Ringo Starr: Οι Beatles δεν θα ήταν τόσο παραγωγικοί χωρίς τον «εργασιομανή» Paul McCartney

Οι Beatles είχαν καταφέρει να κυκλοφορούν δύο συνεχόμενα άλμπουμ κάθε χρόνο για τρία συνεχόμενα χρόνια.

Ο Ringo Starr δήλωσε ότι οι Beatles δεν θα είχαν κυκλοφορήσει τόσους πολλούς δίσκους αν δεν υπήρχε ο «εργασιομανής» Paul McCartney.

Ο ντράμερ του θρυλικού συγκροτήματος μίλησε στο AXS TV και εξήγησε ότι οι ενώ οι Beatles δεν τα πήγαιναν πάντα καλά μεταξύ τους, χωρίς τον Paul McCartney δεν θα είχαν κυκλοφορήσει ούτε τα μισά άλμπουμ που κυκλοφόρησαν.

Μια από τις πιο διάσημες πτυχές της καριέρας των Beatles είναι οι προσωπικές σχέσεις μεταξύ των μελών τους, καθώς το συγκρότημα διαλύθηκε πικρόχολα το 1970 μετά από χρόνια αργής αποσύνθεσης.

Διαφήμιση

Αν και η διάλυση του συγκροτήματος μπορεί να αποδοθεί σε πολλούς λόγους, προσωπικούς, μουσικούς και άλλους, εξαιτίας του γεγονότος ότι υπάρχουν τέσσερις διαφορετικές οπτικές γωνίες, μπορεί συχνά να φαίνεται ότι η αλήθεια καλύπτεται από εικασίες – για να μην αναφέρουμε ότι το πέρασμα του χρόνου φυσικά αλλοιώνει τη διαύγεια των αναμνήσεων.

«Όχι, όχι, δεν τα πηγαίναμε πάντα καλά. Ήμασταν τέσσερα παιδιά, τσακωνόμασταν. Αλλά ποτέ δεν επηρέασε τη μουσική μας, όσο άσχημος κι αν ήταν ο καβγάς», τόνισε ο Ringo Starr.

«Από τη στιγμή που ξεκινούσε το μέτρημα, δίναμε όλοι τον καλύτερο εαυτό μας. Και αυτό συνέβαινε και λίγο αργότερα, νομίζω ήταν κάτι φυσικό», είπε.

Εκτός από τις εντάσεις μεταξύ τους, ο Ringo Starr απέδωσε τη φθίνουσα πορεία της εργατικότητας των Beatles και στην οικογενειακή ζωή των μελών του συγκροτήματος.

Διαφήμιση

«Ξαφνικά, είχαμε τις ζωές μας, εγώ απέκτησα παιδιά και ξέρετε, η προσπάθεια που κάναμε γιατί δουλεύαμε πολύ σκληρά άρχισε να φθίνει λίγο και μέχρι σήμερα ευχαριστούμε τον Paul», σημείωσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Paul McCartney και Elton John θα εμφανιστούν στο sequel του «This Is Spinal Tap»

«Χάρη στον Paul, που ήταν ο εργασιομανής του συγκροτήματος, κάναμε πολύ περισσότερους δίσκους από όσους θα κάναμε ο John κι εγώ», συνέχισε.

«Μας άρεσε να χαλαρώνουμε λίγο παραπάνω και μετά ο Paul φώναζε: “Εντάξει παιδιά!” και μπαίναμε στο στούντιο», περιέγραψε.

Ο Ringo Starr εξήγησε επίσης πώς κατάφεραν οι Beatles να παραμείνουν ταπεινοί καθ’ όλη τη διάρκεια της ένδοξης καριέρας τους και για τη συνάντησή τους με τον Elvis Presley.

«Νομίζω ότι όλα αυτά οφείλονται στον τόπο καταγωγής μας. Πάντα ευγνωμονώ το γεγονός ότι ήμασταν τέσσερα άτομα από την ίδια πόλη», δήλωσε.

Διαφήμιση

«Κοιτούσαμε ο ένας τον άλλον, ξέρετε, αν κάποιος από εμάς τρελαινόταν ή έπαιρναν τα μυαλά του αέρα, οι άλλοι τρεις θα του έλεγαν “συγγνώμη” και αυτό μας κρατούσε προσγειωμένους», αποκάλυψε.

«Ξέρετε, είναι ενδιαφέρον γιατί τη φορά που συναντήσαμε τον Elvis, σκέφτηκα πραγματικά: “Πόσο λυπηρό που είναι μόνος του”. Είχε όλους εκείνους τους ανθρώπους γύρω του, αλλά ήταν μόνος. Εγώ είχα τρεις σπουδαίους φίλους», σημείωσε.

Οι Beatles είναι το συγκρότημα με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών, έχοντας πουλήσει πάνω από 500 εκατομμύρια δίσκους.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας τους, κυκλοφόρησαν 12 άλμπουμ (17 στις ΗΠΑ), 5 live albums, 51 συλλογές, 36 extended plays (EPs), 63 singles, 17 box sets, 22 video albums και 53 μουσικά βίντεο.

Το 1963 κυκλοφόρησαν δύο άλμπουμ – το «Please Please Me» και το «With The Beatles». Το 1964 κυκλοφόρησαν το «A Hard Day’s Night» και το «Beatles For Sale» και τον επόμενο χρόνο κυκλοφόρησαν το «Help!» και το «Rubber Soul».

Ένα άλμπουμ συνήθως χρειάζεται περίπου ένα χρόνο για να ολοκληρωθεί, αλλά οι Beatles κατάφεραν να κυκλοφορούν δύο συνεχόμενα άλμπουμ κάθε χρόνο για τρία συνεχόμενα χρόνια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Frank Ifield: Πέθανε ο θρύλος της country που βοήθησε τους Beatles να γίνουν γνωστοί

Κάθε χρόνο μετά το 1965 μέχρι το 1970, οι Fab Four κυκλοφορούσαν ένα ή δύο άλμπουμ.

Ringo Talks About How The Beatles Didn't Get Along

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

HYBE: Ανακατατάξεις στον κολοσσό της K-pop

Ο κολοσσός της K-pop είναι έτοιμος να προχωρήσει στην ανάπτυξη της HYBE 2.0 και να επεκτείνει την παγκόσμια κυριαρχία...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...