Πέντε νυχτερινά κέντρα την εβδομάδα κλείνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2024

«Εθνική τραγωδία» χαρακτηρίζει την κατάσταση που επικρατεί στα νυχτερινά κέντρα ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Νυχτερινής Διασκέδασης του Ηνωμένου Βασιλείου.

Λουκέτα σε πέντε νυχτερινά κέντρα την εβδομάδα μπαίνει στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά τη διάρκεια του 2024.

Τα στοιχεία που συλλέγονται από διαφορετικούς κλάδους σε διάφορα τρίμηνα του έτους παρέχουν ζωτικής σημασίας πληροφορίες για την πορεία της νυχτερινής διασκέδασης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων των νυχτερινών κέντρων για το πρώτο τρίμηνο του έτους, ο βρετανικός Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Νυχτερινής Διασκέδασης (NTIA) εκφράζει την έντονη ανησυχία του καθώς ο αριθμός των εν λειτουργία νυχτερινών κέντρων σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο μειώνεται με ταχύτατους ρυθμούς.

Διαφήμιση

Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία που δημοσίευσε η CGA Neilson, 67 νυχτερινά κέντρα έκλεισαν μόνο στο πρώτο τρίμηνο του 2024 – αριθμός που αντιστοιχεί σε 5 νυχτερινά κέντρα την εβδομάδα.

Λουκέτα έχουν μπει μεταξύ άλλων και σε αρκετές ανεξάρτητες επιχειρήσεις. Το πρώτο τρίμηνο του 2024 συνολικά 48 ανεξάρτητες επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να κλείσουν, καθώς και 19 επιχειρήσεις franchise ή με μίσθωση χώρου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του NTIA, Michael Kill, εξέφρασε την ανησυχία του για αυτά τα στοιχεία, επισημαίνοντας την πολιτιστική σημασία που έχουν τα νυχτερινά κέντρα για τη χώρα και δηλώνοντας ότι πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν.

Ο Michael Kill αναφέρει ότι η μείωση είναι μεγαλύτερη από την αναμενόμενη αλλά δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς περίπου δέκα νυχτερινά κέντρα έκλειναν κάθε μήνα στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 2020.

Διαφήμιση

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του NTIA επικαλέστηκε αρκετούς παράγοντες που έχουν οδηγήσει στο λουκέτο των νυχτερινών κέντρων, όπως η ανεπαρκής στήριξη που έλαβε ο κλάδος της φιλοξενίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τα αυξανόμενα χρέη και το εκτοξευμένο λειτουργικό κόστος που συνδέεται άμεσα με την κρίση του κόστους ζωής.

Εάν συνυπολογιστεί και η μείωση της εξωτερικής διασκέδασης λόγω της ίδιας κρίσης, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι πολλές επιχειρήσεις δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να παραμείνουν ανοιχτά.

Ένα σημαντικό βάρος έχει πέσει στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, οι οποίοι σύμφωνα με τον Michael Kill πρέπει να παρέμβουν για να προσφέρουν ουσιαστική στήριξη.

Αυτή η στήριξη θα μειώσει τις περαιτέρω απώλειες και θα σταματήσει το κλείσιμο περισσότερων επιχειρήσεων στο μέλλον.

«Ο αποδεκατισμός της βιομηχανίας των νυχτερινών κέντρων μας είναι μία εθνική τραγωδία», δήλωσε Michael Kill.

Διαφήμιση

«Χωρίς άμεση παρέμβαση και ουσιαστική στήριξη από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, διακινδυνεύουμε να υποστούμε ανεπανόρθωτη ζημία στην πολιτιστική κληρονομιά της και στον κοινωνικό ιστό των κοινοτήτων μας», τόνισε.

«Η κυβέρνηση θα πρέπει να εξετάσει τη μείωση του ΦΠΑ μέσω φορολογικής παρέμβασης πριν από τις γενικές εκλογές. Οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να περιμένουν!», ανέφερε.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Γιώργος Σαμπάνης: Ταξίδι στον κόσμο των ονείρων στο video «Ονειροπαρμένος»

Ο Γιώργος Σαμπάνης δίνει εικόνα στα όνειρα. Ο Γιώργος Σαμπάνης...

Lana Del Rey και Quavo τραγούδησαν ζωντανά το νέο τραγούδι τους «Tough»

Η ημερομηνία κυκλοφορίας της Lana Del Rey και του...

Kendrick Lamar: Τραγούδησε πέντε φορές το «Not Like Us» και ζήτησε από τον Drake το δαχτυλίδι του Tupac

Ο Kendrick Lamar μετέφερε στη σκηνή την αντιπαράθεσή του...

Γιώργος Σαμπάνης: Ταξίδι στον κόσμο των ονείρων στο video «Ονειροπαρμένος»

Ο Γιώργος Σαμπάνης δίνει εικόνα στα όνειρα. Ο Γιώργος Σαμπάνης κυκλοφορεί ένα ονειρικό music video για το τραγούδι του «Ονειροπαρμένος».Το...

Top Stories

Coldplay: Ακούστε το νέο τραγούδι «feelslikeimfallinginlove»

Το πρώτο τραγούδι από το νέο άλμπουμ «Moon Music»...

Η μουσική των Queen για 1 δισεκατομμύριο λίρες στη Sony Music

Η συμφωνία για τη μουσική των Queen σπάει κάθε...

Ο Justin Timberlake αρνήθηκε το αλκοτέστ – Όλες οι λεπτομέρειες της σύλληψής του

Ο Justin Timberlake οδηγήθηκε με χειροπέδες στο δικαστήριο -...

Η Katy Perry επιστρέφει με το νέο single «Woman’s World»

Πότε κυκλοφορεί το νέο τραγούδι της Katy Perry. Η Katy...

Ο Jimin των BTS ανακοινώνει το νέο άλμπουμ «MUSE»

Το «MUSE» του Jimin θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο. Ο Jimin...