Ο Tim Commerford «δεν ξέρει» αν οι Rage Against The Machine διαλύθηκαν: «Είμαι ο μπασίστας»

Τι γίνεται με τους Rage Against The Machine; Ο Tim Commerford δεν ξέρει – και δεν τον νοιάζει και πολύ.

Ο Tim Commerford δεν έχει να πει πολλά σχετικά με το μέλλον των Rage Against The Machine, όπως αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Rolling Stone: «Δεν ξέρω. Δεν μπλέκομαι σε τέτοια. Είμαι ο μπασίστας», είπε χαρακτηριστικά.

Οι Rage Against The Machine ακύρωσαν τις υπόλοιπες προγραμματισμένες συναυλίες της περιοδείας του «Public Service Announcement» μετά τον τραυματισμό του Zach de la Rocha στον αχίλλειο τένοντα το 2022.

Τον Νοέμβριο του 2023, ο Tom Morello παρευρέθηκε μόνος του στην ένταξη των Rage Against The Machine στο Rock & Roll Hall of Fame, αν και αυτό ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενο λόγω της στάσης των μελών του συγκροτήματος απέναντι στον θεσμό.

Διαφήμιση

Νωρίτερα φέτος, ωστόσο, ο ντράμερ Brad Wilk ανακοίνωσε ότι οι Rage Against The Machine «δεν θα κάνουν άλλες περιοδείες ή ζωντανές εμφανίσεις,» επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά το τέλος του συγκροτήματος.

«Ζητώ συγγνώμη από όσους περίμεναν να συμβεί αυτό,» έγραψε ο Brad Wilk σε ανάρτηση του στο Instagram στις 3 Ιανουαρίου.

Μέχρι στιγμής, τα άλλα τρία μέλη των RATM δεν έχουν σχολιάσει τη δήλωση του Brad Wilk. Στην περίπτωση του Tim Commerford, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχει και πολλά να προσθέσει.

Όταν ρωτήθηκε από το Rolling Stone αν οι Rage Against The Machine έχουν όντως διαλυθεί, ο Tim Commerford απάντησε: «Δεν ξέρω. Δεν μπλέκομαι σε τέτοια. Είμαι ο μπασίστας. Απλά περιμένω να μου πουν τι να κάνω».

Διαφήμιση

«Ο Brad είπε αυτό που είπε, αλλά είναι ένα σκαλί πάνω από μένα. Είναι στο νούμερο τρία. Εγώ είμαι ο τελευταίος στην ιεραρχία. Αυτό μπορώ να σας πω», συνέχισε.

«Είμαι μπασίστας. Οι μπασίστες πάντα μαθαίνουν τα τελευταία τα νέα για τέτοια ζητήματα», σημείωσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Το τραγούδι διαμαρτυρίας του Macklemore που ο Tom Morello θεωρεί «ό,τι πιο Rage Against The Machine μετά τους Rage Against The Machine»

Ούτε ο Zack de la Rocha ούτε ο Tom Morello έχουν σχολιάσει δημόσια την κατάσταση του συγκροτήματος μετά την ανάρτηση του Brad Wilk.

Zack de la Rocha - Tom Morello - Rage Against The Machine
Rob Grabowski/Invision/AP

Παρ’ όλα αυτά, ο Tim Commerford δήλωσε ότι αν το συγκρότημα αποφασίσει να συνεχίσει, θα ήθελε να συνεχίσει να είναι μαζί με τα υπόλοιπα μέλη.

«Όταν το φως των Rage ανάψει στον ουρανό, σαν το σήμα που έβλεπε ο Batman και ήξερε ότι έπρεπε να κάνει κάτι… Έτσι το ζω», είπε.

Διαφήμιση

«Αυτό μου αρέσει περισσότερο. Αυτή είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που μπορώ πραγματικά να απομακρυνθώ από αυτό και να πω: “Ναι, ζω εκτός συστήματος”. Και αυτό από μόνο του αρκεί», πρόσθεσε.

Προς το παρόν, πάντως, ο Tim Commerford και υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος έχουν στραμμένη την προσοχή τους αλλού.

Ο μπασίστας είπε στο Rolling Stone ότι ο Brad Wilk μόλις απέκτησε μωρό, ενώ ο frontman Zack de la Rocha εξακολουθεί να αναρρώνει από τον τραυματισμό του στο αχίλλειο τένοντα που υπέστη κατά τη διάρκεια της περιοδείας της επανένωσης του συγκροτήματος το 2022.

Όσο για τον Tim Commerford, διαγνώστηκε με καρκίνο του προστάτη το 2020 και, αν και τα αποτελέσματά του είναι καλά, παραμένει σε εγρήγορση.

«Όταν έχεις καρκίνο του προστάτη, ελέγχουν το PSA (ειδικό αντιγόνο προστάτη). Είμαι στο μηδέν αυτή τη στιγμή. Αλλά κάνω εξετάσεις κάθε τρεις μήνες. Θα είμαι πολύ αγχωμένος πριν από την επόμενη εξέταση», εξήγησε.

Παράλληλα, συνεχίζει να κυκλοφορεί μουσική με το project του 7D7D, το οποίο αποτελείται επίσης από τον ντράμερ Mathias Wakrat και τον κιθαρίστα Jonny Polonsky. Πρόσφατα μάλιστα, οι 7D7D κυκλοφόρησαν το νέο single τους «Insignia».

Τελικά, τι γίνεται με τους Rage Against The Machine; Ενώ δεν υπάρχει επίσημη διάλυση, η δήλωση του Brad Wilk και η στάση του Tim Commerford δείχνουν ότι το συγκρότημα βρίσκεται σε αδράνεια, ίσως ακόμα και σε οριστικό τέλος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Η Olivia Rodrigo δηλώνει θαυμάστρια των Rage Against The Machine

Αλλά όπως είπε ο ίδιος ο Commerford, αν «το φως των Rage ανάψει στον ουρανό» θα είναι εκεί.

Μέχρι τότε, ο καθένας ακολουθεί το δικό του δρόμο. Όσο για τους θαυμαστές; Μπορούν μόνο να ελπίζουν σε ένα απρόσμενο κάλεσμα που θα ξαναφέρει τους RATM στη σκηνή.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Eminem: Ξεπέρασε τα 100 τραγούδια στο Billboard Hot 100

Το νέο άλμπουμ «The Death of Slim Shady (Coup de Grâce)» του Eminem καταλαμβάνει τα charts. Ο Eminem έχει μία...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...