Paul McCartney: Η άφιξη των Beatles στις ΗΠΑ μέσα από τον φακό του – Έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο του Μπρούκλιν

Ο Paul McCartney αποκαλύπτει άγνωστα στιγμιότυπα από την πρώτη επίσκεψη των Beatles στις Ηνωμένες Πολιτείες πριν από 60 χρόνια.

Όταν οι Beatles κατακτούσαν τις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων, ο Paul McCartney απαθανάτιζε τα πάντα με την κινηματογραφική φωτογραφική μηχανή του Pentax.

Σήμερα, μία νέα έκθεση, με τίτλο «Paul McCartney Photographs 1963-64: Eyes Of The Storm» θα μεταφέρει τους επισκέπτες πίσω στη φρενίτιδα της Beatlemania του 1963-64, την εποχή που το συγκρότημα απέκτησε παγκόσμια φήμη με την πρώτη του περιοδεία στις ΗΠΑ.

Περισσότερες από 250 φωτογραφίες του Paul McCartney, που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα ανάμεσα στα αρχεία του, αποκαλύπτουν τη μοναδική ματιά του στο κέντρο αυτής της δίνης προσοχής και λατρείας, αναδεικνύοντας τόσο τις ιστορικές όσο και τις προσωπικές στιγμές που έζησαν τα μέλη των Beatles.

Διαφήμιση

Η έκθεση «Eyes Of The Storm», η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Εθνική Πινακοθήκη Πορτρέτων στο Λονδίνο της Αγγλίας, θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο του Μπρούκλιν στη Νέα Υόρκη από τις 3 Μαΐου 2024, με την υποστήριξη του Bloomberg Philanthropies. Η έκθεση είναι προγραμματισμένο να διαρκέσει έως τις 18 Αυγούστου.

«Από την πρώτη του επίσκεψη στη Νέα Υόρκη, τον Φεβρουάριο του 1964, ο Paul McCartney έχει δημιουργήσει μία δυνατή, παντοτινή σχέση με την πόλη», δηλώνει η Catherine Futter, Διευθύντρια Επιμελητικών Υποθέσεων και Ανώτερη Επιμελήτρια Διακοσμητικών Τεχνών.

«Οι ζωντανές φωτογραφίες του από την πρώτη επίσκεψη των Beatles αποτυπώνουν την ενέργεια της πόλης, τον ενθουσιασμό των Αμερικανών θαυμαστών και τη φρενίτιδα που προκαλούσε η φήμη του συγκροτήματος», σημειώνει.

«Ωστόσο, οι εικόνες αποτυπώνουν επίσης τη διασκέδαση και την ευχαρίστηση που απολάμβαναν οι Beatles μεταξύ τους. Μέσα από τον φακό του McCartney, νιώθουμε την ένταση της παρουσίας στο επίκεντρο τέτοιων εξαιρετικών γεγονότων», προσθέτει.

Διαφήμιση
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Η ημέρα που ο John Lennon «παραλίγο να σκοτώσει» τον Brian Jones των Rolling Stones

Σε μία εμβυθιστική εγκατάσταση από φωτογραφίες, βίντεο και αρχειακό υλικό, η έκθεση «Eyes of the Storm» παρακολουθεί την περίοδο κατά την οποία οι Beatles εμφανίζονταν σε αίθουσες συναυλιών στο Λίβερπουλ και το Λονδίνο και άρχισαν να περιοδεύουν διεθνώς, πρώτα στο Παρίσι και στη συνέχεια στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι φωτογραφίες του Paul McCartney αποτυπώνουν την ένταση του προγράμματος της περιοδείας του συγκροτήματος στις ΗΠΑ, καθώς οι Beatles περνούσαν από τις συναυλίες σε ξενοδοχεία σε συναυλίες στους δρόμους με λυσσασμένους θαυμαστές και παπαράτσι στο κατόπι τους, από τη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον μέχρι το Μαϊάμι.

Ένα σημείο καμπής για τη δημοφιλή κουλτούρα

Η άφιξη των Beatles στη Νέα Υόρκη αποτέλεσε σημείο καμπής για τη δημοφιλή κουλτούρα, καθώς την πρώτη τηλεοπτική εμφάνισή τους στο «The Ed Sullivan Show» παρακολούθησαν περίπου 73 εκατομμύρια άνθρωποι.

Οι φωτογραφικές ανησυχίες του Paul McCartney αντικατοπτρίζουν την αφοσίωσή του τόσο στη μουσική όσο και στις εικαστικές τέχνες.

Το εύρος του έργου, από πορτρέτα και φωτογραφίες τοπίων μέχρι εικόνες – ντοκιμαντέρ, αποκαλύπτει την εξοικείωση του McCartney με τις επίσημες φωτογραφικές τεχνοτροπίες των αρχών της δεκαετίας του 1960. Σε όλη την έκθεση υπάρχουν αναφορές στο New Wave, το ντοκιμαντέρ και το φωτορεπορτάζ.

Διαφήμιση

Η έκθεση «Eyes of the Storm» όχι μόνο αναδεικνύει την καλλιτεχνική ευελιξία του Paul McCartney, αλλά αποτελεί και ένα προσωπικό και ιστορικό αρχείο.

Εκτός από την καταγραφή των απαιτήσεων της περιοδείας και της αδιάκοπης παρακολούθησης από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι φωτογραφίες θυμίζουν ένα στοργικό οικογενειακό άλμπουμ, συλλαμβάνοντας τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος, τον John Lennon, τον George Harrison και τον Ringo Starr, σε μία εποχή που οι ζωές τους άλλαζαν ανεπανόρθωτα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Beatles: Ο Paul McCartney θυμάται την πρώτη συνάντησή του με τον John Lennon

Η έκθεση προσφέρει στους επισκέπτες μία εξαιρετικά προσωπική ματιά σε μία εξωπραγματική χρονική περίοδο στη ζωή τεσσάρων καλλιτεχνών που έγιναν διαχρονικοί θρύλοι της μουσικής.

Ο Paul McCartney γεννήθηκε στο Λίβερπουλ της Αγγλίας και έγινε γνωστός ως ιδρυτικό μέλος των Beatles. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, ο Paul McCartney διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του τοπίου της δημοφιλούς μουσικής και της κουλτούρας ευρύτερα.

Η έκθεση «Paul McCartney Photographs 1963-64: Eyes Of The Storm» διοργανώθηκε από την Εθνική Πινακοθήκη Πορτρέτων στο Λονδίνο της Αγγλίας σε συνεργασία με τον Paul McCartney.

Η παρουσίαση στο Μουσείο Μπρούκλιν οργανώνεται από την Catherine Futter, Διευθύντρια Επιμελητικών Υποθέσεων και Ανώτερη Επιμελήτρια Διακοσμητικών Τεχνών, και την Jennie Tang, Εκτελεστική Βοηθό του Αναπληρωτή Διευθυντή Τέχνης και Διευθύντρια Επιμελητικών Υποθέσεων.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Οι Empire Of The Sun επιστρέφουν με το νέο άλμπουμ «Ask That God»

Το νέο άλμπουμ των Empire Of The Sun μας...

Syd Barrett: Σε δημοπρασία ο πρώτος γνωστός πίνακάς του

Ο Syd Barrett των Pink Floyd ήταν ένας ταλαντούχος...

60 χρόνια Χρήστος Νικολόπουλος στο Ηρώδειο

Ο Χρήστος Νικολόπουλος με έναν γαλαξία αστέρων για μία...

Ολυμπιακοί Αγώνες: Celine Dion και Lady Gaga έλαμψαν στην τελετή έναρξης

Δείτε τις θεαματικές εμφανίσεις της Celine Dion και της...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή του Billboard 200. Ο Eminem κάνει ντεμπούτο στο No. 1 του...

Top Stories

Ολυμπιακοί Αγώνες: Celine Dion και Lady Gaga έλαμψαν στην τελετή έναρξης

Δείτε τις θεαματικές εμφανίσεις της Celine Dion και της...

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...