήρθε η ώρα να ξυρίσετε τα κεφάλια σας. Δεν παίζω».

Διαφήμιση
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο Kanye West ζητά συγγνώμη από την εβραϊκή κοινότητα για τα αντισημιτικά σχόλιά του

«Ωστόσο, ο ενάγων αρνήθηκε. Στη συνέχεια, ο Hicks πλησίασε τον ενάγοντα και του είπε: “Ο Kanye είπε: Πες σε αυτόν με τα ράστα να ξυρίσει το κεφάλι του ή θα απολυθεί”. Ο ενάγων αρνήθηκε να ξυρίσει το κεφάλι του και ως αποτέλεσμα αυτού, η εργασία του τερματίστηκε», σημειώνεται.

Ο Benjamin Deshon Provo ζητά αποζημίωση, μεταξύ άλλων, για διακρίσεις, αντίποινα, εχθρικό εργασιακό περιβάλλον, παραβιάσεις του εργατικού κώδικα και για δικηγορικά έξοδα.

Επίσης, ζητά να εκδοθούν προσωρινά και μόνιμα ασφαλιστικά μέτρά και δημόσια ασφαλιστικά μέτρα κατά όλων των εναγομένων, τα οποία θα τους απαγορεύει να κατέχουν και να λειτουργούν οποιοδήποτε είδος εκπαιδευτικού σχολείου για ανήλικα παιδιά κάτω των 18 ετών στην πολιτεία της Καλιφόρνια.

Σε μία άλλη αγωγή που κατέθεσε ο πρώην υπάλληλος του Kanye West, Trevor Phillips, αναφέρεται ότι ο ράπερ προχωρούσε σε ξεσπάσματα μίσους, αλλά και αντισημιτικά και ξεσπάσματα κατά των ΛΟΑΤΚΙ σε απόσταση ακοής από τους μαθητές.

Επιπλέον, ο Ye φέρεται να είπε στους μαθητές ότι θα έφτιαχνε μία φυλακή στο σχολείο όπου θα μπορούσε να τους κλειδώσει σε κλουβιά.

Η προηγούμενη αγωγή ισχυρίζεται επίσης ότι ο Kanye West συχνά «φώναζε και επέπληττε» τους μαύρους υπαλλήλους του και ότι είπε στο προσωπικό του ότι θα απολύσει όσους ήταν «χοντροί», αλλά και ότι φέρεται να είπε στους μαθητές ότι «ήθελε να ξυρίσουν τα κεφάλια τους».

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Γιώργος Σαμπάνης: Ταξίδι στον κόσμο των ονείρων στο video «Ονειροπαρμένος»

Ο Γιώργος Σαμπάνης δίνει εικόνα στα όνειρα. Ο Γιώργος Σαμπάνης...

Lana Del Rey και Quavo τραγούδησαν ζωντανά το νέο τραγούδι τους «Tough»

Η ημερομηνία κυκλοφορίας της Lana Del Rey και του...

Kendrick Lamar: Τραγούδησε πέντε φορές το «Not Like Us» και ζήτησε από τον Drake το δαχτυλίδι του Tupac

Ο Kendrick Lamar μετέφερε στη σκηνή την αντιπαράθεσή του...

«Maestro»: Η «Σωτηρία της Ψυχής» βρίσκει νέα φωνή στη Μαρίζα Ρίζου

Η Μαρίζα Ρίζου δίνει νέα πνοή σε ένα διαχρονικό τραγούδι για τις ανάγκες της σειράς «Maestro». Η Μαρίζα Ρίζου, με...

Top Stories

Coldplay: Ακούστε το νέο τραγούδι «feelslikeimfallinginlove»

Το πρώτο τραγούδι από το νέο άλμπουμ «Moon Music»...

Η μουσική των Queen για 1 δισεκατομμύριο λίρες στη Sony Music

Η συμφωνία για τη μουσική των Queen σπάει κάθε...

Ο Justin Timberlake αρνήθηκε το αλκοτέστ – Όλες οι λεπτομέρειες της σύλληψής του

Ο Justin Timberlake οδηγήθηκε με χειροπέδες στο δικαστήριο -...

Η Katy Perry επιστρέφει με το νέο single «Woman’s World»

Πότε κυκλοφορεί το νέο τραγούδι της Katy Perry. Η Katy...

Ο Jimin των BTS ανακοινώνει το νέο άλμπουμ «MUSE»

Το «MUSE» του Jimin θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο. Ο Jimin...