Η Taylor Swift και η Stevie Nicks ανταλλάσσουν ποιήματα στο «The Tortured Poets Department»

Οι φυσικές εκδόσεις του «The Tortured Poets Department» περιέχουν δύο ποιήματα της Taylor Swift και της Stevie Nicks.

Η Taylor Swift συνηθίζει να γράφει δοκίμια ή ποιήματα στα ένθετα των άλμπουμ της, αλλά στο «The Tortured Poets Department», αποφάσισε να συνεργαστεί με τη Stevie Nicks.

Η θρυλική τραγουδίστρια των Fleetwood Mac έγραψε ένα χειρόγραφο ποίημα για την Taylor Swift και είναι το πρώτο πράγμα που θα δουν οι θαυμαστές όταν ανοίγουν τις συσκευασίες του δίσκου βινυλίου ή τα ένθετα του CD του «The Tortured Poets Department».

Αυτό δεν σημαίνει ότι η Taylor Swift παρέλειψε το δικό της ποιητικό καθήκον, καθώς το ένθετο του άλμπουμ περιλαμβάνει επίσης ένα μακροσκελές χειρόγραφο ποίημα που έγραψε η ίδια, το οποίο εμφανίζεται σαν επίλογος, αμέσως μετά τους στίχους των τραγουδιών

Διαφήμιση

Παρόλο που είναι σε μορφή ποίησης και όχι πεζογραφίας, ίσως είναι το κείμενο που αποκαλύπτει τις περισσότερες λεπτομέρειες από κάθε άλλο γραπτό της Taylor Swift που έχει συμπεριληφθεί ποτέ στα άλμπουμ της.

Η Taylor Swift και η Stevie Nicks, όπως γνωρίζουν καλά οι θαυμαστές, έχουν σχέσεις φιλίας από το 2010, όταν εμφανίστηκαν στα Βραβεία Grammy. Από τότε, όμως, δεν έχουν φωτογραφηθεί ξανά μαζί, οπότε δεν ήταν ξεκάθαρο αν διατηρούσαν τη φιλία τους.

Τα ονόματά τους εμφανίστηκαν ξανά μαζί στις ειδήσεις τον Ιούνιο του 2023, όταν η Stevie Nicks ευχαρίστησε προσωπικά τν Taylor Swift κατά τη διάρκεια μίας συναυλίας για το τραγούδι «You’re on Your Own, Kid», λέγοντας ότι τη βοήθησε να θρηνήσει την απώλεια της Christine McVie των Fleetwood Mac και να ξεπεράσει την αίσθηση της μοναξιάς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Η Emily Ratajkowski δεν συμπαθούσε την Taylor Swift επειδή ήταν «μισογύνης»

Το ποίημα της Stevie Nicks που συνοδεύει το νέο άλμπουμ της Swift έχει ημερομηνία 13 Αυγούστου 2023, με μία σημείωση ότι γράφτηκε στο Όστον του Texas.

Διαφήμιση

Ο τίτλος αναφέρει «Για την T» και ακολουθεί η προσθήκη «και για εμένα…», υπονοώντας ίσως ότι κάποια από τα γραφόμενα αφορούν και καταστάσεις που έχει αντιμετωπίσει η ίδια η Stevie Nicks στη ζωή της.

Αν και τα δύο πρόσωπα στο ποίημα αναφέρονται απλά ως «αυτός» και «αυτή», οι θαυμαστές πιθανότατα θα υποθέσουν ότι ο άντρας είναι ο Matty Healy των The 1975, με τον οποίο φημολογείται ότι η Taylor Swift είχε μία σύντομη σχέση στις αρχές της προηγούμενης χρονιάς.

Ο Matty Healy των 1975 είναι σύμφωνα με τις θεωρίες το θέμα πολλών, αν όχι των περισσότερων τραγουδιών του «Tortured Poets Department».

«Ήταν ερωτευμένος μαζί της / Ή τουλάχιστον έτσι νόμιζε αυτή», γράφει η Stevie Nicks.

«Είχε ραγισμένη καρδιά – Ίσως κι αυτός – Κανείς τους δεν ήξερε. Ήταν πολύ φλογερή για να την κουμαντάρεις… Ήταν πολύ ψηλά για να προσπαθήσει / Ήταν καθ’οδόν για τα αστέρια / Δεν την αποχαιρέτησε», αναφέρει.

Διαφήμιση

Το ποίημα συνεχίζει λέγοντας ότι «εκείνος τη φοβάται / κρύβεται από εκείνη / και ξέρει ότι την πληγώνει.»

Η Stevie Nicks υμνεί επίσης τα εξομολογητικά χαρακτηριστικά και τηβ ειλικρίνεια της Taylor Swift που οι θαυμαστές αγαπούν περισσότερο σε εκείνη

«Λέει την αλήθεια / Γράφει γι’ αυτήν / Είναι σαν ρεπόρτερ», αναφέρει, πριν καταλήξει στην προτελευταία στροφή γράφοντας: «Δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να τη σταματήσει.»

Τέλος, η Stevie Nicks γράφει: «Πετούσε απλά μέσα από τα σύννεφα / Όταν την είδε… / Ήταν απλά στο δρόμο της προς τα αστέρια / Όταν την έχασε.»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο Tim McGraw είναι «αρκετά υπερήφανος» που η Taylor Swift έδωσε το όνομά του στο πρώτο τραγούδι της

Το ποίημα της Taylor Swift που ακολουθεί μετά τους στίχους των τραγουδιών του «The Tortured Poets Department» ξεκινά με τον τίτλο: «Συνοψίζοντας…»

Και πράγματι, φαίνεται να περιγράφει το προσωπικό ταξίδι που κάνει ο δίσκος, καταγράφοντας το τέλος μίας μη ικανοποιητικής σχέσης – πιθανότατα με τον Joe Alwyn, όπως θα υποθέσουν οι θαυμαστές βάσει των στοιχείων και τραγουδιών όπως το «You’re Losing Me» – και την αρχή μίας νέας προκλητικής σχέσης, με τον Matty Healy.

Αλλά εδώ, η ιστορία ξεδιπλώνεται με αφηγηματική σειρά, ενώ τα τραγούδια του άλμπουμ φαίνεται να μην ακολουθούν την ακριβή χρονολογική σειρά των γεγονότων.

Η Taylor Swift περιγράφει τη μετάβαση από μία ερωτική σχέση στην άλλη, σημειώνοντας ότι: «Το εκκρεμές ταλαντεύεται / Το χάος που φέρνει / Οδηγεί το αιχμαλωτισμένο θηρίο να κάνει / Τα πιο περίεργα πράγματα.»

Όσον αφορά την πρώτη σχέση, η Taylor Swift γράφει: «Οι εραστές περνούν χρόνια αρνούμενοι αυτό που είναι μοιραίο / Η δυσαρέσκεια διαβρώνει / Τους γαλαξίες που δημιουργήσαμε».

Αργότερα προσθέτει: «Προσπάθησα να ευχηθώ πάνω σε κομήτες / Προσπάθησα να μειώσω τη λάμψη / Προσπάθησα να περιφέρομαι γύρω από τον πλανήτη του / Κάποια αστέρια δεν ευθυγραμμίζονται ποτέ / Και σε μία συζήτηση, κατέστρεψα γκρέμισα τον ουρανό.»

Μετά τον χωρισμό που περιγράφεται σε αυτή τη στροφή, η Taylor Swift γράφει για την άνοιξη που ξεδιπλώνεται σε «αποχρώσεις εκθαμβωτικής ελευθερίας».

Ακολουθεί η συνάντηση με κάποιον που αντιπροσώπευε «Κάτι παλιό, ιερό/ που μου είπε ότι θα μπορούσε να είναι ολοκαίνουργιος / Κι εγώ βγήκα από το φούρνο / και μπήκα στο φούρνο μικροκυμάτων / Βγήκα από τη φυλακή / μέσα στο παλιρροϊκό κύμα».

Αυτοί οι τελευταίοι στίχοι παραπέμπουν σε ένα τραγούδι του άλμπουμ που φαίνεται να περιγράφει το ίδιο σενάριο, το «Fresh Out the Slammer».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Taylor Swift: Τρεις συνεχόμενες εβδομάδες στο No. 1 του Billboard 200 το «The Tortured Poets Department»

Μετά από αυτή τη μετάβαση, η ποιήτρια δηλώνει ευθέως: «Εκείνος δεν με γνώρισε ποτέ πραγματικά. Κανένας τους δεν το έκανε.» Περιγράφει αυτή τη σχέση ως «μια αμοιβαία φάση μανίας» και προσθέτει: «Ήταν αυτοτραυματισμός. Ήταν σπίτι και μετά καρδιακή προσβολή».

«Ένα σαρδόνιο χαμόγελο εμφανίζεται στο πρόσωπο αυτής της ποιήτριας / Είναι οι χειρότεροι άντρες αυτοί που με κάνουν να γράφω καλύτερα», παραδέχεται.

Η Taylor Swift ολοκληρώνει το ποίημά της γράφοντας: «Όλα επιτρέπονται στην αγάπη και στην ποίηση. Με ειλικρινή εκτίμηση, Η Πρόεδρος του Τμήματος των Βασανισμένων Ποιητών.»

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Ο Φοίβος Δεληβοριάς στην Τεχνόπολη – Special Guest: Παιδί Τραύμα

Ο Φοίβος Δεληβοριάς κατεβαίνει από την «Ταράτσα». Ο Φοίβος Δεληβοριάς θα εμφανιστεί ζωντανά στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων για μία συναυλία...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...