Οι Pearl Jam είναι ενθουσιασμένοι να γράψουν «περισσότερη μουσική»

Παρά τις πρόσφατες απαισιόδοξες δηλώσεις του Eddie Vedder, οι Pearl Jam έχουν βρει ξανά τον ενθουσιασμό τους για τη μουσική.

Ο Eddie Vedder των Pearl Jam δήλωσε πρόσφατα ότι το συγκρότημα σκοπεύει να αποσυρθεί από τη δισκογραφία, υποστηρίζοντας ότι τους έχουν απομείνει «μόνο ένα ή δύο άλμπουμ».

Ωστόσο, τώρα φαίνεται ότι είναι έτοιμοι να δημιουργήσουν «περισσότερη μουσική».

Προς το παρόν, το θρυλικό grunge συγκρότημα είναι σε εξαιρετική φόρμα: Οι Pearl Jam κυκλοφόρησαν το δωδέκατο άλμπουμ τους, «Dark Matter», στις 19 Απριλίου και ετοιμάζονται για μία νέα παγκόσμια περιοδεία.

Διαφήμιση

Ενώ γνωρίζουν επίσης ότι είναι αδύνατο να συνεχίσουν να δουλεύουν με αυτόν τον ρυθμό για πάντα, οι Pearl Jam θέλουν να επεκτείνουν την ήδη μεγάλη δισκογραφία τους στο άμεσο μέλλον.

Σε μία πρόσφατη συνέντευξη του συγκροτήματος στο περιοδικό MOJO, ο Eddie Vedder μίλησε για την ισορροπία μεταξύ της καριέρας του και της οικογενειακής ζωής.

«Σε κάνει να συνειδητοποιείς ότι πρέπει να είσαι υγιής. Θέλεις να είσαι παρών για τα παιδιά σου. Θέλεις να κάνεις καλούς δίσκους, και ίσως μας έχουν μείνει ένας ή δύο», δήλωσε τότε.

Ο Eddie Vedder αναφέρθηκε επίσης στους αδικοχαμένους συναδέλφους του που δεν κατάφεραν να φτάσουν ως εδώ, προσθέτοντας με μελαγχολία: «Αποζητάς τις σχέσεις με τους ανθρώπους που είναι ακόμα εδώ. Σε συγκλονίζει πραγματικά όταν βρίσκεσαι σε μία κατάσταση όπου αυτό το άτομο θα ήταν εκεί. Και λυπάσαι που δεν είναι».

Διαφήμιση

Σε αντίθεση με την απαισιόδοξη άποψη του Eddie Vedder, ο κιθαρίστας του συγκροτήματος, Stone Gossard, δήλωσε σε εμφάνισή του στο podcast «Kyle Meredith With…» ότι οι Pearl Jam είναι ενθουσιασμένοι να γράψουν περισσότερη μουσική.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Οι Pearl Jam ανακοινώνουν το νέο άλμπουμ «Dark Matter» - Ακούστε το ομώνυμο τραγούδι

Ο Stone Gossard απέδωσε αυτή την έκρηξη ενέργειας στον παραγωγό τους, τον Andrew Watt, ο οποίος επιμελήθηκε το νέο άλμπουμ τους «Dark Matter».

«Είμαστε ενθουσιασμένοι να κάνουμε περισσότερη μουσική. Νομίζω ότι αυτός ο δίσκος ήταν μία αναζωογονητική εμπειρία για όλους», είπε ο κιθαρίστας.

«Ήταν μία μικρή περιπέτεια, αλλά η συνεργασία με τον Andrew… Πιστεύω ότι ο Andrew έκανε πραγματικά τη διαφορά με τον φυσικό χαρακτήρα του ως παραγωγός και ως θαυμαστής. Θα ήταν υπέροχο να κάνουμε περισσότερα», συνέχισε.

Μετά από 12 άλμπουμ, η δημιουργία και η ηχογράφηση μιας δισκογραφικής δουλειάς μπορεί να γίνει ρουτίνα.

Διαφήμιση

Ωστόσο, με το «Dark Matter», ο Andrew Watt έδωσε στο συγκρότημα μία νέα προσέγγιση και οι Pearl Jam απέκτησαν ξανά τον ενθουσιασμό τους για τη δημιουργία μουσικής.

Σε μία από τις βασικές αλλαγές, άρχισαν να γράφουν κομμάτια γύρω από τα ντραμς, αντί να τα προσθέτουν στο τέλος.

«Ο Matt Cameron κάθισε να ζεσταθεί στα ντραμς του και απλά άρχισε να παίζει εκείνο τον ρυθμό. Κοιτάξαμε όλοι ο ένας τον άλλον και είπαμε: “Είναι απίστευτο πόσο απλά μπαίνει εκεί και κάθεται και το παίζει αυτό”», θυμήθηκε ο Stone Gossard.

«Το ηχογραφήσαμε ενώ ήταν εκεί – δεν το κατάλαβε – και τον ρωτήσαμε: “Μπορούμε να κάνουμε ένα μικρό loop με αυτό;” Και το πήραμε όλοι σπίτι μας», πρόσθεσε.

Δεν ξέρουμε ακόμη αν τα σχόλια του Stone Gossard σχετικά με τον ενθουσιασμό των Pearl Jam για τη δημιουργία νέας μουσικής ανήκει στην ίδια κατηγορία με τη δήλωση του Eddie Vedder ότι στο συγκρότημα έχουν απομείνει «μόνο ένα ή δύο άλμπουμ».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Pearl Jam και Bradley Cooper τραγούδησαν μαζί στη σκηνή

Ωστόσο, φαίνεται να υπάρχει ένα διαφορετικό επίπεδο ενθουσιασμού μεταξύ των μελών του συγκροτήματος στη σκέψη να επιστρέψουν στο στούντιο.

Μένει να δούμε αυτό που θα κάνουν τελικά οι Pearl Jam.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Η Lisa των BLACKPINK είναι η νέα πρέσβειρα της Louis Vuitton

Η Lisa υπόσχεται να διατηρήσει την αυθεντικότητα της Louis Vuitton. Η Lisa των BLACKPINK, η οποία φημίζεται πάντα για το...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...