Taylor Swift: Εξώδικο σε φοιτητή που παρακολουθεί στα social media το αεροσκάφος της

Η νομική ομάδα της Taylor Swift ισχυρίζεται ότι η παρακολούθηση των δεδομένων των πτήσεων της τραγουδίστριας αποτελεί απειλή για την ασφάλειά της.

Οι δικηγόροι της Taylor Swift έστειλαν εξώδικο σε έναν φοιτητή που χρησιμοποιεί δημόσια δεδομένα πτήσεων για να παρακολουθεί τη χρήση ιδιωτικών αεροπλάνων, υποστηρίζοντας ότι οι λογαριασμοί του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνέβαλαν στην παρακολούθηση τους τραγουδίστριας από τους διώκτες της και απειλούσαν την ασφάλειά της.

Όπως αναφέρει η Washington Post, το έγγραφο εστάλη στον Jack Sweeney, τον ίδιο προγραμματιστή και φοιτητή του Πανεπιστημίου της Κεντρικής Φλόριντα του οποίου ο λογαριασμός στο X (πρώην Twitter) είχε τεθεί σε σύντομη αναστολή τον Δεκέμβριο του 2022 αφού εξόργισε τον Elon Musk για την παρακολούθηση των πτήσεών του.

Εκείνη την περίοδο, ο Elon Musk χαρακτήρισε την παρακολούθηση των πτήσεών ως μία μορφή «doxxing» και συνέκρινε τον διαμοιρασμό αυτών των πληροφοριών πτήσεων – οι οποίες, προέρχονται από δημόσια διαθέσιμα δεδομένα της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αεροπορίας των ΗΠΑ – με τη διαρροή των «συντεταγμένων της δολοφονίας» του.

Διαφήμιση

Ο Jack Sweeney κατάφερε τελικά να επαναφέρει τον λογαριασμό του παρακολούθησης πτήσεων στο X, αν και όλα τα δεδομένα κοινοποιούνται πλέον με καθυστέρηση 24 ωρών για να συμμορφώνεται με τους κανόνες παρακολούθησης τοποθεσίας σε πραγματικό χρόνο της πλατφόρμας.

Οι δικηγόροι της Taylor Swift, από το δικηγορικό γραφείο Venable, εξέφρασαν επίσης τις ανησυχίες για την ασφάλεια της τραγουδίστριας στο εξώδικο που έστειλαν στον Jack Sweeney τον περασμένο Δεκέμβριο.

Απείλησαν να προβούν σε νομικές ενέργειες αν ο Sweeney δεν σταματούσε τη «διωκτική και παρενοχλητική συμπεριφορά» του και κατηγόρησαν τον λογαριασμό παρακολούθησης πτήσεων ότι προκάλεσε στη Swift και την οικογένειά της «άμεση και ανεπανόρθωτη βλάβη, καθώς και συναισθηματική και σωματική οδύνη».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Η Taylor Swift προηγείται στις υποψηφιότητες των iHeartRadio Music Awards 2024

Στο εξώδικο αναφέρεται επίσης ότι δεν υπάρχει «κανένα νόμιμο ενδιαφέρον ή δημόσια ανάγκη για αυτές τις πληροφορίες, εκτός από την παρακολούθηση, την παρενόχληση και την άσκηση κυριαρχίας και ελέγχου».

Διαφήμιση

Η εκπρόσωπος της Taylor Swift, Tree Paine, εξέδωσε και μία σπάνια επίσημη δήλωση σχετικά με τη φερόμενη σύνδεση μεταξύ των διωκτών της τραγουδίστρια και των πληροφοριών που έγιναν διαθέσιμες στον λογαριασμό παρακολούθησης πτήσεων του Sweeney.

«Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε καμία αστυνομική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η χρονική στιγμή των διωκτών υποδηλώνει μία σύνδεση. Οι αναρτήσεις του σας λένε ακριβώς πότε και πού θα βρισκόταν», ανέφερε.

«Προσπαθούν να καταπνίξουν ένα ζήτημα δημοσίων σχέσεων»

Ο Jack Sweeney υπερασπίστηκε το έργο του, υποστηρίζοντας ότι οι πληροφορίες που μοιράζεται δεν διαφέρουν από άλλες μορφές δημόσια διαθέσιμων δεδομένων που καταγράφουν, ευρύτερα, σε ποια πόλη ή χώρα μπορεί να βρίσκεται η Taylor Swift – όπως το πρόγραμμα της περιοδείας της ή ακόμα και το πρόγραμμα των αγώνων της ομάδας του συντρόφου της, Travis Kelce, των Kansas City Chiefs, στο πρωτάθλημα του NFL.

«Αυτές οι πληροφορίες είναι ήδη εκεί έξω. Η ομάδα της πιστεύει ότι μπορεί να ελέγξει τον κόσμο», σχολίασε.

Ένας δικηγόρος που εκπροσωπεί τον Jack Sweeney, ο James Slater, απάντησε επίσης στο εξώδικο και η ισχυρίστηκε ότι οι δικηγόροι της Taylor Swift δεν έχουν προβάλει καμία πραγματική νομική απαίτηση εναντίον του Sweeney, παρόλο που δήλωσαν ότι οι πράξεις του «παραβιάζουν αρκετούς πολιτειακούς νόμους», χωρίς να διευκρινίζουν του νόμους αυτούς.

Διαφήμιση

Ο Slater υποστήριξε επίσης ότι ο λογαριασμός του Sweeney «αποτελεί προστατευόμενη έκφραση που δεν παραβιάζει κανένα από τα νόμιμα δικαιώματα της κας Swift».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Taylor Swift: Τραγούδησε ζωντανά μετά από μία δεκαετία το «Safe & Sound» και το «Untouchable»

Σε δήλωσή του, ο James Slater ανέφερε ακόμη: «Δεν πρόκειται για την τοποθέτηση GPS σε κάποιον και την παραβίαση της ιδιωτικής ζωής του. Χρησιμοποιεί δημόσιες πληροφορίες για να παρακολουθήσει το ιδιωτικό αεροπλάνο ενός δημοσίου προσώπου».

«Αυτός είναι το μέσο τους για να προσπαθήσουν να καταπνίξουν ένα ζήτημα δημοσίων σχέσεων και να εκφοβίσουν τον πελάτη μου ώστε να υποχωρήσει η κακή δημοσιότητα», πρόσθεσε.

Το αποτύπωμα άνθρακα της Taylor Swift

Προς αυτήν την κατεύθυνση, φαίνεται ότι ο Jack Sweeney έλαβε το εξώδικο τον Δεκέμβριο περίπου την ίδια περίοδο που ο λογαριασμός του @TaylorSwiftJets στο Instagram μοιράστηκε μία ανάρτηση που υπολόγιζε το αποτύπωμα άνθρακα που δημιουργεί η περιοδεία της Taylor Swift και η σχέση της με τον Travis Kelce (περίπου 138 τόνοι εκπομπών CO2 σε τρεις μήνες).

Λίγο μετά από αυτές τις δημοσιεύσεις, οι λογαριασμοί παρακολούθησης των πτήσεων της Taylor Swift στο Instagram και το Facebook συγκεκριμένα, ανεστάλησαν για παραβίαση των κανονισμών απορρήτου.

Ωστόσο, οι λογαριασμοί ο Sweeney που διατηρεί στις ίδιες πλατφόρμες για παρακολούθηση των αεροσκαφών άλλων διασημοτήτων και δημόσιων προσώπων – συμπεριλαμβανομένων των Donald Trump, Jeff Bezos, Kim Kardashian και ακόμη και του ιδιοκτήτη των Instagram και Facebook, Mark Zuckerberg – παραμένουν ενεργοί.

Η ανάρτηση του @TaylorSwiftJets πυροδότησε νέες επικρίσεις για τη χρήση ιδιωτικών αεροπλάνων από την Taylor Swift, ένα θέμα που ταλαιπωρεί τακτικά την τραγουδίστρια τα τελευταία χρόνια.

Τον Αύγουστο του 2022, η εταιρεία μάρκετινγκ βιωσιμότητας Yard χρησιμοποίησε δημόσια δεδομένα πτήσεων για να κατατάξει τους διάσημους των οποίων τα ιδιωτικά αεροπλάνα είχαν κάνει τα περισσότερα μίλια πτήσεων εκείνο το έτος και, συνεπώς, είχαν εκπέμψει περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Η Taylor Swift βρισκόταν στην κορυφή της λίστας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Jack Antonoff - Margaret Qualley: Παντρεύτηκαν με καλεσμένες την Taylor Swift και τη Lana Del Rey

Εκείνη την περίοδο, ένας εκπρόσωπος της Swift σημείωσε ότι το αεροσκάφος της δανειζόταν συχνά σε άλλα άτομα και δήλωσε: «Να αποδίδουμε τα περισσότερα ή όλα αυτά τα ταξίδια σε αυτήν είναι κατάφωρα λανθασμένο».

Άλλοι επίσης αμφισβήτησαν τη μεθοδολογία και την ακρίβεια της μελέτης.

Όσον αφορά την πιο πρόσφατη κριτική, η Tree Paine δήλωσε ότι πριν από την έναρξη της περιοδείας της «The Eras Tour», πρόσφατη περιοδεία της, η Swift αγόρασε πάνω από διπλάσια ποσότητα πιστώσεων άνθρακα για να αντισταθμίσει τις κλιματικές επιπτώσεις των ταξιδιών της.

Ωστόσο, υπάρχουν και αμφιβολίες για το αν οι πιστώσεις άνθρακα λειτουργούν πραγματικά στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το postmelody.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλοι τις ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Don't miss

Ο Mark Ronson συγκέντρωσε τους πιο γνωστούς θαυμαστές των Foreigner για να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του συγκροτήματος για το Rock & Roll Hall of...
Η Loreen αναδεικνύει μία διαφορετική πλευρά του «Is It Love». Η Loreen, η Σουηδή τραγουδίστρια που έχει γίνει διεθνές φαινόμενο, κυκλοφόρησε μία ορχηστρική εκδοχή του...
Ντεμπούτο στο No. 1 κάνει το νέο κοινό άλμπουμ του Kanye West και του Ty Dolla $ign. Το νέο άλμπουμ «Vultures 1» του Kanye West...
Οι Måneskin έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Το EJEKT Festival 2024 υποδέχεται τους Måneskin σε ένα από τα μεγαλύτερα συναυλιακά γεγονότα του φετινού καλοκαιριού.Το...
Το νέο ντοκιμαντέρ της Jennifer Lopez είναι γεμάτο προσωπικές εξομολογήσεις. Αν υπάρχει κάτι που ξεχωρίζει από το trailer του επερχόμενου ντοκιμαντέρ της Jennifer Lopez με...

Read more